Lapsen synttärit ilman stressiä

Tänään oli vihdoikin se päivä. Kolmas kerta toden sanoi. Vihdoin Aava oli tervehtynyt flunssastaan ja saimme pidettyä hänelle 5-vuotissynttärijuhlat kolmannella yrityksellä. Hän on todella jo viisivuotias (lue)!

Rakastan juhlien järjestelyä. Minusta hyvät juhlat ovat aina mielummin överit kuin vajarit. Tarjoilu: paljon, monimutkaista ja haastavia juttuja. Koristelu: tietty teema viimeisen päälle. Siivous: mielellään myös kaapit ja laatikot siisteiksi.

Mieheni sanoin semmoisestahan voi tulla ihan hulluksi. Nii-iin, kyllä. Tai ainakin ennen h-hetkeä pikkuisen stressaantuneeksi. Mutta kun rakastan juhlia ja niiden järjestelyä!

Aavan sairastuminen vei meidän juhlat sellaiseen rakoon, johon liittyi vanhempieni vierailu Itä-Suomesta samalla viikolla, jolloin oli myös paljon töitä ja koko ajan lähestyvään matkaamme valmistautuminen. Halusin viettää jokaisen vapaan hetken vanhempieni kanssa.

Yhtäkkiä päätin, että tarpeeksi hyvä on täydellinen. Halusin tehdä kakun, koska itselläni on syntymäpäivä huomenna. Siksi tein kakun, ja myös siksi, että rakastan leipomista. Kakun lisäksi ostin sipsejä, keksejä, karkkia, jäätelöpuikkoja ja kasviksia. Yleensä leivon paljon ja monenlaista, mutta nyt päätinkin ottaa rennosti juhlat.

En siivonnut kaappeja enkä laatikoita. Makuuhuoneemme on täynnä matkalaukkuja ja vaatekasoja, joihin tartun huomenna. Ratkaisin ongelman sulkemalla makuuhuoneen oven. En imuroinut siksi, että ehkä täytyy ja että juhlien takia on tapana.

Pyysin isoilta sisaruksilta ohjelmaa. Matilda lupasi jäjestää tarinallisen seikkailuradan alakertaan ja maalata kasvomaalauksia. Henrik lupasi järjestää pikkuautokisan autoradallaan. Aava lietsoi itseään hurmostilaan ystäviään odotellessaan.

Talo täyttyi prinsessoista, joiden lisäksi saimme kylään hämähäkin, jääkiekkoilijan ja Cars-miehen. Kuten aina juhlissamme, lapset istuivat rinkiin ja pyörittivät vuorotellen pulloa. Se, ketä pullo osoitti, ojensi lahjansa, jonka Aava avasi innosta täristen. Hän sai sylinsä täyteen ihania prinsessatavaroita. Voi onnea!

Sisarusten ohjelmat olivat big success. Lapset hiipivät, tekivät kuperkeikkoja, hyppivät tyynykivillä ja ryömivät sängyn alla. Kyseessä oli kadonneen kissanpennun mysteeri. Löytyihän se lopulta. Jengi istui hiljaa sohvalla ja kuljetti pientä pehmolelua sylistä syliin silittäen sitä hiljaa. Uskomaton tunnelma! Tyttärestäni tulisi loistava opettaja tai päiväkodin täti!

Aava aloitti juhlat violetissa mekossa, vaihtoi kohta vaaleanpunaiseen ja päätti juhlat siniseen asuun. Kunnon gaalapukeutumisen hengessä siis!

Herkkuja oli juuri sopivasti, ja kakkua jäi hakeville vanhemmillekin. Kun juhlat olivat loppuneet ja sokerihumalassa hihittelevät, suklaanassuiset pikkutyypit lähteneet kotiin, näytti kotimme juuri siltä, miltä sen pitääkin näyttää onnistuneen juhlan jälkeen. Kun joka paikka on täynnä leluja ja keittiö täynnä tiskivuoria, tietää, että kotona on ollut elämää ja hyvää arkea. Tuli mieleen aikaisempi tarinani onnellisesta elämästä, lue sekin!

Hyvät bileet, ikionnellinen pikkuinen. Kiitos ystäville, että tulitte juhlimaan!

Ps. Minä ja Aava olemme mukana äänestyksessä, jonka voittajapari
kuvataan Kaksplussan kesäkuun lehden kanteen! Olisi ihan
huippusynttärilahja meille päästä studiokuvaukseen. Äänestysaikaa on
vielä viikko jäljellä. Äänestykseen pääsee tästä linkistä. Kiitos tuhannesti meitä jo äänestäneille, olette ihania! 

 Pöydän alla luola, josta kissanpentu löytyi. Serpentiiniä, epämääräisiä lelukasoja. Aloitettuja ja keskenjääneitä leikkejä. Patja, joka oli juoksuhiekkaa, jossa täytyi edetä ryömien.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Se tunne, kun kaikki on valmista ja juhlat menee hyvin ja ihanat ystävät on lähellä! PARASTA! Juhlien jälkeen on kotikin siisti kauan. Jenni ehditkö tehdä kaiken?

Avatar

Näyttää ihanilta juhlilta ja vielä ihanampi asenne niiden järjestämisessä! Mä stressaan aivan kamalasti kaikkea mahdollista ja yritänkin ottaa tän saman asenteen Leon synttäreitä järjestäessä.. 😀

Avatar

Kiitos! Toisaalta juhlien järjestelynkin oppii. Mä tein elämäni ean täytekakun, kun Matildalla oli 1vee-juhlat. Nyt lasten synttäreitä on tullut järjetettyä jo 26 kertaa, jos laskee, että kaikille vain yhdet juhlat per ikävuosi. Huh huh mikä määrä!

Avatar

Ihanankuuloiset kemut! <3
Minäpäs veikkaan, että just tälläiset, ei niin orgnisoidut bileet on parhaat bileet!

Avatar

Oli kyllä kivaa! Ehkä vierasmääräkin oli sopiva ja aikuisten ja koululaisten määräkin hyvä.

Avatar

Kuulostaa ihanilta juhlilta! Terveisiä täältä juhlastressin keskeltä. Juuri on kaapit siivottu ja järjestelty. Huomenna on ensimmäinen osa juhlia. Minustakin on ihana järjestää juhlia ison kaavan kautta. Harmi vaan, kun tällä kertaa on aikaa niukalti. Mutta kyllä se tästä! Viime vuonna ristiäisiä varten menin kanssa aika rennolla asenteella. Ikkunat olivat pesemättä ja kaapit pyyhkimättä. En usko, että ketään haittasi. Nyt tekee mieli tehdä siitäkin edestä. Ensi vuonna pitää muistaa aloittaa siivous vähän aiemmin, jottei tarvitse ajan kanssa taistella 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä