Yleinen 9.5.2018

Täysin luonnollinen deodorantti, joka kestää ikuisuuden.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Muistatteko, kun tahranpoistajaa hehkuttavassa postauksessani sivusin myös deodoranttikiveä? Nyt on aika uppoutua tähän oikeasti toimivaan ja täysin luonnolliseen deodoranttiin.

Piha&puutarhamessujen kojun myyjä myi minulle tosiaan tahranpoistajan lisäksi myös deodoranttikiven. Deodoranttikivi sisältää siis täysin luonnollisia mineraalisuoloja. Minulle myyjän puhe upposi kuin häkä, mutta pakko myöntää että olin hivenen skeptinen. Olen nimittäin kokeillut yhtä luonnonkosmetiikkadödöä ja se ei toiminut; päivän päätteeksi kainalot tuoksahtivat hielle, vaikka hienhaju ei ilman dödöäkään minulle ole kovinkaan suuri riesa. Itseasiassa en aina edes muista käyttää dödöä, eikä sitä välttämättä edes huomaa. Kuitenkin imetys ja raskaus ovat aina muuttaneet hormonitoimintaani, joten dödö on tullut tarpeelliseksi ihan vain oman itsevarmuuden ja mukavuuden vuoksi.

Itseasiassa imetys oli se, jolla myyjä minulle tämän sitten lopulta kauppasi. Nimittäin oletko koskaan ajatellut, miten lähellä kainaloa vauva on kun hän ruokailee? Itse en ainakaan halua tartuttaa niitä kemikaaleja – en myöskään tuoksuja – vauvaan kun hän ruokailee ja majailee kainalossani.

Mihin dödön teho sitten perustuu?

Yksinkertaisesti siihen, että mineraalisuolat tappavat tehokkaasti bakteereja kainalosta, jotka aiheuttavat hienhajun. Hiki kun ei haise miltään, ennen kuin ihon bakteerit pääsevät kosketuksiin sen kanssa. Deodoranttikiveä hierotaan suihkun jälkeen kainaloon. Kainaloita ei kannata kuivata kunnolla, jotta levittäminen on helppoa. Jos kainalot ovat kuivat, voi myös itse kiveä vähän kastella. Deodoranttikivi kestää jopa kaksi vuotta, mutta ainakin kuulemma vuoden normaalissa käytössä. Ei siis ole kovinkaan kallis, hintaa on 12-13 euroa ostopaikasta riippuen. Itse ostin tämän messutarjouksena kuudella eurolla, mutta esimerkiksi yliopiston apteekissa hintaa näyttäisi olevan 12,8 euroa.

Ei hajusteita, ei tahraa. Sopii allergisille ja vaikka parranajon tai sheivauksen jälkeen rauhoittamaan ihoa. Loistotuote.

Jos olet yhtä skeptinen kuin minä, tämä voi kuulostaa hullulta. Mutta tämä dödö oikeasti toimii. Itse en kärsi tosiaan kovinkaan helposti hienhajusta, ainakaan sellaisesta minkä muut haistaisi. Mutta jotta uskalsin kirjoittaa tämän ylistyspostauksen, laitoin miehenikin testaamaan tuotetta. Ja kyllä muute toimi ihan hänenkin kainaloissaan!

Eli ei niin lyhyestä virsi kaunis: suosittelen. Ainakin kokeilemaan. Jos yhtään luonnonkosmetiikka tai edes hivenen kemikaaliton elämä kiinnostaa. Tai jos olet kuin minä ja vihaat sitä kylmää sekä tahmeaa tunnetta kainalossa heti aamusta. Vaatteisiin jäävistä tahroista puhumattakaan. Ja mikä parasta, pihi minä hykertelee tyytyväisenä kun löysi tämän tuotteen.

Ainiin, myyjä väitti että auttaisi myös hyttysen ja muiden ötököiden puremien kutinaan? Tästä ei vielä ole kokemusta, mutta täytyy ehdottomasti testata kun kesä ja itikat tulevat!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

joo kyllä tämä parempi on kuin perusdödö! Ärsyttää silti, huijattu olo! 😀 toisaalta olikin liian hyvää ollakseen totta :p noh, niin hyvin toimii ja tykkään kuitenkin että pois en silti vaihda. Ja niinpä, kaikki näytti olevan vähän eri mieltä asiasta 😀

1 vastaus

Itse en juuri ole koskaan pysähtynyt kauhistelemaan, kuinka paljon tai mitä kemikaaleja laitan iholleni. Olen ostanut ne perus markettidödöt ja sillä on menty.
Kun eilen valitsin esiteinille hänen ensimmäistä dödöään, olin hyllyn luona ihan kauhuissani. Kuin olisin sille pienelle vauvalle ollut valitsemassa myrkkyä siitä miesten hyllystä, jossa kaikki tuoksui vai pohjattoman myrkylliselle 😱 Yht’äkkiä kaikke ne alumiinit ja muut tuntuivat ihan lopun alulta
– minun lapseni iholla.

Ehkä vaihdan valintani vielä hänen kohdallaan tähän. Miksen jopa itseni.

1 vastaus

toi on kyllä niin totta, ei itsellä niin väliä ole ollut mutta lapsen kohdalla havahtuu ihan eri tavalla! 😀

1 vastaus

Moi! Ostin vähän aikaa sitten samanlaisen (eri merkkisen kylläkin) deodorantin juuri sen takia, että haluan vähentää kosmetiikasta tulevaa kemikaalikuormaa. Aloin vasta ostamisen jälkeen selvittämään että mitä on ammonium alum, josta tuote on tehty. Ja sehän on alumiiniyhdiste! Jos siis nimenomaan haluaa välttää alumiinia, kannattaa valita joku oikeasti alumiiniton luonnonkosmetiikkatuote. Se, että joku aines on luonnosta otettu eikä synteettinen, ei tarkoita automaattisesti, että se olisi turvallinen. Täältä voi lukea lisää aiheesta jos kiinnostaa: http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2009/08/antiperspiranttien-alumiinianomalia.html

1 vastaus

Hei kiitos tästä!!! Minäkin tosiaan sokeena uskoin että ei sisällä alumiinia koska luonnon tuote mutta kappas!!! Korjaan asiavirheen tekstiin pikimmiten jotta kukaan ei erehdy samaan!

1 vastaus

Nopealla googletuksella löytyy kyllä mielenkiintoisia – joskin jonkun verran lähteettömiä – juttuja tästä. Ja erityisesti tämän dödön markkinoinnista! Hivenen harhaanjohtavaa kyllä, minullekkim markkinointiin dödöä ettei se.tuki rauhasia ja sitä nimenomaan tuo alimiini tekee. HMM…löytyi myös väitteitä ettei tämä olisi kuitenkaan sama asia koska on luonnosta ja eri molekyylikoko jolloim ei imeytyisi ihoon samalla tavalla? Ja että ekotuotteiden maahantuoja (en muista virallista nimeä..) olisi hyväksynyt tämön tuotteen. Niin tai näin, harhaanjohtavaa markkinointia ehkä kyllä minö ainakin sain! 🙂

1 vastaus

Juu itsekin kun googletin niin tuntui että tosi vaikea löytää luotettavasta lähteestä tietoa. Toiset väittää että se alumiini ei näissä dödöissä imeydy, toiset taas väittää että imeytyy… Veikkaisin että oikeasti asiaa ei ole tutkittu, joten siitä ei voi olla varma! Toisaalta alumiini on esim. EU:ssa sallittu kosmetiikassa, koska useimpien tutkijoiden mukaan se ei ole vaarallinen aine kohtuullisesti iholle käytettynä. Ainakaan tuo mineraalideodorantti ei sisällä muita kemikaaleja kuin vain yhtä, niin on se parempi vaihtoehto kuin ihan perusdödö. Mutta tosiaan ärsyttävää että tuotetta markkinoidaan harhaanjohtavasti!

1 vastaus

joo kyllä tämä parempi on kuin perusdödö! Ärsyttää silti, huijattu olo! 😀 toisaalta olikin liian hyvää ollakseen totta :p noh, niin hyvin toimii ja tykkään kuitenkin että pois en silti vaihda. Ja niinpä, kaikki näytti olevan vähän eri mieltä asiasta 😀

1 vastaus

Tätä voi käyttää myös finnien ”kuivattamiseen”, toimii.

1 vastaus

joo vai!? Kiito vinkistä<3

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Katsottiin tyttöjen kanssa yksi päivä vanhoja valokuvia. " Äiti katso mamman sylissä on Ilona"😍😂 #tb#1993#mymom#samastamuotista#meitsi

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: