Yleinen 6.9.2016

Lapsi leikkasi itselleen sivukaljun!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Eilen illalla siivoilimme Aavan kanssa yhdessä hänet huonettaan. Ponien, Barbien, Petshopien, villalanganpätkien, nukenvaatteiden ja korujen keskeltä löytyi jostain syystä kynsisakset, jotka pyysin Aavaa viemään vessaan. Huoneen siivottuamme pötkähdimme hänen sängylleen mahallemme, ja aloimme lukea iltasatua täytekakkua tekevästä pupusta ja hänen vaaristaan.

Keskellä satua, kääntäessäni sivua, näin näkökentässäni jotain outoa. Kohotin kättäni ja kosketin varovasti Aavan hiuksia. Salamana peitin kasvoni käsilläni, puristin silmäni kiinni ja luulen, että ehkä huudahdin. Huusin jotenkin näin:

”Mitä sä olet mennyt tekemään! Mä en uskalla katsoa!”

Saatoin toistaa parkaisuni, koska myös A. tuli katsomaan, mitä oli tapahtunut.

Tyttäremme oli leikannut itselleen sivukaljun.

Sivukalju, leikkaus, hiukset, hiusten leikkaus, lapsi leikkasi hiuksensa

Hiukset tulivat tielle

Raotin varovasti sormiani ja aloin tutkia tuhoja. Olin aamulla laittanut Aavan alaselkään asti yltäviin hiuksiin ranskalaisen letin, josta, kuten aina, pitkä polkka -mitassa olevat etuhiukset olivat irronneet päivän kuluessa.
Tyttärellämme on nyt nykerretty miniotsis sekä toiselta puolelta korvaan asti yltävä lähestulkoon sivukalju. Etuhiukset, joita olemme kasvattaneet pois huhtikuusta 2013 asti, olivat kuulemma tulleet tielle. Hän sitten ratkaisi ongelman kynsisaksien avulla. Eivätpä tule enää tielle!
Olen kiitollinen letistä, jonka myötä suurin osa hiuksista säästyi. Sivukaljun päälle voi osittain asetella vielä muutamia hiuksia. Huh!
Sivukalju, leikkaus, hiukset, hiusten leikkaus, lapsi leikkasi hiuksensa

Todistusaineisto piilotettu

Vaikka huone oli ollut sotkuinen, oli todistusaineisto piilotettu. Löysin roskiksesta ison kasan blondia tukkaa – vähän liian ison kasan ja vähän liian karkean kasan. Suurin osa hiuksista olikin pienen kampaajan toisen asiakkaan päästä: myös kampauspääparkaa oli kynitty, vaikka ei yhtä pahasti kuin kampaajaa itseään.

Kaipa jokainen pikkuinen joskus vähän kokeilee itse leikata hiuksiaan. Pitäähän sitä olla kokeilunhaluinen ja rohkea! Huomenna ehkä jo hymyilen tälle ja vuoden päästä nauran. Onhan tyttäreni ihan ajan hermoilla!

Ystävällinen vaikerrukseni ja valitukseni meni kuitenkin ehkä vähän hukkaan. Vedin henkeä ja kysyin, että mitä hän nyt itse ajattelee, kun katsoo itseään peilistä.

Lapsen kasvoille levisi onnellinen hymy:

”Mä tykkään!”

Sivukalju, leikkaus, hiukset, hiusten leikkaus, lapsi leikkasi hiuksensa

Ps. Parin viikon päästä on päiväkotikuvaus, jossa tämä tilanne sitten tallennetaan hienosti muistoihin ja sukulaisten valokuvakehyksiin. Viime vuoden kuvakaan ei mennyt ihan putkeen… Lue tästä. 
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (16)

Eipä siinä mitään, mutta jos olis vaikka ensin 14-vuotias eikä 5-vuotias 😀 😉

1 vastaus

Luojan kiitos meillä tuo vaihe ohi… meillä niin ehtiväinen neiti et ehti peräti kolmesti leikata hiuksensa ???

1 vastaus

Eikä! KOLME kertaa! 🙂 Apua!

1 vastaus

eka kertaa oli noin vuoden ikäinen..

1 vastaus

Hui! Hyvä ettei tökännyt itseään silmään!

1 vastaus

Hih , tulee lapsuuteni mieleen. Minulla oli Aavan kaltaiset hiukset , tulivat talvella leikissä pahasti "pupu" päähineestä ulos , joten ei kun äkkiä sakset käteen ja vessaan leikkaamaan otsahiukset pois … hyvä tuli , mutta vain omasta mielestäni. Äitinikään ei tykännyt "kynityistä" hiuksistani….

1 vastaus

Nopea ratkaisu siis löytyi 😀 🙂

1 vastaus

Auts! 😀 Vaikka sinua ei varmasti nauratakaan! 😀

Meidän tytöllä ei ihan ensimmäistä hiustenleikkuuta lukuun ottamatta ole koskaan ollut otsista. Kerran ehkä 3-vuotiaana hän sitten leikkasi hieman silmille tulevia hiuksia, mutta onneksi vain hieman! Vain sentin levyinen soiro otsalta oli lähtenyt eikä kukaan meidän lisäksemme tainnut koskaan huomata sitä.

1 vastaus

Mäkin oisin mielummin ottanut tytölle sentin soiron 😉

1 vastaus

I feel you!!Meillä neiti 5 veen hiuksia parturoi neidin kaveri. Hyvä etten itkeny ääneen!!Meillä tyttö oli ihan ok,kunnes seuraavana aamuna itki peilin edes ja kysyi miks hiukset ei ollu vieläkään kasvanu takaisin…kai tää parturointiki on taas joku VAIHE:)

1 vastaus

Voi ei, voihan kaveri…

1 vastaus

Voi toista! 😀 Ihanaa, että Aava oli kuitenkin tyytyväinen uudistuneeseen peilikuvaansa! :'D

1 vastaus

Oli oikein vauhdilla tempaissut päiväkodissa kankaisen pannan pois ja nauranut, että katsokaa, leikkasin etuhiukset!

1 vastaus

Voi ei. No mutta hyvä että hän itse tykkää. 🙂

1 vastaus

Hyvä niin 😉

1 vastaus

Näyttää siltä, että tyttärestäsi tulee punkkari. 😀

1 vastaus

Eipä siinä mitään, mutta jos olis vaikka ensin 14-vuotias eikä 5-vuotias 😀 😉

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Vielä saan pitää sinua kädestä. 💕 #kaksplusblogit #äitibloggaaja #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: