Yleinen 11.6.2018

Mitä pitää ottaa huomioon, kun vauva lähtee liikkeelle?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Niin siinä vain kävi ja viikonloppuna meidän Ilonamme lähti konttaamaan! Vain 5,5 kuukauden ikäisenä. En ollut valmistautunut tähän varhaiseen liikkeellelähtöön, joten olen saanut taas – kantapään kautta tietenkin – muistutella itseäni mitä kaikkea liikkuvan vauvan kanssa pitää huomioida. Nimittäin muutamat paperinpalaset aina mainoksista talouspaperiin on tuon pienen suusta jo tongittu näiden kuluneiden viikkojen aikana. Jollain tavalla nimittäin ilman konttausta tuo sammakkohyppyryömimis -tekniikka toimi ja tyttö pääsi eteenpäin! Mitä kaikkea siis pitää huomioida, kun vauva lähtee liikkumaan?

Turvaportti. Tarvittaessa tietenkin. Meillä turvaportti tulee lastenhuoneeseen nimittäin…

Pienet esineet vauvan ulottumattomiin. Meillä se tarkoittaa läjäpäin barbienkenkiä sekä pikkulegoja. Tulimme siihen tulokseen, että pääsemme helpommalla kun rajaamme alueen vauvan ulottumattomiin, kuin että yrittäisimme pitää pikkulelut laatikoissa aina vauvan ollessa hereillä. Levitekööt siellä huoneessa isommat lapset sitten ihan rauhassa lelujaan!

Pistorasiat piiloon! Tämä pätee ihan isompienkin lasten kanssa. Hyvä tässä puhua, nimittäin meillä ei pistorasioissa täällä vielä suojia ole.

Myrkyt piiloon! Tiskiaineet, pesuaineet…Toki nämä olisi hyvä olla myös isompien lasten ulottumattomissa!

Huonekasvit lattialta pois. Ne voivat olla myrkyllisiä, mutta myös aiheuttaa kolhuja jos painava ruukku kaatuu vauvan päälle. Ehkä myös vanhempien mukavuutta ajatellen, kun multaa ei kohta ole joka paikassa.

Koriste-esineet korkealle. Pienet kädet ylettyvät yllättävän korkealle ja koriste-esineet ovat vaarassa rikkoutua. Sekä aiheuttaa vaara-tilanteita, jos ovat painavia ja putoavat vauvan päälle.

Liiku kuin vauva olisi koko ajan jaloissa. Koska mitä luultavimmin on. Koita olla kompastumatta – joka on lähes mahdotonta ainakin kerran päivässä – ja käännähdä varoen jos et tiedä missä vauva sillä hetkellä on. Joko jaloissa tai pahanteossa, se on varma. Tiedä sitten kumpi on pienempi paha.

Tuleeko teillä vielä jotain mieleen mitä minun pitäisi muistaa nyt kun talossa on taas pieni täystuho, joka pistää kaiken suuhunsa? Ne muutamat mussutetut paperit ja tavarat kertova sen, ettei sitä enää niin vain muista miten varovainen pitää olla.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Olen samaa mieltä, toivottavasti malttaa!!! 😀 äiti ei ole valmis 😉
0
1 vastaus

Sähköjohdot. Sitä nykäisemällä voi saada päähänsä joko puhelimen tai pöytälampun.
Hellan nappulat. Kohta niissä on taas joku utelias vääntelemässä.
Vessaharja. Miksi tämä onkin aina jokaisen lapsen suosikki?
0
1 vastaus

Joo toi vessaharja!!! Ja potta… 😀 meillä onneksi on induktioliesi niin se on edes vähän turvallisempi 🙂
0
1 vastaus

Ihan paras vinkki ”liiku aina kuin vauva olisi jaloissasi”! Pätee myös taaperoihin ja koiriin, itse kompuroin päivittäin jompaan kumpaan 😅

Ilonalla on kyllä kiire, etenkin meidän möllykkään verrattuna. Jooa suvaitsi kääntyä(!!) vasta päivää vajaa puolivuotiaana. Siitä lähtikin sitten huima kehitys, ja seuraavan kahden kk aikana oppi nousemaan istumaan, seisomaan, konttaamaan ja kävelemään tukien. Toivottavasti teidän vauhtimimmi malttaa nyt konttaamisen löydettyään vähän hidastaa tahtia, kun on niin pieni vielä kuitenkin 😊
0
1 vastaus

Olen samaa mieltä, toivottavasti malttaa!!! 😀 äiti ei ole valmis 😉
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Kesä älä lopu koskaan😭❤ #happy#äiti#vauva#kesä#summer

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: