Kurkistus ostoskassiin: sadalla eurolla ruokaa, myös G ja L

Kävin tänään ostamassa ruokaa ainakin lauantaihin asti. Luultavasti ruuat riittävät pitempäänkin tai vähintäänkin osa pakastustakin varten, koska lapsemme ovat todella pieniruokaisia.

Ostin siis ruokaa kahdelle aikuiselle ja 4-, 9- ja 12-vuotiaille lapsille. Minä olen meistä laktoositon ja gluteeniton, Aava gluteeniton ja loput kaikkiruokaisia. Aamupalan syö kotona meistä neljä, minä otan lounaseväät töihin, välipalan syö kaksi, päivällisen viisi ja iltapalan lähinnä vain kolme. Näillä tiedoilla täytin ostoskorimme.

Ostin kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, jugurtteja, raejuustoa, Fetaa, sulatejuustoa, lohta, jauhelihaa, kinkkua, leipiä, makaroneja, hedelmäsoseita, maitoja, kanamunia, mausteita, kermatuotteita, suklaata, peruna-juuressekoitusta, tacopeltiin ainekset sekä Aavalle sukkahousut.

Gluteenittomia oli tällä kertaa vain 3,99 euron makaronit ja 2,99 euron sämpylät. Lohi maksoi 7,95 euroa ja sukkahousut 5,95 euroa.

Lasku oli 97,58 euroa. Ostin nämä S-marketista, josta saa bonuksina 5 euroa takaisin. Osaako kukaan sanoa, kuinka paljon halvemmalla olisin päässyt Lidlissä?

Tarkoituksenani on tehdä näistä monta salaattilounasta töihin ja lisukesalaatteja päivällisille, lohikeitto, kinkkukiusaus, tacopelti, kasviksia ja dippikastiketta sekä mahdollisesti myös juurespihvejä. Perjantaina tai lauantaina herkuttelemme suklaavaahdolla. Lapset saavat näistä myös monta aamu-, väli- ja iltapalaa.

Salaattilounaaseeni lisään usein tonnikalaa, aurinkokuivattua tomaattia, kanasuikaleita, siemeniä tai muita juttuja, joita en nyt ostanut. Monia muitakin perusaineksia, kuten puuroa, mysliä ja levitteitä, oli valmiina kotona. Juomme myös lähes koko perhe usein Soda streamerillä tehtyä kuplavettä. Lauantaiksi käymme luultavasti ostamassa myöhemmin vähän karkkia.

Millaisia ruokia te syötte?

Värikäs ruoka: terveellinen ja parhaan makuinen!
Aina oppii uutta: Romanesco-kukkakaali. Kuin taideteos!

Kommentit

16 kommenttia
Avatar

Ihan helposti! Meillä aikuiset täyttää lautasesta yli puolet, jopa 3/4 osaa, kasviksilla ja juureksilla ja lapsetkin puolet lautasesta. Lasten annokset on tosi pieniä eikä aikuisetkaan isoja annoksia syö. Leipää meillä syödään aamupalalla, eipä juuri muulloin.

Kiva, että kävit lukemassa 🙂

Avatar

T:lle tein satsin spagettivuokaa tänään, hedelmiä mennyt välipalaksi ja marjapuuroa maisteli illalla, jogurttia hedelmillä/marjoilla ja talk-muruja aamulla ja illalla.

Avatar

Oi, kuulostaa tosi hyvältä! Mä taidankin tulla teille syömään!

Avatar

Nämä postaukset on aina mielenkiintoisia! Meillä pöydässä istuu äiti, lapset 12v, 10v, 7v ja 5v. Yksi laktoositon ja minä superallergikko.

Avatar

Muakin kiinnostaisi teidän arjen ruokaostokset!Minulla on lisäksi pähkinäallergia, mutta se on niin rutiinia, että en arjessa edes näy.

Avatar

Linkkaa tähän keskusteluun sitten se tekstisi! 🙂

Avatar

Mä hain just eilen reilu 2 kassillista ruokaa K-supermarketista 50e 🙂

Perusruokia syödään ja nyt mulla on säästökausi käynnissä niin yritän katsoa tarjoukset ja mahdollisimman edulliset vaihtoehdot aina. Meillä menee leipää, maitoa ja juustoa paljon. Lapset ei oikeen muuta syökään 😀

Avatar

Mahtavaa Titti! Säästökausi kuulostaisi hyvältä meilläkin! Me tehdään vähän liikaa ruokaa aina, kun lapset syö niin vähän… Leipä uppoaa kyllä heihinkin liian hyvin 😉

Avatar

Järkeviä ostoksia! 🙂 Meillä menee viikossa noin 100€ markettiin ja se sisältää myös pesuaineet ym kodinhoitoon liittyvät. 🙂

Avatar

Eli aika samoissa mennään, kun teillä on pienempi jengi. Kiva, että eksyit Kaksplussan blogien puolelle Selina 🙂 Mun pitääkin käydä taas lukemassa sun ihanaa blogia.

Avatar

Nyt mun täytyy kysyä että mitä ruokaa sinä näistä teit, siis viidelle- kuudelle päivälle (päivälliselle) jolloin kaikki sitä syövät(kö)? Tietenkin ymmärrän että perhekokokin on meitä pienempi, mutta silti kyllä kiinnostaa 😀 Meillä menee paritonnia kuussa ruokakauppaan. 😀

Avatar

Haluatko siis kuulla jälkikäteen, että toteutuivatko suunnitelmani? Kirjoitin tuossa blogitekstissä suunnitelmat lohikeitosta jne. Meillä aikuiset täyttää aina lautasen ihan vähintään puolilleen kasviksilla ja lastenkin on pakko ottaa kasviksia. Jos teen vaikka makaronilaatikon, jossa on paketillinen/pussillinen makaroneja ja 400 g jauhelihaa, syömme sitä kevyesti kolmella päivällisellä, koska aina syömme myös salaattia ja muita kasviksia. Tietenkin esimerkiksi vieraiden tullessa on erilaiset ostokset, mutta perusarjessa näin 🙂

Avatar

Tosi kivs postaus! Järkeviä ostoksia ja ennenkaikkea hyvää suunnittelua mitä syödään pitkin viikkoa. Meillä myös kolme lasta. Ennen juostiin kaikkea pientä puuttuvaa hakemassa pitkin viikkoa. Tehtiin myös usein liikaa. Nyt sentään saadaan yleensä yhtenä päivänä viikon hankinnat. Tästä sai kivoja vinkkejä!

Avatar

Kiva kuulla Minttu, että sait ideoita! Meillä loppuu aina ekana salaattiainekset, maito ja leipä. Niitä hakiessa sitten helposti tulee ostettua turhaakin.

Meillä on rivitalokodissamme ihan turkasen pieni jääkaappi. Sen vuoksi emme voi käydä niin harvoin kaupassa kuin olisi järkevää.

Avatar

Osui silmiin tuo, että viidelle hengelle makaronilaatikko kolmeksi ruuaksi 400 grammasta jauhelihaa. Tää tekee siis 15 annosta? Tai jos lasketaan aikuisten annoksia, niin kolme neljä annosta ja 3 päivää, eli 12 annosta? 400 grammaa jauhelihaa jaetaan 10:lläkin, jää proteiinin osuudeksi 40 grammaa per nuppi per annos ja todellisuudessa vielä vähemmänkin. Pitäiskö säästää vaikka siitä leivän puputtamisesta eikä ruuan määrästä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä