Tavallinen perjantai kuvina

Perjantaiaamuna A. lähti aikaisin töihin, kuten tavallista. Minä ja Aava menimme myöhemmin töihin ja päiväkotiin, koska minulla oli koulutuspäivä. Isot koululaiset toimivat meillä omatoimisesti aamuisin aina heräämisestä aamupalaan ja koulun lähtöön, joten keskityin taas minun ja Aavan lähtöön.

Sain kainalooni sänkyyn unisen tytön. Hetken aikaa halailtuamme lähdimme suihkuun. Aavaa harmitti, että ei ehtinyt ammeeseen, joka hänellä yhä on. Aamuisin ei vaan ehdi mitään ammeleikkejä, vaikka menisikin myöhempään hoitoon.

Aava söi aamupalan ja minä meikkailin. Huomasin, että yksi Oriflamen
tuoksuni oli haihtunut tai kuivunut. Harmi! En ollutkaan käyttänyt sitä
aikoihin. Vessassa oli ruuhkaa, kun kolme naista laittautui tai oli
laitettavana.

Vein Aavan päiväkotiin. Veimme mukana karkkeja ja vadelmamuffineja, koska päiväkodissa oli tarkoitus juhlia Aavan viikonloppuna olevia 5-vuotissynttäreitä. Jännä päivä siis edessä! Koulutuksessa oli aamupala, joten siltäkin osin luksuspäivä! Älyttömän hyviä gluteenittomia kääretorttuja oli lounaalla: taikinassa vain perunajauhoja ja maissitärkkelystä jauhoina.

Lounastauolla kävin kahden työkaverin kanssa pienellä kävelyllä upeassa auringonpaisteessa.

Töiden jälkeen hain Aavan ja kävin ruokaostoksilla. Kävin katsomassa Tokmannilla takkia, jollaisen näin työkaverilla. Takissa ei kuitenkaan ollut minun kokoa, joten ostin vain Frozen-lautasia Aavan juhliin.

Kotona Henrik valmistautui lähtemään partioleirille. A. oli jo ehtinyt aloittaa ruuanlaiton. Söimme kanafileitä, perunaa ja vihersalaattia. Vein Henrikin leirille, jossa joukko sudenpentuja valmistautui olemaan vuorokauden metsässä. Leiri alkoi tietysti kunnon sateessa… Reippaita lapsia ja aikuisia!

Totesin kotona, että kiireisen ja työntäyteisen viikon jälkeen meillä on kauhea kaaos. Vaatteita, Aku Ankkoja ja postia kaikkialla. Kuvasin ehkä ainoa siistin nurkkauksemme. Katselimme hetken lastenohjelmia.

Aloin pestä pyykkiä ja taitella kuivia. Aava tuli seurakseni kylppäriin taikahiekkansa kanssa.

Aava taitteli kanssani muutaman kuivan lakanan, minkä jälkeen hän katseli koneelta valokuvia, joissa hän oli 2-vuotias. Onneksi on kuvia! Kesken kuvien katselun tuli sormesta vähän verta kynsinauhan pureskelun takia, mikä tietysti järkytti. Onneksi prinsessalaastari auttoi.

Aavan rakkaista pupuista voi lukea tästä.

Laitoimme A:n kanssa Aavalle iltapalaa, A. pesi Aavan hampaat ja minä luin iltasadun. Aavan mentyä nukkumaan söimme kolmestaan iltapalaa. Harvinaista, että meitä oli vain minä, A. ja Matilda. Jännä ajatella, että jos emme olisi saaneet Matildalle sisaruksia, olisi vain me kolme. Vain yksi 13 vuotta täyttävä lapsi. Kummallinen ajatus.

Levitimme alakerran työhuoneen sohvan, otimme vähän karkkia ja etsimme Netflixistä komediaa. Valitsimme leffan nimeltä Focus. Eihän se sitten mikään komedia ollutkaan, kiitos vain huijauksesta, mutta ihan ok oli. Tärkeintä oli tehdä jotain kolmestaan.

Ehkä pysäyttävintä on tällaisissa valokuvausjutuissa huomata, että pieni kulkee perässä koko päivän, mutta isoja täytyy etsiä omien huoneiden kätköistä tai kavereiden luota. Ihan luonnollista toki, mutta välillä on vain järjestettävä elokuvailtoja, että saa kaikki lähelleen. Meillä tosin syödään joka päivä päivällinen viidestään, jolloin jokaiselta kysytään päivän kuulumiset.

Kuvaa sinäkin teidän päivä ihan vain omaksi iloksesi! Jos bloggaat, tee samanlainen postaus ja linkitä tämän tekstin kommenttikenttään postauksesi. Olisi kiva nähdä! 

Mukavaa viikonloppua! Meillä edessä pihatalkoot, Aavan juhlien järjestelyä ja pakkailuja. Lähdemme viikon päästä Kreetalle, ihan parasta! 

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Voi kiitos H, todella tulee hyvä fiilis näistä kommenteista! Kiva kuulla, että joku lukee 🙂 Mukavaa päivää! Ja Keski-Suomi, mun lemppari! Ehkä joskus vielä palaamme sinne <3

Avatar

Mä tykkään näistä postauksista, pääsee näkemään bloggaajan arkea konkreettisemmin 🙂 Voisin itsekin tehdä tällaisen lähi aikoina!

Avatar

Tee ihmeessä Nea! Kiva, että kirjoitit!

Avatar

Kiva kun kuvasit ja kirjoitit teidän perjantain 🙂

Luen innolla blogiasi 🙂 Meillä on nuorin vasta 1vuotias, mutta lapsia myös kolme ja lasten väliset ikäerot samankuin teillä. Tulee tunne että pääsen tietyllä tapaa kurkkaamaan 4vuoden päähän tulevaisuuteen 😀 Tietenkin elämä on aivan erilaista kaikilla, mutta jotenkin se perus, että minkälaisia kehitysvaiheita yms silloin kelläkin mahdollisesti on yms Ja millaista se perusarki on sitten kun ovat vähän isompia, nythän se on aika hulinaa kun nuorin on taapero 🙂

Blogisi on kaikinpuolin mukavaa ja mielenkiintoista luettavaa 🙂

Avatar

Et uskokaan, miten ilahduin kommentistasi! Olen lähipäivinä miettinyt vakavasti, että onko tämä bloggaaminen sittenkään minun juttuni. Kun vielä tuijottaa liikaa kävijälukuja ja vertaa niitä muiden lukuihin, niin se ei aikanaan innosta 😉 Ihan huippua kuulla, että joku oikesti lukee! Kiitos!

Avatar

Näitä tällasia on kyllä kiva lukea 🙂

Avatar

Kiitos, kiva, kun kommetoit 🙂

Avatar

Heippa! Samanlaisia terveisiä täältä, olen vasta löytänyt blogisi ja lukenut ilolla, seuraan varmasti jatkossakin. 🙂 Tuttu kokoonpano teillä, meillä ihan sama setti jossa nuorin nyt 3v. Omassa lähipiirissä ollaan "erikoisia" kun muilla joko vähemmän tai paljon enemmän lapsia, eikä kellään "näin isoja" ikäeroja, siksi on oikein mahtava lukea että muuallakin homma toimii hienosti näinkin. Terkkuja Keski-Suomesta ja mukavaa jatkoa! 🙂 -H-

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä