Yleinen 21.5.2018

Meidän maanantaiaamu.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Herään siihen, kun joku lätkii pienillä käsillään naamaani ja yrittää saada minut hereille. Vilkaisen kelloa eikä se ole edes seitsemää vielä. Kuitenkin herääminen tuntuu ihanalta, kun ulkona paistaa aurinko ja naamaan vieressä naureskelee melkein viiden kuukauden ikäinen aurinko. Isommat tytöt nukkuvat myös siinä ihan lähellä. Toinen patjalla lattialla ja toinen meidän sängyn jalkopäässä. Miksi me ostettiinkaan talo, jossa on neljä makuuhuonetta…?

Pienen pötköttelyn jälkeen nousemme vauvan kanssa kahvinkeittoon. Toinen kiljuu lattialla niin onnellisena, että tiedän pian kahden isompienkin tyttöjen heräävän siihen meteliin. Ehdin juuri keittää kahvin, kun esikoisemme käppäilee olohuoneeseen. Kysyn mitä piirrettyjä hän haluaisi katsella. Joulupukki ja noitarumpu. Mikä ettei, onhan jouluun enää reilu 7 kuukautta.

Pienin ei meinaa millään nukahtaa ensimmäisille päivätorkuilleen. Kääntyminen on niin kivaa. Niin kauan kunnes ei pääse etetenpäin ja hermo menee. Kun vihdoin hän antaa unelle periksi, minä menen keittiöön aamupalapuuhiin. Tänään on maanantai, mennään sen varjolla sieltä mistä aita on matalin. Aamupalaksi on siis suklaamuroja ja smoothieta. Todellisuudessa vain murot upposivat, smoothiesta tuli vain kivan väriset pinkit huulipunat lasten huulille.

Itsekkään en meinaa saada aamupalaa alas sitten millään. Eilen alkoi vatsaoireet ja ne näyttävät jatkuvan edelleen. En tiedä syytänkö vatsatautia – jonka jo muut perheenjäsenemme vauvaa lukuun ottamatta ovat viime viikolla sairastaneet – vai jotain jota olen taas syönyt. Vatsakramppeja lukuun ottamatta olo on aika reipas, joten ehkä olen vain laittanut suuhuni jotain ei gluteenitonta ja viljapitoista ruokaa. Toivotaan näin, en nimittäin millään haluaisi ottaa sitä riskiä että tartutan tautini perheen pienokaiseen. Sormet ristissä!

Kohta isi ja isommat tytöt lähtevät kauppaan ja minä jään Ilonan kanssa kotiin. Ehkä koitamme tehdä kotitöitä tai sitten vain olemme ja möllötämme lattialla. Vatsaoireiden varjolla koomailin hänen kanssaan sohvalla eilen melkein koko päivän ja tiedättekö, pitkästä aikaa se oli aivan ihanaa! Oli kivaa olla tekemättä mitään ja vain tuijotella Netflixiä vauvan kanssa leikkien.

Tällä viikolla teemme kaupat vanhasta kodistamme. Uskomatonta, että se kuukausien myyntirumba on nyt viimein ohi. Aika vapautunut fiilis, vaikka samalla tuntuu haikealta sanoa sille kodille hyvästit. Se on koti, jossa meidän isommat tytöt ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa. Se on meidän ensimmäinen yhteinen koti.

Nyt lastenhuoneesta kantautuu jo sen verran tuota sisarustappelua, että minun on aika toivottaa kaikille ihanaa uutta viikkoa. Toivottavasti se on aurinkoinen joka puolella Suomea!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Päivän #ootd ! #päivänasu#äiti#momof3#todaysoutfit

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: