Yleinen 14.6.2016

Helppo arkiruoka: gluteenittomat pinaattiletut

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Kauhealla kiireellä äkkiä jotain valmista pöytään. Jotain, mitä kaikki syövät mielellään: pinaattilettuja! Onko tuttu valinta teilläkin? 
Pinaattiletut ovat oikeastaan ainoa eines makkaran lisäksi, mitä meillä syödään. Aavan keliakia-diagnoosin jälkeen pinaattiletut kuitenkin katosivat pöydästämme, kunnes ymmärsin alkaa tehdä niitä itse gluteenittomina. 
Netti on täynnä vehnäjauhoihin ja gluteenittomiin jauhoihin tehtävien pinaattilettujen ohjeita, joten en niinkään jaa teille nyt reseptiä vaan muistutan: tee itse pinaattiletut, niin saat taatusti terveellisempiä ja maistuvampia lettuja, joista tykkäävät kaikki! Paistamiseen menee hetki, mutta työ on sen arvoista!
Minä tein meille eilen gluteenittomia pinaattivohveleita. Luin muutaman ohjeen ja sovelsin sen mukaan, mitä aineita meiltä löytyi. Ohjeesta tuli 16 vohvelia. 

 

Pinaattiletut tai -vohvelit

1 litra maitoa
2 munaa (meillä ei ollut enempää, mutta ei ehkä olisi tarvittukaan enempää)
2 pakastepussia pinaattikuutioita, sulatettuina
6 dl Fin mixiä / vehnäjauhoja
2 tl psylliumia, jos käytät gluteenittomia jauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria

Anna turvota puoli tuntia. Käytä paistamisessa rasvaa. Jos teet gluteenittomana, käytä vain rasvaa, jolla ei ole voideltu gluteenipitoisia leipiä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (8)

Ollaan yleensä syöty ihan pääruokana. Perunaa tai perunamuussia ja salaattia. Kannattaa laittaa suolaa silleen, että on selkeästi suolainen ruoka. Tosin toimii hillonkin kanssa.




0
1 vastaus

Huippua! Kokeilen heti tänään 🙂 kiitti ohjeesta!




0
1 vastaus

Kivaa! Tuliko hyviä?




0
1 vastaus

Jestas miten hyvännäköisiä! Menee testiin!! <3




0
1 vastaus

Kiitos! Suosittelen kyllä!




0
1 vastaus

Itse tehdyt pinaattiletut on kyllä hyviä! Pitäis taas tehdä itsekin 🙂
Toi vohvelirauta oliskin varmasti kätevä!!




0
1 vastaus

On se! Sain sen äitienpäivälahjaksi 🙂




0
1 vastaus

Mitä syötte pinaattivohvelien kanssa? Täytyypi testata! Taidan kehitellä suolaisen lisukkeen ja tarjota kunnon ruokana.




0
1 vastaus

Ollaan yleensä syöty ihan pääruokana. Perunaa tai perunamuussia ja salaattia. Kannattaa laittaa suolaa silleen, että on selkeästi suolainen ruoka. Tosin toimii hillonkin kanssa.




0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Pupu mukana kaikkialla. 💕

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: