Yleinen 28.5.2018

Ilona 5 kk !

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Hän on iloinen. Hän on aurinkoinen. Hän on meidän viisikuinen.

Kuukaudessa on taas tuntunut tapahtuvan aivan hirveästi kehitystä. Edelleen hän on helppo ja iloinen vauva, mutta myös jo niin paljon oma persoonansa.

Aamut alkavat aina samalla kaavalla joka päivä. Herään siihen, kun iloinen kiljahtelu kantautuu vierestäni ja joku lätkii naamaani tai yrittää repiä nenääni irti. Silmäni avatessani näen maailman valloittavimman hymyn. Ei ole parempaa herätystä, vaikka useimmiten ehkä hitusen liian aikaisin tämä herätys tuleekin.

Aloitimme tosiaan kiinteät pienellä maistelulla. Ilona on älyttömän kiinnostunut ruuasta ja kaikki leluista muiden ihmisten sormiin päätyy suuhun. Pieniä makuannoksia lukuun ottamatta rintamaito on kuitenkin edelleen pääasiallisena ravintona. Vaikeista kuukausista huolimatta tuntuu, että nyt imetys sujuu todella kivasti! Vaikka liikunnallinen ja tarkkaavainen vauva onkin välillä rinnalla vähän sählä. Ei malta syödä, kun pitää koko ajan katsella ympäriltä tulevia ääniä.

Ilonan lempilelu tällä hetkellä on taikinannuolija. Pehmeä silikoni tuntuu luultavasti ihanalta kutiavissa ikenissä ja kuolan määrästä päätellen voisin kuvitella, että ihan pian näemme ehkä jo pilkistyksen ensimmäisestä hampaasta. Kaikki muutkin tavarat ovat mielenkiintoisia, mutta eniten leluissa kiinnostaa pesulaput.

Suurin kehitys on kuitenkin tapahtunut liikkumisessa ihan viime viikkoina. Nimittäin meidän viisikuinen lähtee luultavasti ihan pian konttaamaan! Konttausasentoon on noustu jo reilu viikon verran. Siinä hytkytään ja kädet menee jo muutaman ”askeleen” eteenpäin, mutta jalat ei ihan vielä seuraa. Olin jotenkin valmistautunut siihen, että tämä etappi olisi vasta kuukausien päästä mutta taitaa tytöllä olla kiire isosiskojen perään.

Ilona nukkuu pääsääntöisesti torkut ja kahdet päiväunet. Yöt nukutaan ihan kivasti, vaikka vatsalleen kääntyminen välillä vähän herätteleekin pientä. Vaihtelevasti yötä päivää syödään tunnin tai kolmen välein, mutta yöt ovat muuten hyviä ja levollisia. Edelleen nukumme perhepedissä.

Ilona kiljuu, naureskelee ja höpöttelee kaikille ja kaikelle. Luonteeltaan hän tuntuu olevan iloinen ja perustyytyväinen tapaus. Hampaat ja se ettei päästä liikkumaan muiden perään kuitenkin kiukuttavat jonkun verran ja nyt on meneillään vaihe, että sylissä viihdytään suurimmaksi osaksi. Ellei joku ole lattialla koko ajan viihdyttämässä.

Ilona on saanut ensikosketuksensa nurmikkoon sekä ensimmäisen hyttysenpureman poskeensa. Kesävauvan bucket list taitaa olla nyt melkein toteutettu. Katsotaan joskos loppukesästä vesi olisi niin lämmintä että hän pääsisi myös uimaan!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Kiitos kehuista ja ihanasta kommentista!! 🙂 kiitos itsellesi että jaksat lueskella ja kiva kun tykkäät! Ihanaa että olet eksynyt mukaan matkaamme<3
0
1 vastaus

Suloinen viiskuinen! Kuvista välittyi jotenkin ihana fiilis 🙂
0
1 vastaus

Kiitos paljon!<3
0
1 vastaus

Miten suloinen tytteli! 🙂 Meidän 7 kk tyttö ryömii kovaa vauhtia ihanalla omalla tyylillään, mutta konttaamisasento on vielä löytämättä. Jännä, miten eri aikoihin lapset kehittyvät. Tietenkin isommilla sisaruksilla on varmasti tapa vauhdittaa menoa toisin kuin esikoisilla.
0
1 vastaus

Kiitos!<3 meillä myös isommat tytöt lähteneet liikkeelle vasta 8kk jälkeen joten aika ihmeissäni nyt olen 😀
0
1 vastaus

Voi että on mukava lukea näitä Ilonan kuukausipostauksia kun minulla on kotona kaksi viikkoa vanhempi tyttövauva, joka tuntuu olevan prikulleen kuin Ilona 😊 Uskomattoman paljon yhteistä. Suloinen vauva tuo Ilona kyllä.
Kiitos muutenkin arkisesta,vertaistuellisesta ja hymyilyttävästä blogistasi. Tuntuu,että on liikaa blogeja joissa arkea kaunistellaan ja blogisi tuntuu olevan toista maata,kiitos siitä. Mukavaa kesää teidän perheelle. T. Melko tuore mutta aktiivinen lukija 😊
0
1 vastaus

Kiitos kehuista ja ihanasta kommentista!! 🙂 kiitos itsellesi että jaksat lueskella ja kiva kun tykkäät! Ihanaa että olet eksynyt mukaan matkaamme<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • "Mutta kun ilona halusi olla prinsessa!" olisin itse veikannut joulukuusta. Tuo selästä roikkuva heijastin kruunaa kokonaisuuden...🤣 #vauva2017#kidsworld#pikkusisko

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: