Uhman avuksi motivaatiotarrataulu – SISÄLTÄÄ ARVONNAN

Myönnän: Aavan uhma on ollut koko kevättalven yhtä jäätävä kuin ne tammikuun pakkaspäivät olivat. Jäätäviä tammikuun pakkaspäiviä, mutta meillä jäätäviä uhmakuukausia. Arki on aikamoista selviytymistaistelua, kun perheen pienin, vain vähän reilu satasenttinen ihminen, pitää hoviaan kotona Kuningatar Ei:nä.

Ei syömään, ei nukkumaan, ei pukemaan, ei riisumaan, ei suihkuun, ei ulos, ei sisään, ei tuota lelua, ei sitä yöpukua, ei leipää, ei puuroa eikä jugurttia, ei varsinkaan koskaan ikinä milloinkaan päiväkotiin eikä koskaan ikinä vessaan, ei ainakaan yksin.

Karkuun juoksemista, piiloutumista, vanhemman korvaa ärsyttävää naurua ja itkua ja tappelua. Tahtojen taistelua. Ymmärrettävää, mutta kaikki mehut vanhemmista imevää kasvua.

Välillä ahdistaa jo etukäteen,  kun tietää, että puolen tunnin päästä pitäisi olla menossa viemään isompaa lasta harrastukseen, mutta sitä ennen pitäisi saada Aava käymään vessassa, vaihtamaan ballerina-asunsa sisävaatteisiin, pukemaan tai antamaan minun pukea ulkovaatteet päälleen ja saatava s-kirjaimen asennossa huutava tyttö autoon. Huoh.

Leikkien Motivaatiotarrataulu Kukkaset saatu blogin kautta.

Uhmaikäisen kanssa pärjääminen on suoraan verrannollinen omaan vireystasoon. Kun itse on hyväntuulinen, suhtautuu naama punaisena raivoavaan Pikku Myyhyn lempeän rakastavasti ja oikeita kasvatuskeinoja käyttäen. Hyvällä tuulella lapsen raivarit jopa naurattavat, kuten tässä tekstissäni. Kun taas itsellä on kiire, nälkä ja stressi, on raivoavan kakaran käyttäytyminen todellinen kirsikka päivän päällä.

Olemme yrittäneet vaikka mitä, että arki olisi helpompaa. Jokainen vanhempi tietää, että kehuminen, positiivinen asenne ja kannustaminen ovat avaimia menestykseen, mutta aina pelkkä sanat, syli ja silittäminen eivät riitä. Aika, rakkaus ja ulkoilu ovat avainsanoja, mutta niiden lisäksi voi kokeilla muutakin.  

Motivaatiotarrataululla onnistumisen iloa

Saimme Leikkien-lelukaupasta testaukseen Motivaatiotarratauluja, joita aiomme nyt todellakin kokeilla. Aava ainakin itse on innoissaan. Ideana on saada tarratauluun, A2-kokoiseen julisteeseen, tarra jokaisesta onnistuneesta asiasta, joka on tehty ennalta sovittujen sääntöjen mukaan.

Otimme nyt testiin julisteen, jossa on kolme kukkaa. Jokaiseen kukkaan kirjoitimme yhden opeteltavan asian: reippaasti ja omatoimisesti vessaan menemisen, reippaan pukemisen ja lelujen siivoamisen. Jokaiseen kukkaan kirjoitimme ihan tavallisen, arkisen, mutta tavoiteltavan palkinnon, jonka hän saa, kun kukkaan on liimattu kaikki terälehdet. En halunnut kirjoittaa tavallisten asioiden oppimiseen palkinnoksi mitään särkänniemiä ja hoploppeja vaan ihan tavallisia asioita, jotka oikein tehtyinä ovat tavoiteltavia.

Aloitimme tarrataulun täyttämisen tänään, ja neiti hoiti sovitut hommat suitsaitsukkelaan. Katsotaan, miten käy jatkossa, mutta hyvältä näyttää aloitus! 

Kukkien lisäksi saimme myös autotaulun, jollainen olisi ollut Henrikille samassa iässä kova sana! A2-kokoisessa julisteessa on kolme autoa, joihin kerätään onnistuneilla tehtävillä koristemaalaustarroja. Kumpaankin settiin kuuluu 45 tarraa.

Kukkatarrataulut ovat tässä linkissä ja autotarrataulut tässä. Ei mielestäni mikään paha hinta suhteessa siihen, että arki sujuisi uhmiksen kanssa vähän paremmin! Tarrataulut maksavat 6,90 euroa kappaleelta. Ajattelen, että tarroja voisi käyttää myös esimerkiksi kehitysvammaisten lasten oppimisen tukena.

Ilokseni kerron, että saan arpoa kahdelle lukijalleni Leikkien Motivaatiotarrataulu autot ja Leikkien Motivaatiotarrataulu kukkaset -paketin! Arvon yhdelle onnekkaalle autot ja kukkaset -paketin blogissani ja yhdelle onnekkaalle samanlaisen paketin blogin Instagramissa @ylipyykkivuortenblogi. 

Kerro blogin kommenttikentässä, minkä asian toivoisit lapsesi oppivan motivaatiotarrataulun avulla, niin olet mukana arvonnassa. Osallistu myös Instagrammissa seuraamalla ja kertomalla, mikä asia olisi teillä jo kiva saada sujumaan.

Vastausaikaa on perjantaihin 1.4. klo 20 asti. Julkaisen arvonnan voittajat lauantaina 2.4.

Leikkien-lelukaupan nettisivuilla on esitelty tarrataulut näin:

Leikkien Motivaatiotarrataulussa on A2-kokoinen juliste, jossa on
kuvattuna kolme kaunista kukkaa. Kukissa on 10, 15 ja 20 terälehteä.
Terälehtien paikat ovat kuitenkin tyhjiä. Tavoitteena on saada erilaisia
tehtäviä suorittamalla kaikkiin kukkiin ihanat tarraterälehdet. Settiin
sisältyy 45 tarraa eli terälehdet kaikkiin kolmeen kukkaan. Julisteen
yläosassa on myös tila lapsen omalle nimelle.

Sopikaa yhdessä lapsen kanssa tehtävä ja kirjoittakaa se valitsemanne
kukan keskelle (esim. hampaiden pesu). Valitkaa kukka sen mukaan, kuinka
monta kertaa tehtävä tulee suorittaa (10, 15 tai 20). Aina kun lapsi on
tehnyt sovitun tehtävän, saa hän liimata kukkaan yhden terälehtitarran.
Monelle lapselle tarra ja sen liimaaminen paikalleen on motivoivaa ja
palkitsevaa, mutta halutessanne voitte sopia yhdessä myös palkinnosta,
jonka lapsi saa, kun kukassa ovat kaikki terälehdet. Yhdessä sovitun
palkinnon voi kirjata kukan keskelle tavoitteen perään.
 
 
Julisteessa on kolme kukkaa. Voitte kerätä tarroja vain yhteen kukkaan
ja määritellä uuden tavoitteen toiseen kukkaan, kun edellinen tavoite on
saavutettu. Erilaisia tavoitteita voi olla samanaikaisesti myös kaksi
tai kolme, jolloin useampaan kukkaan kerätään terälehtiä
samanaikaisesti. Lapsen kanssa voidaan sopia myös yhdestä isommasta
tehtävästä, jota tavoitellaan kolmessa eri vaiheessa välitavoitteiden
kautta. Hauska Leikkien Motivaatiotarrataulu sopii kaikenikäisille!Leikkien on opettavaisiin leluihin, peleihin ja kirjoihin erikoistunut
suomalainen perheyritys. Opettavaiset lelumme ja pelimme on suunniteltu
tukemaan lasten oppimista ja erilaisten taitojen kehittymistä hauskalla
ja innostavalla tavalla eli leikkien. Lapsihan oppii leikkien!

Postaus on toteutettu yhteistyössä Leikkien-lelukaupan kanssa.  

Kommentit

42 kommenttia
Avatar

Haha, äidille ehdottomasti! Harmi, että et huomannut. Kurkista Leikkienin verkkosivuilta noita tauluja.

Ja kiitos! Halusin laittaa järkipalkkiot enkä mitään uimahallireissua, mikä on sitten pakko toteuttaa juuri sinä kiireisenä iltana, kun tarrataulu täyttyy…

Avatar

Osallistun! Hampaiden pesuun tarvisi 3v. avuksi tällaisen.
ja kiitos blogistasi, aina hauskaa luettavaa ?

[email protected]

Avatar

Oi, kiitos kehuista! Hampaiden pesu onkin kyllä välillä aikamoista taistelua, joten voisi hyvinkin olla apua tarrataulusta!

Avatar

Haluaisin viisivuotiaan oppivan sen, että kitisemällä ja kiukuttelemalla ei saa tahtoaan läpi. Kauniistikin voi pyytää. Jokaisesta kauniista pyynnöstä yksi tarra 🙂

Avatar

Todella hyvä ja tärkeä oppi! Hyvä idea!

Avatar

Meilläkin taitaisi tavoitteina olla pukeminen ja vessassa käynti.

Avatar

Tiedät siis tunteen… 😉

Avatar

Kuivaksi opettelu! Uhma romutti hienosti alkaneen pottailun, jos tämän avulla siitä tulisi lapselle taas positiivinen juttu.

Avatar

Ai että, tiedän, mistä puhut. Uskon, että olisi hyötyä!

Avatar

Meillä on kolme lasta, joten julisteessa riittäisi jokaiselle kohta. Pottailun tueksi 1,5 veelle, 4-veen kanssa harjoitellaan r eippautta pukemisessa ja 6-veen kanssa treenaamme kärsivällisyyttä.

Avatar

Hei loistava idea! Tosiaan kaikille olisi oma kukka tai auto!

Avatar

Lelujen siivous.
t: fisunen
[email protected]

Avatar

Sanopa, siinä sitä työtä riittää ihan isommillakin lapsilla… ja aikuisilla.

Avatar

Ei taida toimia vielä tuon 1,5 v:n kanssa, mutta myöhemmin olisi varmaan käyttöä minkä vaan asian opetteluun sen verran tahtovainen on ollut jo vauvana. 🙂 Itse olisin tyytyväinen, jos oppisi tuohon hampaiden pesuun!

[email protected]

Avatar

On ne muksut kyllä niin fiksuja, että eihän sitä tiedä, jos vaikka toimisikin. No, viimeistään puolen vuoden päästä!

Avatar

Tulevana kesänä olisi tavoitteena oppia potalle sekä pois unitutista. Auttaisikohan taulu siihen 🙂

-Mmiira-

Avatar

Ehkäpä! Me muuten luovuttiin Henrikin kanssa tutista 1,5-vuotiaana niin, että poika sai kauan toivomansa lelun (puhui jo ihan täysin lausein) ja ojensi kassalla myyjälle tuttinsa. Toimi!

Avatar

Viisivuotiaalla samanlainen Ei- vaihe, joten tarrataulua kaivataan. Mm. siirtymätilanteet tuottavat vaikeuksia varsinkin wc:ssä käynti. Siivous on myös inhokkihommia.
[email protected]

Avatar

Ai että, ihanaa vertaistukea kuulla, että teilläkin… 😀

Avatar

Nelivuotias poikani on heittäytynyt pieneksi pukemisen suhteen, eli tähän olisi tarrataulukko paikallaan. Itse pukemisee, kun osaisi kyllä mut kun ei huvita. Pienen kuuloinen asia, mutta melkein joka-aamuinen tahtojen taistelu ja nuoremman lapsen auttaminen samalla, huh! 🙂

-nonnuska

Avatar

Tuttua, niin tuttua 😉

Avatar

Omatoiminen ulkovaatteiden paikalleen laitto 🙂 mimmam at luukku
.com

Avatar

Joo, siinä on meilläkin opeteltavaa!

Avatar

Lelujen siivoaminen, yksinkertaisuudessaan. ��

Avatar

Kyllä, sen kun lapset oppisivat niin voi ihanuutta!

Avatar

Vaikea valita yhtä yksittäisiä asiaan, jonka oppimiseen tuota hyödyntäisin! Mutta käsienpesu esim tulee mieleen:) -inema

Avatar

Tärkeä taito, joka niin helposti unohtuu!

Avatar

Täällä on kans sellasia uhma raivareita saava muikkeli ettei mitään järkeä. Toinen on sitten se kun ei vaan kiinnosta ja maataan ketarat ojossa lattialla ja kieltäydytään pukemasta. Meiän tauluun tulisi siis reippaasti pukeminen ja lelujen kerääminen ainakin! 😀 [email protected]

Avatar

Kuulostaa ihanalta 😀 😀

Avatar

Mukana! Meillä on pottatreenit menossa ja siihen voisi saada lisämotivaatiota tarrataululla.
s.kansakoski(at)luukku.com

Avatar

Joo uskon, että innostaisi kukkien tai autojen täyttäminen 🙂

Avatar

Lapset 3 ja 5 v., joten oisihan noita harjoiteltavia asioita kaikenlaisia. Esimerkkeinä nyt vaikka nätisti kaupassa oleminen ja vaikka se ikuinen siivous/lelujen kerääminen…

AnNa

Avatar

Tiedän tunteen! Meillä Matildalla ja Henrikillä on 2,5 vuotta ikäeroa, joten vasta meilläkin oli 3- ja 5-vuotiaat lapset. Ihanaa ja aikamoista hulinaa 😀

Avatar

Hampaiden pesu 🙂
[email protected]

Avatar

Tärkeä taio oppia lapsena hyvin! 🙂

Avatar

Meidän neiti on turhan pieni vielä näihin. Mutta ajattelin pottailuun ottaa jossain vaiheessa jonkin vastaavan systeemin käyttöön. Nyt vasta testailee potalla istumista ylipäätään.
-serkkuplikka ja pikku T

Avatar

Äkkiä ne pienetkin kasvaa. Mutta kiire ei ole. Mukana kuitenkin arvonnassa 🙂

Avatar

Hampaiden pesuun tarvittais motivaattoria!
nelliina at yahoo.com

Avatar

Se on kyllä pienistä niin kurjaa 🙁 mutta pakko vain oppia, että pakko tehdä.

Avatar

5v poika lelujen siivoamiseen…
2v tyttö pottailuun, potalla istumiseen

Avatar

Kaksivuotias demonilapsi tarvitsisi tuota vähän kaikkeen. Nukkumiseen, syömiseen, pikkuveljen jättämiseen lyömättä… Tarpeita löytyy kyllä.

Avatar

Oh, tämä oli mennyt multa ihan ohi. Onpas kiva idea!! Erityisesti mun mieltä lämmittivät nuo teidän palkinnot! 🙂 Jonkin samantapaisen voisinkin kehitellä myös meille, jos vaikka sillä tulisi motivaatiota pottajuttuihin tai vaatteiden pukemiseen. Itse asiassa tuollainen motivaatiotaulu olisi tarpeen myös äidille – ehkä sen avulla oppisin laittamaan tavarat itsekin paikoilleen tai olemaan ärähtämättä niin herkästi lapsille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä