Yleinen 26.6.2018

Avaimet käteen koti. Mitä se todellisuudessa maksoi?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Jonkun verran olette päässeet seuraamaan meidän kotipuuhia täällä blogi puolella. Muutimme tosiaan marraskuussa Turusta Lietoon, aivan uuteen omakotitaloon. Omakotitalomme ei suinkaan ollut meidän oma rakennusprojektimme, vaan valitsimme siihen vain pintamateriaalit.

Tehdään alkuun pieni tiivistelmä, jos jotain kiinnostaa tämä sama mahdollisuus.

Kotimme rakensi siis A. Hellman niminen yritys, joka rakentaa koteja Turkuun ja Turun ympäryskuntiin. Talot rakennetaan lähekkäin toisiaan, lohkotaan tontteja ja tehdään yleensä vähintään kaksi taloa kerralla, jotta saadaan kustannuksen pieniksi ja hinnat alhaisiksi. Meidän kotimme on Herralan talopaketista ilmeisesti muokattu siihen malliin, jota kyseinen firma käyttää. Meidän kodissamme on viisi huonetta, kodinhoitohuone, sauna, wc ja keittiö. 121 neliötä täyttä rakkautta. Näiden uudiskohteiden hinnat vaihtelevat siinä 220 000- 300 000 välillä. Ilmeisesti tontin hinnan mukaan tai onko vuokratontti.

Kun muutimme, talo oli sisältä täysin valmis. Meille jäi pihan laitto sekä talomaalaus. Mutta oli myös muutama muukin asia johon rahaa sai upotettua.

Verhotangot, n. 300 euroa.

Sälekaihtimet 700 euroa.

Pihan multa 670 euroa.

Terassi n. 1000 euroa.

Talonmaalaus maaleineen ja välineineen . 1000 euroa (arvio, emme ole vielä maalanneet)

Sen lisäksi emme ottaneet autotallia tähän kotiimme. Autotalliin on rakennusluvat, mutta kyseisen firman kautta autokatos+varasto rakennus olisi tullut maksamaan 28 000. Tulimme siihen tulokseen, että saamme sen edullisemmin tehtyä itse pienellä avustuksella.

Myös pihahommat sekä terassi on kokonaan käsin ilman maksullista työvoimaa tehty, joten olemme siinä säästäneet aika ison pennin.

Sen lisäksi kuluihin voi laskea vaikka ja mitä, mitä meidän pihalle sitten joskus tulee. Tänä kesänä oli tarkoitus tehdä terassi ja mullat, ensi kesänä sitten jotain istutuksia, reunakiviä ja puita. Niihinkin saa kyllä upotettua rahaa juuri niin paljon kuin haluaa!

Avaimet käteen on joskus hämäävä, sillä kyllä tekemistä riittää. Toisaalta omakotitalosta se ei taida koskaan loppua. Toki mikään noista tekemistämme raharei`istä ei ollut pakollinen, myös ilman niitä olisi voinut asua ja elää ainakin jonkin aikaa. Mutta pointti ehkä oli se, että kyllä niitä kustannuksia riittää vaikka itse talo valmis olisikin!

Avaimet käteen kodeista liikkuu paljon huhuja, että todellisuudessa talo tulee maksamaan maltaita kauppahinnan lisäksi. No tämä avaimet käteen koti oli avaimet käteen koti. Ainakin melkein. Pieni rahareikiä toki on löytynyt, muttei mitään isoa. Ellei sitä autotallia lasketa, mutta sekään ei ole mikään pakollinen heti.

Positiivisena yllätyksenä täytyy todeta asumisen edullisuus. Meillä on lämmitysmuotona vesikiertoinen lattialämmitys ja Nibe poistoilmanlämpöpumppu. Kaikki siis toimii tavalla tai toisella sähkön kautta. Kylmimmän talvikuukauden jälkeen sähkölaskumme (sisältää sähkönsiirron) oli 240 euroa. Toukokuun sähkölasku siirtoineen taas siinä 80 paikkeilla, siirtomaksu ei ole vielä tullut. Vedessä olemme myös säästäneet jos vertaa rivitaloasumiseen jossa meillä oli kiinteä vesimaksu joka kuukausi eikä omaa mittaria.

Että niin. Suuren asuntolainan ottaminen arvelutti, mietitytti ja laskimme tarkkaan kustannuksia. Nyt puolen vuoden jälkeen täytyy todeta, että kyllä kannatti. Rakastan tätä kotia, asuinaluetta ja sitä, että tässä voimme asua vaikka loppuelämämme. Täällä on tilaa! Ei liikaa, vaan juuri sopivasti.

Youtubesta löytyy myös juttua videon muodossa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

kiitos ideasta, toihan on todella järkevää noin päin!! 🙂
0
1 vastaus

Ystäväperhe asuu ” helmannin talossa” myös. Ovat juurikin autotalilla, pihatöillä ja ihanilla, taloa kiertävillä, terasseilla personoineet talon ihan oman näköisekseen.
0
1 vastaus

!! 🙂 jep, kyllä tässäkin rivissä on ihan erinäköisiä taloja kun jokainen tehnyt vähän pihahommia! 🙂
0
1 vastaus

Moikka! Kehitysideana ehdottaisin, että voisikohan videopostauksissa video olla heti postauksen alkupuolella? 🙂 nyt vähän harmitti kun oli ehtinyt lukemaan koko tekstin ja vasta lopussa huomasi että täällähän olis ollut samasta aiheesta videokin 😀
0
1 vastaus

kiitos ideasta, toihan on todella järkevää noin päin!! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Tehtävä­nimikkeenä Laura
Inhimillisen, sormenjäljillä ja leivänmuruilla koristellun äitiyden puolesta. Rehellistä vertaistukea niille äideille joiden pullat tulevat pakkasesta ja nurkissa pyörii design-valaisimien sijaan villakoiria. Kaunista, rakkauden täyteistä, rehellistä ja joskus jopa vähän karua arkea. Kirjoitusten takana häärii 25-vuotias kolmen prinsessan äiti Turun seudulta. Yhteyttä voi ottaa: tehtavanimikkeena@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tänään aamukahvi maistui erityisen hyvälle. Keitin oli ladattu valmiiksi ja vieressä oli pieni, käytetylle kirjekuorelle kirjoitettu lässynlää viesti❤ Blogissa lisää ajatuksia arjen pienistä teoista parisuhteessa --> #goodmorning#huomenta#uusipostausblogissa#linkkibiossa#parisuhde#rakkaus#arki

tehtavanimikkeenablogi

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: