Yleinen 25.5.2018

Koska sinä olet viimeksi lukenut kirjan?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Muistatko sinä, koska olet viimeksi lukenut kirjan? Minä en muistanut ennen kuin viime viikolla sain erään rikosdekkarin loppuun. Lukemisen upeus on unohtunut minulta kokonaan ja osittain syytän siitä älypuhelintani sekä Netflixiä. Ei tarvitse tai mukamas ehdi viihdyttämään itseään enää lukemalla, kun on koko ajan niin paljon muuta kesken. Ja onhan somen selaaminen helpompaa ja aivottomampaa touhua kuin lukeminen.

Muistan miten nuorempana minulla oli koko ajan jokin kirja kesken. Se ei suinkaan johtunut siitä etten olisi ikinä saanut niitä loppuun vaan siitä, että luin niin paljon. Kun edellinen kirja loppu, aloitin heti uuden. Eniten luin kesälomien aikana. Esimerkiksi viimeinen osa Harry Potterista taittui kahdessa päivässä eräänä kesälomana. Se jos mikä vaati jo aikamoista lukemista parin päivän osalta.

Lähiaikoina innostuin uudelleen lukemisesta. Tai oikeastaan pitkästä aikaa muistin sen olemassa olon. Olen ottanut lasten päiväunien aikana kirjan käteeni ja mennyt ulos nauttimaan auringosta ja kuuntelemaan luontoääniä. (Oikeasti työkoneiden kolinaa, tänne rakennetaan koko ajan uusia omakotitaloja)

On ihana antaa ajatusten ja kehon levätä hyvän kirjan parissa. Kirja auttaa minua nollaamaan pään paljon paremmin kuin mikään netin selailu tai Netflixin tuijottaminen. Miksi ihmeessä olin antanut sen unohtua?

Eilen illalla nautin hyvästä jatko-osasta edelliseen rikosdekkariini kera kuohuvan. Nimittäin eilen vihdoin päättyi meidän jo hivenen stressaava asunnon myynti kun raha sekä osakekirjat vaihtoivat omistajaa. Se oli todella mainio syy juoda hieman kuplivaa ja rentoutua hyvän kirjan parissa.

Elämä on tällä hetkellä aika ihanaa.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (10)

Mulla jäi kyllä opiskeluiden ohella lukeminen ihan kokonaan! Koulukirjat riitti tappamaan lukuinnon hetkeksi.. 😀
0
1 vastaus

On vaikeaa löytää kirjaa, jossa olisi sellainen aihe ja ote tekstiin, että jaksaisin lukea. Talvella luin Yösyöttö-Tarhapäivä-Hammaskeiju-trilogian ahmien! Ne oli just eikä melkein mieluista luettavaa. 🙂🙂 Sen jälkeen ei oo mikäön oikein natsannut. Jotain Leena Härkösen kirjaa aloittelin, mutta se jäi kesken jo alkuunsa.
0
1 vastaus

Kyllä kirpaisi otsikko, kun silmille osui!
On niin totta, että telkkari ja eteenkin älypuhelin saa unohtamaan monta hyvää juttua, vaikka esimerkiksi juuri lukemisesta saa itselleen lopulta paljon enemmän kuin nopeatempoisenmasta ruudun seuraamisesta. Eniten tässä lukemattomuudessa minua vaivaa melkein se, kuinka huono esimerkkinolen lapsilleni!
Luen kyllä, mutta ihan liian vähän. Hyvän kirjan osuessa kohdalle aina lupaan, etten koskaan enää lopeta. Tällä hetkellä kesken on Henriikka Rönkkösen Bikinirajatapaus.

Myös käsitöiden kanssa käy liian usein samoin kuin kirjankin: unohdan aloittaa. Flow kyllä seuraa, kunhan vaan ryhtyy. Malttaa ryhtyä.
0
1 vastaus

Niin totta, unohtaa lukemisen ilon mutta sitten kun vauhtiin pääsee ei meinaa lopettaa!!! :p
0
1 vastaus

Heikiitos muistutuksesta, mulla taitaa olla noista kaksi kirjahyllyssä vielä lukematta!! 😀
0
1 vastaus

Sepä tässä ruuhkavuosissa onkin haastavaa kun on vaikea löytää aikaa että ehtii ja sen lisäksi vielä jaksaa lukea. Ennen luin bussissa työmatkalla, mutta nyt tulee kuljettua autolla niin sekin aika meni siinä. Olen kuitenkin löytänyt äänikrijat, esimerkiksi ihan kirjaston tietokannoista saa lainattua aika lailla kaikki kirjat e-äänikirjoina, joita voi kuunnella kun on sopiva aika. Eikä vaadi edes ihan niin paljon keskittymistä kuin itse lukeminen. Mutta jospa pian alkavalla kesälomalla ehtisi lukea edes pari kirjaa.
0
1 vastaus

Mistä kuuntelee äänikirjoja? 🙂 töytyykin kokeilla! 🙂
0
1 vastaus

Melkein puolitoista vuotta sitten esikoisen synnytystä käynnistellessä! Aiemmin saatoin lukea useamman kirjan kuussa, nykyään pitää aina olla valmiina milloin lapsi herää jne. Mulle ei todellakaan sovimikään ruuhkabussissa lukeminen tai muutenkaan sivu silloin, toinen tällöin -tyyli, vaan haluan kirjan joka imaisee itseensä ja josta ei pysty palata tähän maailmaan parin lauseen välein.
0
1 vastaus

Feel you!!! Pakko ahmia sivuja monta kerralla ja sellaisessa ympäristössä että voi keskittyä!! Muuten rupeaa ärsyttämään :p
0
1 vastaus

Itsellä ei vielä lapsia ole, joten aika lukemiselle jää runsaasti koulutyön ohella. Kesäisin tulee kuitenkin luettua enemmän, koska aivoton Netflixin katselu ja netin selaaminen ovat helpompia rentoutumiskeinoja koulustressin keskellä. Vaihtelevaan lukutahtiin täällä mennään. Joskus enemmän ja joskus vähemmän. Keskimäärin kirja kahdessa viikossa.
0
1 vastaus

Mulla jäi kyllä opiskeluiden ohella lukeminen ihan kokonaan! Koulukirjat riitti tappamaan lukuinnon hetkeksi.. 😀
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogin puolella juttua oviskivuista--> #uusipostausblogissa#momof3

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: