Yleinen 5.4.2018

Yksi niistä syistä miksi meillä on useampi lapsi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sisarukset tappelevat keskenään, sen tietää kaikki. Kyllä minäkin sen ihan omasta kokemuksesta tiedän, miten raivostuttava se oma sisko voi olla. Raivostuttava, mutta samalla rakas. Kokemuksestani huolimatta välillä ajattelen noiden kahden isomman vihaavan toisiaan. Tai ainakin hyvin paljon ovat kyllästyneet katselemaan toistensa naamoja. Siltä se aina välillä – nyt viimeiset pari viikkoa lähes päivittäin – tuntuu. Ja sitten kuitenkin tulee se yksi hetki, joka todistaa että he ovat ihan tavallisia toisiaan ärsyttäviä mutta täysillä rakastavia siskoksia. Eilen oli taas tälläinen hetki. Luojan kiitos, nimittäin viimeiset kaksi viikkoa tuntuu että he ovat tapelleet aamusta iltaan.

Me ostimme tämän neljän makuuhuoneen talon sillä ajatuksella, että kaikille lapsille on sitten omat huoneet. Heti muutettuamme kuitenkin tytöt ilmoittivat etteivät tahdo nukkus erikseen, vaan samassa huoneessa. Tai oikeastaan pienempi ilmoitti, isompi oli hivenen pettynyt kun ei saanutkaan sitä omaa huonetta. Eilen illalla kuitenkin meidän kolme vuotias ilmoitti, että hän tahtoo yksin omaan huoneeseensa. Tämä selvä, me siirsimme patjan huoneen lattialle ja löimme isin kanssa vetoa montako minuuttia menisi ennen kuin tulisi isosiskoa ikävä. Vaan ei mennyt tapahtuma ihan niin miten ajattelimme.

Isosisko huuteli monta kertaa illalla, että muistathan lukea pikkusiskolle iltasadun. Varmisteli, että toinen saa iltasadun ja pärjää huoneessaan. Kun sain sadun luetuksi, menin suukottamaan isosiskoa joka kuunteli huoneessaan äänikasetilta joulusatuja. Sängystä kuului pieni nyyhkytys minulla on niin kova ikävä siskoa. Otin isosiskoa kädestä ja menimme pyytämään pikkusiskoa takaisin omaan sänkyynsä koska siskolla oli niin ikävä.

Mutta pikkusisko ei halunnutkaan omaan sänkyynsä. Isosisko siirtyi myös patjalle ”leikkihuoneen” lattialle. Pienempi kysyi miksi sinä itket? Koska minulla oli niin kova ikävä sinua että ihan suretti.

Herkkä hetki meni kuitenkin ohi – näin äidin näkökulmasta katsottuna – alta aikayksikön ja alkoi se normaali iltapelleily ja höpöttely pehmolelujen kanssa. Tunnin he jaksoivat, kunnes tuli pyyntö päästä omiin sänkyihin.

Voi siis olla, että menee hetki ennen kuin lastenhuoneet saavat asukkinsa. Ehkä meillä kohta on kerrossänky ja yksi lastensänky tungettuna samaan huoneeseen kun tytöt tahtovat kaikki kolme olla yhdessä.

Vaikka välillä revin hiuksiani noiden kahden isomman kinasteluiden ja tappeluiden kanssa, niin nämä hetket muistuttavat siitä yhdestä syystä miksi ihmeessä me olemme halunneet kolme lasta.

Siinä siskossa on sitä jotain. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

älä muuta sano! <3

1 vastaus

Meiltä löytyy kolmen siskon katras ja minä olen aina ollut se joka on saanut (joutunut) jakamaan huoneensa joko nuoremman tai vanhemman siskon kanssa. 12-vuotiaana sain vihdoin oman huoneen ja olihan siinä hetken aika yksinäinen olo

1 vastaus

kuulostaa tutulta! 🙂 meillä siskoni kanssa yhteinen huone siihen saakka kunnes täytin 13 ja kyllä siinä meni hetki ennenk uin siihen yksinäisyyten tottui :p

1 vastaus

Voi liikutus miten ihanat lapset <3

1 vastaus

no älä muuta sano <3

1 vastaus

Voi ihania 😀 Nimenomaan sisarukset ovat välillä niin raivostuttavia mutta myös äärettömän tärkeitä ikuisia ystäviä ♡

1 vastaus

älä muuta sano! <3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Viimeinen kirjoitus Kaksplussalla tehty, haikeaa mutta niin ihanaa!  Perjantaina nähdään uudessa osoitteessa, joka löytyy profiilista! 😍👌 että mä kaipasin tuota vanhaa blogia❤ #happy#blogi#perheblogi#blogger#uusiatuulia

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: