Yleinen 29.8.2016

Gluteeniton kastike Mifusta ja jauhelihasta

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Kuulostaako tutulta: kotona ollaan työpäivän jälkeen niin, että puolen tunnin päästä olisi lähdettävä viemään lapsia harrastuksiin tai itse vaikka vanhempainiltaan. Siinä ajassa ei kummoisia ruokia ehdi väsäämään ja syömään… Kiire onkin varmaan yksi ruuanlaiton isoin ongelma. 
Tänään tehty ruoka loppuu tänään, joten huomenna tehdään taas. Olen nyt
yrittänyt tehdä isompia annoksia, joista sitten viisihenkinen
perheemme söisi kaksi kertaa. Puolessa tunnissa ehtii kyllä lämmittää ja syödä ruuan. 
Tällä hetkellä tuntuu, että ruokaa menee enemmän kuin esimerkiksi tämän Viikon arkiruuat -postauksen aikaan. Esimerkiksi kastike loppuu heti vaikka kuinka ison luuli tehneensä. 
Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton

 

Lautasella muutakin kuin lihaa

Tuntuu, että Valion Mifuun törmää nyt kaikkialla. En ole varmaan ainoa, joka haluaisi vähentää lihansyöntiä ja huijata lapsia syömään muutakin kuin lihaa, joten päätin testata uutuutta. Kokeilin Mifua tällä kertaa jatkamalla sillä jauhelihakastiketta, jolloin kastiketta tulisi helposti enemmän. En paistanut Mifua epähuomiossa, mutta ensi kerralla paistan. Kokeilin Originaalia, joka maistui aika paljon raejuustolta. Jos olisi tehnyt tällä idealla ruokaa kahdeksi päiväksi vain Mifusta ilman jauhelihaa, olisi purkkeja tarvinnut olla ehkä kolme.
Valion mukaan ”paistettava ruokarae Mifu sisältää runsaasti hyvälaatuista
maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. Runsaan
proteiinipitoisuutensa ansiosta Mifu tuo lisää ruokaisuutta
kasvisruokiin ja sitä voi käyttää kuten lihaa ja kanaa. Mifussa
on myös B12-vitamiinia, jonka riittävästä saannista on hyvä huolehtia
kasviruokavaliossa.”  Lue Mifusta täältä
Tällä reseptillä tuli joka tapauksessa tosi hyvä kastike. 
Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton

Gluteeniton kastike jauhelihasta ja Mifusta, 8-10 hengelle

700 g jauhelihaa
1 prk Mifua
1 tomaattimurska, maku yrtti
vettä
1 ruokakerma
1 sipuli
puolikas valkosipulikynsipallo
aurinkokuivattuja tomaatteja  
pastaa (tai perunoita tai riisiä)
Paista jauheliha ja pieneksi silpotut sipulit. Halutessasi paista Mifu-rakeet tai lisää ne loppuvaiheessa. Mausta. Lisää tomaattimurska. Täytä tyhjä murskapurkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää maun ja koostumuksen mukaan ruokakermaa sekä halutessasi aurinkokuivattuja tomaatteja.
Tarjoile pastan ja Parmesan-raasteen kanssa. 
Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton
Mifu, jauheliha, jauhelihakastike, Valio, kokkaaminen, arkiruoka, gluteeniton
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Maisema 6/5 👌#ylipyykkivuorten #kesämökki #kesä2018 #heinäkuu

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: