Yleinen 9.4.2016

Herkullinen kanapasta + lauantain kuvia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tänään lauantaina nukuimme pitkään. Aava heräili ennen meitä muita ja oli katsellut hetken telkkaria, sulkenut sitten telkkarin ja katsellut Bamse-lehtiä. On niin ihanaa, että hän on tuollainen superrauhallinen (ollessaan yksin, kavereiden kanssa lähtee kyllä pelleilyihin mukaan), että uskallamme ihan hyvin nukkua hänen katsoessaan sohvalla viltin alla hetken aamun lastenohjelmia.

Aamupalan jälkeen lähdimme läheiseen ostoskeskukseen, jossa oli paljon kaikenlaista kivaa, kuten iso MLL:n kirppistapahtuma, pomppulinna, kasvomaalauksia ja muun muassa kuntomittauksia ostoskeskuksen kuntosalilla. Pakotin A:n (siis mieheni, josta käytän blogissa kirjainta A.) aerobiseen kuntotestaukseen saatuani itse suurena yllärinä toiseksi parhaan tuloksen. Haastoin hänet katsomaan, kummalla on parempi. No, juoksua harrastava mies vetäisi tulokseksi huippuarvosanan, ja paukutteli henkseleitään sillä tiedolla loppupäivän… Ehkä, ehkä, siis ehkä, minäkin yritän nyt tässä keväällä aloittaa sen juoksuharrastuksen, vaikka tällä Porin juoksukoululla.

Aava pääsi pomppimaan ja sai maalata seinällä olevaan isoon paperiin. Me teimme muutamia ostoksia. Kotona siivoilimme, luimme lehtiä ja juttelimme lasten kanssa. Pelasin Henrikin kanssa Love letter -korttipeliä ja voitin. Hurei!

A. on ihan älyttömän hyvä kokki ja haluaa tehdä ruuan aina, kun vain ehtii. Tänään hän teki tosi hyvää kanapastaa, jonka reseptin saan jakaa teille.

A:n gluteeniton kanapasta neljälle

Laita vesi kiehumaan pastaa varten

400 g kanafileitä pieniksi suikaloituna
voita paistamiseen, fileisiin suolaa, pippuria ja pizzamaustetta
puolikas sipuli
2 valkosipulin kynttä
Kypsennä kanat ja lisää sipulit, paista hetki.
2 dl valkoviiniä (tai 2 dl vettä, jossa on sitruunamehua)
1 tl sitruunamehua (viinin lisäksi siis)
150 g pestoa
1 tl sokeria
2 dl kermaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
Halutessasi lisää kastikkeeseen parmesania

Laita pastat (neljälle) kiehumaan ja anna kastikkeen hautua vähintään pastan kiehumisen ajan.

Lisää kastikkeeseen lopussa puolikkaita kirsikkatomaatteja, anna hetken pehmetä kastikkeessa. 

Tarjoa erikseen tai sekoita valmiiksi. Annosten päälle voi ripotella vielä parmesania. Lapsille voit tarjota ketsuppia, mutta älä vain laita omaan annokseesi tai ruuan maut katoavat. 😉

 
Ruuan jälkeen Henrik, Matilda ja naapurin Sohvi tekivät elokuvia imovie-sovelluksella ja minä, A. ja Aava lähdimme kävelylle. Aava pyöräili ja me kävelimme läheiseen leikkipuistoon, jonka läheisessä metsässä myös leikimme. 

Illalla etsimme kahdelle pienemmälle netistä uusia polkupyöriä ja nautimme vain lauantain kiireettömyydestä.

Aamupalalla muuten ihastelimme, kun läheisen tallin ratsukko laukkasi pellollamme koiran juostessa vieressä. Ihanaa maalaisromantiikkaa ihan lähellä Tamperetta!

Mukavaa viikonloppua teille!

Travallen asu saatu blogin kautta. Katso Travallen alekoodi tästä postauksesta! Voimassa 17.4. asti!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Oli kyllä hyvää! Kiitos 🙂

1 vastaus

Kivoja kuvia ja herkullisen näköistä kanapastaa, nam. 🙂

1 vastaus

Kiitos Terhi! Kiva, että kommentoit, ilahdutti!

1 vastaus

mmm näyttää kyllä hyvältä ruoka! 😛

1 vastaus

Oli kyllä hyvää! Kiitos 🙂

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Tajusin eilen töissä klo 15.50, että on torstai eikä keskiviikko. Muuten ei väliä, mutta yksi työ olisi ollut hyvä tehdä jo eilen eikä vasta tänään... No... Eka viikko loman jälkeen, ja alkoi vasta tiistaina, niin ehkä saan anteeksi. Vaan kaiken logiikan mukaan tänään on kai sit perjantai! 😁🌞✌#tgif #ootd #blackandwhite #badhairday #tiedottaja #bloggaaja #toimittaja #arki #kaksplusblogit #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: