Risto Räppääjä ja yöhaukka

Vanhemmuudessa ehkä parasta on saada sukeltaa satuun joko kirjojen tai elokuvien kautta. Me sukelsimme tänään elokuvateatterissa Risto Räppääjän ja yöhaukan satumaailmaan. (Ei hätää, en aio spoilata!)

Luin tällä viikolla arvostelun, jonka mukaan elokuvassa opetetaan arkeologiasta lapsille kuin opetettaisiin jankkaamalla liikennesääntöjä. Lisäksi kuulin, että viisivuotias serkkutyttö joutui lähtemään isin kanssa kesken pois, koska elokuva oli liian pelottava. Tämän päälle minulla oli mielessäni muisto siitä, että en pitänyt Sevillan saiturista, että se oli liian nopeasti tehty eikä siinä naurattanut mikään. Silti vein jengini elokuvateatteriin, koska Risto Räppääjät täytyy aina nähdä leffassa ja lukea kirjoina!

Elokuva oli mielestäni todella hyvä! Siinä oli sopivasti ulottuvuuksia myös aikuisille. Minä ja Matilda nauroimme kohdissa, joissa Henrik ja Aava eivät nauraneet. Eikä ollut jankkausta mielestäni ollenkaan! Elokuvassa oli yllätyksellisyyttä, odotettua värimaailmaa ja satumaailmaa sopivassa määrin sekä mahtavia maisemia ja lapsuuden kesän tunnelmaa. Elokuvasta tuli onnellinen ja innostunut fiilis. On ne Risto ja Nelli ja Rauha, Elvi ja Lennart vaan sitten ihania!

Aava täyttää kohta viisi, ja hän pelkää noin niin kuin yleisesti kaikkea. Muutaman kerran hän oli sylissäni katse elokuvassa ja muutaman kerran sylissäni kasvot kiinni paidassani. Välillä hän oli kyykyssä jalkatilassa ja kurkki sieltä. Hän ei kuitenkaan itkenyt eikä halunnut pois, joten ei se liian jännittävä ollut hänelle!

Vedimme poppari-karkki-överit ja saimme hyvän elokuvaelämyksen. Tästä elokuvasta ei tullut tunne, että se olisi tehty nopeasti vain rahavirtojen vuoksi. Onnelin ja Annelin lisäksi parasta lasten viihdettä Suomessa mielestäni. Kannattaa käydä katsomassa!

Sain myös ottaa seurueestani yhden kuvan. Ilman salamaa, nopeasti. Luulivat, että en tajunnut noita sarvia päässäni. Minun muruseni! Suostuivat sentään yhä lähtemään jonnekin kanssani ja vielä istumaan kanssani samalla rivillä. Ennustan, että tilanne tulee jossain vaiheessa muuttumaan.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Kiitos! <3

Avatar

Kiva, että tykkäsit(te), koska tämä on meillekin ihan must talvilomajuttu.

Avatar

Laadukkaita lasten elokuvia on niin vähän! Isoja elämyksiä!

Avatar

Me kävimme myös lasten ja 2 lapsen kaverin kanssa katsomassa räppääjän viikonloppuna. Tykättiin kaikki kovasti! Läpi leffan leppoisa hyvä tunnelma ja jännitystäkin oli sopivassa määrin.

Avatar

Tässä leffassa ei aliarvioitu lasta eikä kyllästytetty aikuista. Ja se ihana kesä! Saisipa jo potkaista lapset pihalle juoksentelemaan tennarit jalassa 🙂

Avatar

Mekin tykättiin. Hyvä kirjoitus taas ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä