Helppo arkiruoka: gluteenittomat pinaattiletut

Kauhealla kiireellä äkkiä jotain valmista pöytään. Jotain, mitä kaikki syövät mielellään: pinaattilettuja! Onko tuttu valinta teilläkin? 
Pinaattiletut ovat oikeastaan ainoa eines makkaran lisäksi, mitä meillä syödään. Aavan keliakia-diagnoosin jälkeen pinaattiletut kuitenkin katosivat pöydästämme, kunnes ymmärsin alkaa tehdä niitä itse gluteenittomina. 
Netti on täynnä vehnäjauhoihin ja gluteenittomiin jauhoihin tehtävien pinaattilettujen ohjeita, joten en niinkään jaa teille nyt reseptiä vaan muistutan: tee itse pinaattiletut, niin saat taatusti terveellisempiä ja maistuvampia lettuja, joista tykkäävät kaikki! Paistamiseen menee hetki, mutta työ on sen arvoista!
Minä tein meille eilen gluteenittomia pinaattivohveleita. Luin muutaman ohjeen ja sovelsin sen mukaan, mitä aineita meiltä löytyi. Ohjeesta tuli 16 vohvelia. 

 

Pinaattiletut tai -vohvelit

1 litra maitoa
2 munaa (meillä ei ollut enempää, mutta ei ehkä olisi tarvittukaan enempää)
2 pakastepussia pinaattikuutioita, sulatettuina
6 dl Fin mixiä / vehnäjauhoja
2 tl psylliumia, jos käytät gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Anna turvota puoli tuntia. Käytä paistamisessa rasvaa. Jos teet gluteenittomana, käytä vain rasvaa, jolla ei ole voideltu gluteenipitoisia leipiä.

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Ollaan yleensä syöty ihan pääruokana. Perunaa tai perunamuussia ja salaattia. Kannattaa laittaa suolaa silleen, että on selkeästi suolainen ruoka. Tosin toimii hillonkin kanssa.

Avatar

Huippua! Kokeilen heti tänään 🙂 kiitti ohjeesta!

Avatar

Kivaa! Tuliko hyviä?

Avatar

Jestas miten hyvännäköisiä! Menee testiin!! <3

Avatar

Kiitos! Suosittelen kyllä!

Avatar

Itse tehdyt pinaattiletut on kyllä hyviä! Pitäis taas tehdä itsekin 🙂
Toi vohvelirauta oliskin varmasti kätevä!!

Avatar

On se! Sain sen äitienpäivälahjaksi 🙂

Avatar

Mitä syötte pinaattivohvelien kanssa? Täytyypi testata! Taidan kehitellä suolaisen lisukkeen ja tarjota kunnon ruokana.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä