Yleinen 15.1.2016

Isojen iltapala

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aika usein arjessa elämä pyörii pienimmän aikataulujen ja rajoitusten mukaan. Pienin häiritsee koululaisten leikkejä, kavereiden kanssa olemista ja omaa rauhaa sekä saa välillä heidät hermoraunioiksi ihan vain siksi, että saattaa uhmakohtauksessaan kirkua putkeen puoli tuntia. Tai tunnin… Pieni vie myös tehokkaasti aikuisten huomion ja saa luonnollisesti enemmän aikuisten aikaa, koska pieni on otettava mukaan kaikkialle.

Arkena Aava menee nukkumaan klo 20 ja isommat, isot, kuten heitä nimitämme, kello 21. Tuo tunti on tärkeä aika isoille saada rauhassa vaikka lukea kirjaa. Iltatoimet kaikki tekevät kuitenkin yhtä aikaa ennen kello 20.

Otimme joululoman jälkeen taas käyttöön Isojen iltapalan. Se on Matildan ja Henrikin hyvin sujuneen viikon palkinto perjantaina. Jos he ovat tehneet läksyt koko viikon ennen päivällistä, pedanneet sänkynsä, pitäneet huoneensa kunnossa sekä pyyntömme mukaan tyhjentäneet jonkun kerran astianpesukoneen mukisematta, saavat he Aavan mentyä nukkumaan herkkuiltapalan.

Koska Aavalla on keliakia, on tuo iltapala usein semmoista gluteeniherkkua, jota meillä ei ole useinkaan muuten heille tarjolla. Joskus leivomme jotain tai syömme jotain muuta hyvää vain me neljä. Joskus he syövät vain kahdestaan. Tärkeintä on se fiilis siitä, että tämä on nyt se isojen oma hetki.

Tänä perjantaina he valitsivat itselleen toinen hampurilaisen, toinen nakkisämpylän. Sen lisäksi he saivat irtokarkkeja. Iltapalan jälkeen he saavat aina katsoa kahdestaan jonkun leffan tai me neljä pelataan yhdessä lautapeliä.

Tällä hyvin pienellä jutulla saa viikon menemään kivasti. Isojen iltapalan menettäminen on kova isku. Tietenkin he saavat silloinkin iltapalan, mutta se on sitten yhtä aikaa Aavan kanssa joku terveellinen, perinteinen iltapala.

On yllättävän tärkeää tehdä välillä tuollaisella pienellä jutulla eroa isojen ja pienen välille. Pieni ottaa oman aikansa luonnollisesti koko ajan, mutta isoille se aika on järjestettävä. On tärkeää saada katsoa rauhassa elokuvaa, johon pikkusiskon ikä ei riitä sekä vähän salamyhkäisesti vihjata vain isojen kesken, että kohta, kun saadaan tämä nukkumaan, otetaan sitten se Isojen, tiedäthän mikä… Voidaan avata myös vaikka äs, ii, pee, äs, ii-pussikin! Odottakaa hetki, käyn lukemassa vielä iltasadun.

Illan elokuvana Harry Potter ja Liekehtivä pikari. Jälleen kerran. Aina yhtä hyvä!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Kiitos! Meidän pitää taas ottaa tämä käytäntö syksyllä.

1 vastaus

hei vau tää onkin hyvä idea! 🙂 yli päätään tämmöisenä viikon palkintona 🙂

1 vastaus

Kiitos! Meidän pitää taas ottaa tämä käytäntö syksyllä.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa postaus tästä täydellisestä rippimekosta. Postaus on hyvin harvinainen laatuaan: sain myös näyttää tyttäreni kauniit kasvot. #linkkiprofiilissa #rippijuhlat #ripari #ripari2018 #rippimekko #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: