Yleinen 27.5.2018

Ethän kadota mielikuvitustasi ikinä?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ajamme hiljalleen Naantalista Lietoon päin. Olemme olleet puistotreffeillä ja isoin tytöistä nukkuu, mutta keskimmäinen on vielä hereillä. Takapenkiltä kuuluu pieni puheensorina, ja pistän radiota hiljempaa. Kuulen puhetta Prinsessa Ruususesta ja huomaan miten 3-vuotiaamme heiluttelee vaahteranlehteä kädessään. Kysyn leikitkö kulta sillä lehdellä siellä? Joo äiti, tämä on Prinsessa Ruusunen.

Leikki jatkuu koko automatkan ja vaikka en saa selvää mitä hän höpöttää, hymyilen koko matkan. Lasten mielikuvitus on niin upeaa! Erityisesti meidän 3-vuotiaan. Ihailen todella usein hänen kykyään leikkiä melkeinpä millä tahansa!

Erityisesti automatkat ovat niitä hänen loistohetkiään erilaisten viihdykkeiden keksimisessä. Sormet, unirätti, aurinkolasit. Ihan mitä tahansa on käsillä, hän kyllä keksii niistä leikin ja touhua. Puheesta ja mutinasta saa harvoin selvää ja vaikka miten tahtoisin, en yleensä keskeytä häntä. Silloin nimittäin hän saattaa lopettaa leikin kesken. Ne ovat hänen omia luovuuden hetkiään.

Rakastan lasten mielikuvitusta, erityisesti omieni. Olen odottanut näitä pieniä hauskoja tarinoita kuin kuuta nousevaa. Esikoisemme on selvästi erilainen ja hän mielummin juttelee aikuisten kanssa kuin keksii omia satuja tai tarinoitaan automatkalla. Joten nämä tarinat ovat meidän perheessä ihan uusi juttu!

3-vuotias salakuljetti vaahteranlehden sisälle. Tai yritti salakuljettaa. Hän kyllä tietää, ettei lehtiä ja keppejä tuoda sisälle, mutta taas kerran oli aarteet pakko saada jemmaan. Yleensä olisin kieltänyt ja käskenyt viedä sen terassille odottamaan ulkoilua, mutta tällä kertaa leikin etten muistaisi sääntöämme. Prinsessa Ruusus leikki oli niin upea, että äiti heltyi. Nyt en enää tiedä missä Prinsessa majailee, ehkä murusina lelulaatikon pohjalla. Ei se mitään, sellaista se lasten maailma on. Mielikuvitusta ja sotkua riittää! Ja kestän ensimmäistä parhaani mukaan, jotta lapseni saisivat olla mahdollisimman paljon sekä pitkään lapsia.

Toivon ettei mielikuvitus ja lapsen kekseliäisyys katoaisi koskaan. Sitä on niin upea seurata! Valitettavasti aikuisuus vie siitä ainakin suurimman osan, mutta yritän mahdollisimman pitkään vaalia ja nauttia lasteni lapsuudesta.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Viimeinen kirjoitus Kaksplussalla tehty, haikeaa mutta niin ihanaa!  Perjantaina nähdään uudessa osoitteessa, joka löytyy profiilista! 😍👌 että mä kaipasin tuota vanhaa blogia❤ #happy#blogi#perheblogi#blogger#uusiatuulia

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: