Yleinen 15.5.2018

Helppo ja nopea tapa opettaa lapsi laittamaan kengät oikein päin!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ulos lähteminen lasten kanssa. Yksi vanhemmuuden vaikeimmista asioista. Joka ikinen kerta vaatteiden pukeminen saa aikaiseksi kiukkua ja hampaiden kiristelyä sekä äidillä että lapsilla. Juuri kun olet saanut lapset puettua huomaat, että perheen kolme vuotias uhmaaja on laittanut kengät vääriin jalkoihin. Koitapa siinä sitten kiukkuisen kolme veen kanssa kinastella että kyllä, ne ovat väärässä jalassa vaikka muuta väität. Ja kyllä, ne pitää vaihtaa oikein päin ettet kompastele. Lopputulos on aika useasti järkyttävä raivari.

Kaiken järjen mukaan on puolikas mahdollisuus osua heti oikeaan, mutta uskallan väittää että tässä tilanteessa järki ei pidä paikkaansa. Tuntuu että 90 prosenttisesti ne kengät ovat väärinpäin. Ja sitten taas kiukutellaan ja uhmataan. On rankkaa olla 3-vuotias. Sekä 3-vuotiaan vanhempi. Mutta tähän asiaan on ratkaisu. Hyvin nopea ja yksinkertainen sellainen!

Piirrä kenkiin kuvat. Sellainen kuva joka menee puoliksi. Itse piirsin yksinkertaisesti suorakulmion sandaalien sisäpohjaan. Kun kuvat koskettavat toisiaan, menee kengät oikein päin jalkoihin! 

Sain idea siskoltani joka oli nähnyt jossakin samanlaisen idean, mutta oli käytetty tarraa joka oli leikattu puoliksi. En jaksanut lähteä kokeilemaan kuinka hyvin tarra kestäisi lapsen kengässä, joten piirsin yksinkertaisesti tekstiilitussilla. Katsotaan miten kauan piirrustus pysyy vai täytyykö ne piirtää johonkin kengän ulkopuolelle!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Minusta on ollut vain hellyttävä vaihe tuo, että kengät ovat menneet vääriin jalkoihin. Aikanaan ovat jokainen oppineet laittamaan oikeisiin. En opettanut. Melkein mikään oo niin suloista kuin lapsi jolla on kengät väärissä jaloissa <3
0
1 vastaus

Kun lapsi ottaa kengän käteen laittaakseen sen jalkaansa, on edelleen mahdollista, että kenkä menee sittenkin väärään jalkaan. Jos kengät ovat sellaiset, että jalan voi vain laittaa kengän sisään, voi hymynaama tai vastaava toimia.

Itse en kiinnittäisi asiaan sen suurempaa huomiota. Jos kengät menee vääriin jalkoihin, niin menköön. Näkeepähän sitten koko maailma, että itse on laitettu. Asiasta huomauttaminen voi olla lapselle noloa ja aiheuttaa kiukkua. Kiukuttaisi se vanhempaakin, jos joku tulisi sanomaan, että nurmikko on väärin leikattu tai lattia väärin pesty.
Huomaa kyllä itse aikanaan, kuinka kenkä istuu toiseen jalkaan paremmin kuin toiseen. Ja vaihtaa ihan itse.
0
1 vastaus

toi on kyllä ihan totta! Meidän on pakko kiinnittää, en tiedä kuinka hyvää tekee jalalle kävellä kengät väärissä jaloissa mutta meillä ongelmana on ainakin kompurointi 🙂 ja kyllä, ymämmärän tuon että totta kai se harmittaa, vaikka todella positiivisesti ollaan kokeiltu. Ei vaan auta :p mutta eilen meni kuvasta huolimatta kerran väärään jalkaan kenkä ja kysyin taaperolta osuuko kuvat yhteen; hän naurahti ei osu ja oivaltamisen ilolla vältyttiin raivarilta ja positiivisella keinolla saatiin kengät oikein päin<3
0
1 vastaus

Joskus voi myös auttaa, että lapsen päästää ulos niissä itään ja länteen osoittavissa kengissä. Kun asiaan ei puutu heti ja päästään sinne ulos asti, voi ulkona hetken päästä kysyä, kuin ohimennen, lapselta vaihdettaisiinko kengät kulkemaan samaan suuntaan.
Palaute voi olla silloin helpompi ottaa vastaan, kun on päässyt jo ulos, yhtä aikaa toisten kanssa. Ehkä jo ehtinyt tehdä siinä pihalla ”sen tärkeimmän”, mielen päällä olleen jutun ekaksi pois alta.
Ja jos sattuu niin, että lapsi itse hoksaa, että voi ei, nämähän kulkevat nyt vääriin suuntiin, kehutaan vallan hirveästi tietysti, kun oli noin fiksu ja huomasi.
0
1 vastaus

Minusta on ollut vain hellyttävä vaihe tuo, että kengät ovat menneet vääriin jalkoihin. Aikanaan ovat jokainen oppineet laittamaan oikeisiin. En opettanut. Melkein mikään oo niin suloista kuin lapsi jolla on kengät väärissä jaloissa <3
0
1 vastaus

Onpa hyvä vinkki! Täytyy laittaa korvan taakse tulevaisuutta varten 🙂 Toi on kyllä ihan uskomatonta, miten ne kengät voi mennä lähes joka kerta vääriin jalkoihin, vaikka kaiken järjen mukaan luulisi osuvan puolet kerroista oikein päin. Meidän 1v8kk lempipuuhaa on pukea kenkiä jalkaan sisällä, ja vaikka toistoja kertyy päivässä helposti kymmenen, on kengät silti lähes aina väärissä jaloissa..
0
1 vastaus

!!! älä muuta sano :D!! meilläkin kenkiä pueataan prinsessaleikessä, vaan silti väärässä jaloissa tosi usein 😀
0
1 vastaus

Haha! Olis kyllä itselle hyvä keino. Itse tässä merkkasin korkokenkiin kumpaan jalkaan ne kuuluu, tussilla O ja V. Vain, koska erittäin hankala oli hahmottaa kumpaan jalkaan kuuluu, kun ei ne tuntuneetkaan kovin pahoilta vaikka oli väärissä jaloissa 😀 Hassua, että jotkut kengät voi niin helposti aikuisellakin mennä vääriin jalkoihin. Eri asia on toki esim kiire kun menevät helpommin vielä väärään jalkaan. Toki helppo korjata laittamalla oikeisiin jalkoihin, mutta aina kiireessä ei ehdi sitäkään tehdä.
0
1 vastaus

haha!! 😀 onpa hauska kuulla :p mulla kengät ei tuota ongemlaa, mutta paita tai legginsit ovat hyvin usein väärin päin… 😀 tai vähintäänkin sukat!!
0
1 vastaus

Me käytettiin pari vuotta sitten (silloin vajaa 3) tarraa ja hyvin toimi! Nyt vajaa kolmevuotias on oppinut veljen neuvoilla ilman tarraa.
0
1 vastaus

!! 🙂 jes, kiva kuulla!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Päivän #ootd ! #päivänasu#äiti#momof3#todaysoutfit

tehtavanimikkeenablogi

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: