Yleinen 2.6.2018

Me olemme täydellinen perhe ilman poikia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Ensimmäinen tyttö. Toinen tyttö. Kolmas tyttö. Meidän tyttötrio. Niin täydellinen, niin upea. Minä kerron aina ylpeästi olevani kolmen tytön äiti. Rakastan kolmea tyttöäni ja vaikka sukupuolella ei olisi ollut väliä, olen onnellinen että he kaikki kolme ovat tyttöjä. Tyttötrio, kyllähän se nyt kuulostaakin kerrassaan niin upealta. Ja sitten tulee joku joka ottaa asiakseen sanoa, että kyllä te nyt vielä yhden pojan tarvitsette.

Muistan, kun kerroin täällä blogin puolella kolmannen lapsen haaveista. Miehesi haluaisi yhden pojan? Ei, kyllä me molemmat ihan lapsi halutaan.

Raskausaikana sain kommentteja, että olisipa kolmas nyt poika. Kyllä jokainen perhe nyt yhden pojan tarvitsee! Yksi lause, joka sanottiin surkutellen miehelleni rakenneultran jälkeen, on piirtynyt muistiini ikuisesti. Se tuntui siinä hetkessä niin kurjalta. Noh, kyllä sinä vielä sen yhden pojan joskus saat. 

Poikia tai tyttöjä, mitä väliä? Uskon, että jokainen vanhempi rakastaa lastaan sukupuolesta riippumatta. On totta, että toivoin kolmannesta lapsesta tyttöä. Kolme tyttöä tuntui ajatuksena mahtavalta, mutta oikeasti toive oli vain käytännöllisyyden vuoksi. Vaatteiden ja lelujen kierrättäminen saattaisi olla helpompaa kolmen tytön kanssa. Ja kahden tytön jälkeen en osannut kuvitella itseäni pojan äidiksi. Tyttö oli jo tuttu ja turvallinen.

En käsitä ihmisten röyhkeyttä. Ei kaikkea tarvitse sanoa ääneen. Poikien äidit kuulevat voivoittelua tytön puuttumisesta, tyttöjen äidit kuulevat voivottelua poikien puuttumisesta. Lapsia voi olla liikaa, liian vähän tai muuten vain perhe ei istu stereotyyppiseen äiti, isi, poika ja tyttö muottiin. Kuinka moni perhe oikeasti todellisuudessa on tuon mielikuvan mukainen? Kaksi lasta, tyttö ja poika. Sekä isi ja äiti.

Meidän perhe on täydellinen juuri näin. Kolmen tytön kanssa. En osaa kuvitella tai toivoa mitään muuta. Elämä kolmen tytön kanssa saattaa olla pinkkiä, glitteriä ja röyhelöitä. Mutta myös kaivinkoneita, rekkoja ja junaratoja. Itse en todellakaan koe jääväni paitsi mistään, koska meillä on perheessä vain tyttöjä. Päinvastoin. Minä olen saanut jotain aivan upeaa elämääni kolmen tytön muodossa. On todella surullista ja jopa suututtavaa ajatella, että jonkun mielestä meidän perheestä puuttuu jotain.

Erityisesti minua surettaa, kun osa ihmisistä tuntuu ajattelevan mieheni elämän olevan ihan kamalaa, koska hän ei saanut sitä poikaa. Mutta hän sai kolme aivan upeaa tyttöä. Ja rakastaa heitä enemmän kuin mitään tässä maailmassa.

Minulle on oikeastaan ihan sama mitä ihmiset ajattelevat. Minä ja me olemme juuri täydellinen perhe näin. Mutta aina välillä ihmettelen miten vaikeaa ihmisten on välillä pitää ajatuksensa omana tietonaan? Asiat kun voi esittää myös kauniisti. Tai sitten jättää kokonaan esittämättä. On ihan eri asia kysyä, toivoitko poikaa kun voivotella sitä ettei sitä poikaa perheessämme ole.

En ole keksinyt vielä yhtään asiaa jonka kokemisen menettäisin tai joku muu menettäisi sen takia, että perheeseen on syntynyt vain yhtä sukupuolta olevia lapsia. Me kuitenkin elämme 2000-luvulla.

Mistä on pienet tytöt tehty? Kahdesta sukusolusta.

Mistä on pienet pojat tehty? Kahdesta sukusolusta. 

Meidän perheessä on kolme lasta. Yksi liikaa, jos on yleistä mielikuvaa uskominen. Ja he kolme ovat tyttöjä. Ei poikia ja tyttöjä, vaan pelkkiä tyttöjä. Kolmen tytön kanssa me emme jää mistään paitsi, vaan päinvastoin. Olemme saaneet kolme kertaa elämäämme jotain upeaa ja ihanaa.

Postaukseen sain idean Jonnan sekä Jasminin blogeista, joissa he käynnistivät tempauksen näyttääkseen, että täydellisiä perheitä on monenlaisia. He haluavat rikkoa sen ajatuskuplan, että täydellinen perhe olisi juuri se mainoksissa näkyvä äiti, isi,tyttö ja poika perhe. Kun jokainen perhe on täydellinen. Juuri sellaisena kuin se on. 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (24)

Kiitos paljon kehuista!<3 meidän perheessä oli minä ja siskoni. En olekkaam koskaan kysynyt on surkutteluja tullut! Täytyykin kysyä :p
0
1 vastaus

Meidän perhe on ilmeisesti tuo täydellinen isä, äiti, tyttö ja poika. Itse tulin täydellisyydestä tietoiseksi kun parikin tuttua ihmistä on sen meille kertonut, ”teillä on mennyt just hyvin, kaks lasta, tyttö ja poika”. Kommenteista on tullut lähinnä hämmentynyt olo, kun itsellä ei täydellisen perheen kuva ole ollut mikään tietynlainen, ja haaveissa ainakin silloin vielä oli lisääkin lapsia. Täydelliset ja epätäydelliset perheet sukupuolten perusteella taitaa olla näitä nykyajan ”first world problems”. Onneksi on varaa murehtia tämmöisistä. 🙂 Ja tämä mun teksti on kirjoitettu täysin hyvällä tarkoituksella, omia ajatuksia aiheesta, johon itse ei ole tullut juuri kiinnittäneeksi huomiota. Ihanat tyttöset teillä ja blogiasi tykkään lueskellea, siinä on jotain tosi aitoa ja rehellistä ilman sensaationhakua.
0
1 vastaus

Kiitos kevyistä! 🙂 ja ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, eihän nämä niitä meidön perheen suurimpia ongelmia ole :p blogin kautta tulee vaan mietittyä kaikkea maan ja taivaan väliltä! 🙂
0
1 vastaus

Meidän perheessä on äiti, isä, tyttö ja poika. Lapsilla ikäeroa perinteinen pari vuotta. On myös farmariauto ja omakotitalo, ainoastaan kultainennoutaja puuttuu 😁 Ja itseäni ärsyttää kommentit siitä, että meillä nyt on täydellinen perhe, kun on sekä tyttö että poika. Onhan meidän perheemme toki meille täydellinen, mutta yhtä täydellinen olisi, vaikka lapset olisivat samaa sukupuolta. Varmaan jos joskus kolmas lapsi haluttaisiin niin ihmiset ihmettelisivät miksi, koska meillä jo tyttö ja poika on…
0
1 vastaus

!!! Äkk ostamaan koira 😉 toi on kyllö myös Jännä ilmiö, että miksi ihmiset kyseenalaistaa jos haluaa lisää lapsia kun kerran jo molemmat sukupuolet löytyy !
0
1 vastaus

Meillä oli ennestään kaksi poikaa, kun kolmatta odotin. ”Nyt sitten vielä se tyttö” -puheet tulivat tutuiksi. Monen kanssaihmisen näkökanta kolmannen lapsen hankintaan tuntui ollevan selvä: kun vielä sitä tyttöä sitten.

Olen itse perheen kolmas tyttö. Toivon, etten ole ollut syntyessäni ympäristölle suuri pettymys.

Kolmas lapsemme on tyttö. Olemme ympäristön odotukset täyttäneet. ”No nyt sitten onnisti”.
0
1 vastaus

<3 ymmärrän hyvin ajatuksesi! Ympäristön paineet ovat kummallisia
0
1 vastaus

Kirjoitus osui ja upposi. Itse olen kahden tytön äiti ja nyt lapsilukumme on täynnä. Kun saimme tietää odottavamme toista tyttöä ihmiset kommentoivat että voi ei, olisitte varmaan halunneet mielummin pojan tai että kyllä te voisitte vielä yhden lapsen hankkia että saisitte pojan. Itse olemme onnelliset kahden tytön vanhemmat jotka rehellisesti eivät toivoneet toisesta lapsesta poikaa. Sukupuolella ei ollut mitään väliä. Toinen tyttö tuntui kyllä käytännön kannalta paremmalta (vaatteiden ja lelujen kierrätys).
Lisäksi en ymmärrä ajatusta että lapsen sukupuoli sulkisi pois esimerkiksi tiettyjä harrastuksia. Mutta siis ihanaa kun kirjoitit tästä! Hyvää kesää!
0
1 vastaus

Ihan samaa mieltä! Se sukupuoli ei oikeastaan sulje nykypäivänä mitään pois, itse en ainakaan keksi mitään. Kiitos, ihanaa kesää myös sinne!<3
0
1 vastaus

Meillä on ensimmäinen tyttö. Toisen lapsen kun saimme, joka sattui olemaan poika, sain kuulla että nyt ei sitten tarvi enempää kun on molemmat. Ei, kyllä me haluamme vielä lisää ja saammekin syksyllä tytön. Ei se lasten haluaminen siitä ole kiinni onko jo molempia tai vain toista sorttia. Jotkut ei vaan osaa valita sanojaan oikein 😅
0
1 vastaus

!!! No niinpä!! Tuskin kukaan niitä lapsia sukupuolen takistekee, siihen kun on vähän vaikea vaikuttaa :p
0
1 vastaus

Tuttua täälläkin. Ihmisiltä jää suu auki ja hämmentyvät kun kuulevat neljännen, syntymättömän lapsemme olevan poika, jolloin lapset on poika-tyttö-poika-poika. Ihmiset jää ihan sanattomiksi ja ihan kuin säälisivät meitä. ”No onhan teillä ylsi prinsessa.” ”Onneksi teillä on jo tyttö.”
Mua on alkanut suututtaa nää kommentit, ja toisaalta ihan hyvä, koska se on vahvistanut mun omaa tunnetta siitä, että tämä POIKA on tervetullut (luulin itsekin tytöksi ennen rakenneultraa, joten meni tovi kääntää ajatukset poikaan).
Eihän siinä oo mitään logiikkaa, että ”nyt pitäisi tulla tyttö kun edellinen on poika, ja sitten menisi sukupuolet tasan”. Öö, missä kohtaa ois saanut täyttää sen rasti ruutuun-lomakkeen, jolla saa valita lasten sukupuolen etukäteen? 😀 onko joku sellaisen saanut. Niin…miksi sitten oletetaan, että asiat menisi tietyllä kaavalla?

Perheen täydellisyyteen ei vaikuta lasten sukupuolet todellakaan!! <3
0
1 vastaus

Joo siihen sukupuoleen on kyllä vähän vaikea vaikuttaa!! :p ja niinpä, kaikki perheet ovat täydellisiä<3
0
1 vastaus

Ihan niinkun mun suusta! Synnytin neljännen tyttäremme vajaa kuukausi sitten. Ja en edes muista montako ” no jospa se nyt olisi poika, jospa se isi joskus saisi vielä kaverin itselleen, pojan takiako teitte vielä neljännen” kommentteja. Ja ai että se on ollut raivostuttavaa. Silmät pyöreenä on kyllä saanu kuunnella niitä kommentteja.
0
1 vastaus

!!! Tollanen kommentointi on niin typerää. Ihan kuin ne tytöt eivät ole yhtä hyviä iseille
0
1 vastaus

Meillä kolme poikaa ja onhan noita tyttökommentteja sadellut, mutta en näe mitään syytä ärsyyntyä tai kokea ihmisiä röyhkeiksi. Kiva kun sanovat suoraan eikä keskenään jauha sitä ja kokevat olonsa niin rennoksi seurassani, ettei tarvitse joka sanaa punnita etukäteen 😊
0
1 vastaus

Se on varmaan vähän tyylistä kiinni. Kyllä minäkin tykkäön, että asiat sanotaan rehellisesti. Mutta se ei tarkoita etteikö niitä voisi sanoa samalla ystävällisesti! 🙂 se on ihan OK kysyä olisinko toivonut poikaa, mutta röyhkeää ja huonoista käytöstavoista kieliväö jos sitä tullaan surkuttelemaan ilman, että tietää edes minun ajatuksen asiasta
0
1 vastaus

Meillä on kuusi tyttöä joten on kyllä saatu odotusaikoina paljon kommentteja että olispa nyt poika, vielä meinaatte poikaa yrittää.. niin ja tietysti et ei teidän tarvitse yksin tätä maailmaa täyttää.. Nuo on tuntuneet tosi pahoilta vaikka kuinka on yrittänyt olla välittämättä. Jokainen lapsi on kovasti toivottu ja ihana 😍 Ylpeänä kerron meillä olevan 6tyttöä ja kun joku vähänkin arvostelee niin totean että yritäpä tehdä perässä 🤣
0
1 vastaus

Meillä on tyttö viisikko ja paljon on tullu kommentteja että poika pitäis tehdä. Kyllä nää viisi tyttöä tekee meistä täydellisen perheen
0
1 vastaus

No niinpä<3
0
1 vastaus

Hahhahyvin todettu! Ja vau, kuusi tyttöä on varmasti upea joukkio!
0
1 vastaus

Hei!

Kirjoitit että lapsi on lapsi riippumatta sukupuolesta ja olen samaa mieltä tästä. Kuitenkin silmään särähti seuraava kohta ” vaatteiden ja lelujen kierrättäminen saattaisi olla helpompaa kolmen tytön kanssa.” Eikö lapset voi pukea samalla tavalla ja eikö lapset leiki samoilla leluilla riippumatta sukupuolesta? Vai ylläpidätkö näissä asioissa sukupuolirooleja?
0
1 vastaus

Meillä vauva puetaan aika paljon ”pinkkiin ja kukkasiin” vaikka vaatekaapista löytyy kyllä muutakin. Isompien lasten lelulaatikoista löytyy myös junia, autoja ja rekkoja mutta he ovat hyvin stereotyyppisiä tyttöjä ja rakastavat kaikkia prinsessajuttuja eniten :p mutta siis, tuolla kommenteilla lähinnä tarkoitin että on todennäköisempää että tytölle kelpaa isosiskojen vanhat vaatteet sitten isompanakin. Siksi lisäsin tuon saattaa olla, koska eihän se sitä katso 🙂 meillä isommat lapset saavat aikalailla päättää mitä pukevat, ja pyrimme ostamaan vaatteita joista he pitävät 🙂
0
1 vastaus

Haha, mä oon tyttötrion keskimmäinen ja koen että meidän perhe oli täydellinen sellaisenaan. Vaikka äiti ja isä oli molemmat kuulleet paljon surkuttelua kun vielä kolmaskin vauva oli tyttö 🙈 Meillä on teidän Ilonan kanssa saman ikäinen tyttö ja hänellä muutamaa päivää päälle 2vuotta vanhempi isoveli. Ja sitten ollaan me äiti ja isä. Täydellinen perhe? Kyllä, meillä on kaikkea…. Ja ihan samalla tapaa olisi kaikkea ja meidän täydellinen perhe, vaikka olisi kaksi tyttöä tai kaksi poikaa tai miten vaan. Sulla on ihana trio ja ihana blogi ❤️
0
1 vastaus

Kiitos paljon kehuista!<3 meidän perheessä oli minä ja siskoni. En olekkaam koskaan kysynyt on surkutteluja tullut! Täytyykin kysyä :p
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Päivän #ootd ! #päivänasu#äiti#momof3#todaysoutfit

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: