Yleinen 24.5.2018

Täysimetys päättyi. Tervetuloa soseet!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Niin vaan siinä kävi, että eilen – melkein viiden kuukauden jälkeen – me sanoimme täysimetykselle hei hei! Tervetuloa kiinteiden maailma!

Ajatuksena on edetä hitaasti mutta varmasti. Aloitimme porkkana- ja perunasoseella, katsotaan otetaanko ensi viikolla sitten bataatti. Rintamaidolla Ilona on kasvanut oikein hyvin, joten annosten suurentamiseen tai makujen lisäämiseen ei ole mitään kiirettä. Miksi me sitten aloitimme kiinteät jo nyt?

Ilman sen suurempaa syytä. Ilona syö todella usein tällä hetkellä, mutten usko että varsinaisesti siihen kiinteät auttaa. Ei ainakaan vielä, kun annoskoot ovat niin pieniä. Suurin syy oli ehkä se, että voimme edetä pienin ja hitain askelin, kun ei ole mikään ”pakko” aloitella kiinteitä. Ilonan tahtisesti mennään, ja hänen kiinnostuksensa ruokaan oli tämän päätöksen takana.

Sormiruokailun kriteerit eivät mielestäni tule vielä täyteen, joten aloittelimme soseiden kanssa. Tavoitteena olisi yhdistää sopivasti molempia, sekä soseita että sormiruokailua. Sormiruokailu on suurimmaksi määrin on minulle vähän vierasta varsinkin pienen vauvan kanssa, joten netin maailmaa täytyy silmäillä ja googletella vielä paljon! Hyvät vinkit sormiruokailuun ovat siis tervetulleita!

Ilona oli innoissaan lusikasta ja sen suuhun viemisestä vaikka itse sose sai aikaan hulvattomia ilmeitä toisen naamalla! Hyvin kuitenkin  sose maistui, vaikka tuntuma suussa olikin hänen mielestään ihmeellinen. Sose pysyi suussa eikä sitä työnnetty ulos kielellä. Hän siis selkeästi on jo valmis kiinteiden maailmaan pikku hiljaa.

Tälläkin kertaa olisi tavoitteeni tehdä mahdollisimman paljon soseita ja vauvanruokia itse. Rakastan sosereseptien keksimistä ja miksaamista! Ensimmäinen lapsemme kasvoi aluksi melkein pelkästään purkkiruualla. Toinen kotitekoisella kun purkki ei sitten oikein kelvannut. Nyt toivon että Ilona tottuu molempiin jotta myös huoneenlämmössä säilyvä ruoka olisi mahdollista reissun päällä!

Taas on yksi etappi vauvavuodesta ohitettu, niin ihanan haikeaa! 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (14)

Aa pätee vai 😀 en ole tajunnut ennen ajatellakaan kun soseita aina jouduttu antamaan ennen tosi aikaisin korvikemäärien takia! 🙂 ja kyllä, suositushan sanoo näin ja harvemmin meillä sitteriö käytetään vaikka tuon melkein istuma-asentoon saakin! 🙂
0
1 vastaus

Hassuja ilmeitä❤️Ilona on ihana !!
0
1 vastaus

Hih, kiitos! Hän kyllä on<3
0
1 vastaus

Ihana ilme tytöllä tuossa vikassa kuvassa :’D ❤️
0
1 vastaus

:D<3
0
1 vastaus

Olisi kiva lukea, millaisia virallisia ohjeita ja suosituksia tällä hetkellä on kiinteiden syöttämisestä. Miten neuvolan ohjeet ovat ehtineet vaihtua kolmen lapsenne aikana jne.? Meidän talossa vauvaajoisga on jo aikaa, mutta kolmen vauvan kohsalla viiden vuodne aikana ehdittiin saada kolmet toisistaan poikkeavat suositukset mm. siitä, kuinka pitkään pitäisi imettää. Mieheni vauvakirjasta taas löytyy tieto, jonka mukaan 70-luvulla on aloitettu ”kiinteät” appelsiinilla.
0
1 vastaus

Ouuu, appelsiinilla 😀 oma isäni muistaakseni on saanut appelsiini mehua tuttipullosta suositusten takia :p täytyykin tutkia noita suosituksia vähän tarkemmin, toisaalta en tiedä osaanko postata niistä koska meillä ei niin kirjaimellisesti ikinä niitä olla noudatettu 🙂
0
1 vastaus

Ihanat ilmeet Ilonalla! Muistan elävästi meidän naperon ilmeet, kun sai ensimmäisen lusikallisen bataattisosetta. Ruokailusta äärimmäisen kiinnostunut reilu viisikuinen oli niin silmiinpistävän pettynyt, ei tykännyt ollenkaan 😀

Me suosittiin pääosin sormiruokailua, jota kyllä ehdottomasti suosittelen 🙂 Ja rohkeasti vaan samaa ruokaa kuin muu perhekin syö, tietysti ilman suolaa ja aluksi ilman maitotuotteita. Me tehtiin esim ihan makaroonilaatikkoa kauramaitoon. Myös kaikenlaiset kasvis/jauhelihapihvit ja -pyörykät toimii tosi hyvin pienellä sormiruokailijalla. Lainasin kirjastosta paljon kehutun Samasta padasta -kirjan, jota myös lämpimästi suosittelen inspiraatioksi jos ei ole ennestään tuttu 🙂 Siinä on myös paljon faktaa herkullisten reseptien lisäksi.
0
1 vastaus

Hei kiitos paljon resepti- sekä kirjavinkistö!! Täytyy ehdottomasti hakea kirjastosta tuo! 🙂
0
1 vastaus

Simppeli sormiruokakeittiö – sitä sivustoa mä oon jo tutkinut vaikkei vauva oo vielä edes syntynyt 😀
0
1 vastaus

Liputan tän puolesta myöskin! Löytyy facesta myös tää ryhmä, missä paljon tietoa ja reseptejä.
0
1 vastaus

!!! Täytyy liittyä ja tutkia! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos vinkistä, täyttyy tutkia!!! 🙂
0
1 vastaus

Sormiruokailuun ja soseruokailuunhan pätee samat valmiudet😊 enkä missään nimessä halua kritisoida, mutta sitterissä syöttämistä ei suositella sen vaarallisuuden vuoksi, vauva voi helposti vetää ruokaa henkeen kun asento on niin lytyssä ja selkä kaarella. Toivottavasti teillä kuitenkin menee kaikki hyvin.
0
1 vastaus

Aa pätee vai 😀 en ole tajunnut ennen ajatellakaan kun soseita aina jouduttu antamaan ennen tosi aikaisin korvikemäärien takia! 🙂 ja kyllä, suositushan sanoo näin ja harvemmin meillä sitteriö käytetään vaikka tuon melkein istuma-asentoon saakin! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Päivän #ootd ! #päivänasu#äiti#momof3#todaysoutfit

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: