Gynekologilla käyminen on huvittava kokemus

Gynekologilla käyminen varsinkin ensimmäistä kertaa elämässä on järisyttävä kokemus naisen elämässä – enkä nyt sano, että mikään mieltä ylentävän ihastuttavan järistyttävä. Gynekologinen tutkimus on kokemus, joka jokaisen naisen täytyy joskus kokea, halusi tai ei.

Ennen kuin asettaa jalkansa metallitelineisiin paljastaakseen kaiken, kannattaa lukea alla oleva valmistautumislista.

gynekologilla käyminen

Gynekologilla käyminen sujuu näin

Alapesu. Ennen tutkimusta on tietysti käytävä pesulla, mutta riittääkö edellinen ilta? Onko käytävä juuri ennen tutkimusta? Ehtiikö? Jos tutkimukseen tulee suoraan töistä, niin onnistuuko töissä tai terveyskeskuksessa peseytyminen? Pahinta on joutua kuivaamaan käsipaperilla. Tai vielä pahempaa on joutua kuivaamaan käsien ilmakuivaimella. Tosin se on ehkä mahdotonta ellei harrasta akrobatiaa.

Pikkarit. Riittääkö edellisenä iltana tai samana aamuna laitetut puhtaat pikkarit? Entä mitkä pikkarit tulee valita? Jos mummopikkarit, niin tuntee koko päivän itsensä mummoksi. Jos pienimmät narustringit, saattaa hermostuksissaan saada pöksyt ihan solmuun, kun yrittää pukea niitä kiireellä päälle. Se vasta noloa olisi: ei osaa pukea alushousuja, aikuinen ihminen!

Lapset. Lapset on saatava ehdottomasti hoitoon, että välttyy mielenkiintoisilta kysymyksiltä ja pohdinnoilta bussissa, anopin luona päiväkahvilla, päiväkodin pihassa ja kaupan kassajonossa, joissa kirkasääninen lapsi pohtii retorisesti, että miltähän se tädin käsi siellä äidin pimpussa oikein tuntui ja mitähän se sieltä kaiveli.

gynekologinen tutkimus, gynekologilla käyminen, gynekologi

Paita. Ehdottomasti ainoa mahdollinen paita tutkimuspäiväksi on tunikamallinen paita. Jos kaikki tällaiset paidat ovat pesussa, on pulassa. Mikään matka ei ole pitempi kuin matka vaatteidenriisumistuolilta tutkimuspöydälle, kun on pukeutunut vain sukkiin ja paitaan, jonka helmaa yrittää kiskoa epätoivoisesti pakaroitten ja karvojen peitoksi.

Aula. Ehkä isoin gynekologisen tutkimuksen haaste on aula, jos tutkimus tehdään äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolassa. Yli 90 prosentin todennäköisyydellä aulassa istuu naapurinrouva lapsineen odottamassa 3-vuotisneuvolan aikaa. Sitä tietävää myhäilyä ja sinun mahasi vilkuilua! Kyseiseen tutkimushuoneeseen ei pääse ilman sitä, että puolituttu jo näpyttää WhatsAppissa bestikselleen, että ”arvaa kuka on niiiiin paksuna, näin just”. Siinä tilanteessa on haastavinta miettiä, että antaako ihmisen myhäillä ja arvata salaisuutesi, vai jos kyse onkin jostain muusta, niin kannattaako vain karjaista samalla äänellä kuin kännyköhin suljettujen ovien takana uponneille teineille syömään-kutsun, että ”kierukkakontrolli!”, ”papa-näyte!”, ”klamydia-epäily!”, ”krooninen hiivatulehdus!”. En tiedä, haastavaa!

Yllätys. Jokaiseen tutkimuskäyntiin kuuluu yllätys, jota ei millään saata arvata etukäteen. Yllätys voi olla esimerkiksi terveydenhoitajan ovella mainitsema kandin mukanaolo. Huoneeseen astuttua sitten itse huomaa kandilla olevan ruskeat silmät ja pitkä parta. Jokainen suhtautuu tähän ylläriin eri tavoin, mutta kyllä lähempänä 40:ää kuin 20 vuotta oleva naisihminen on sen verran sinut oman kroppansa römpsänsä kanssa, että ei sillä ole niin väliä. Sitä paitsi sehän on ihan positiivista, jos joku Mikko on kiinnostunut keski-ikää lähestyvän Pirkon alapäästä, edes lääketieteellisessä mielessä. Onhan se aika hienoa kertoa sitten omalle miehelle tai parhaalle ystävälle, että yksi tummapartainen Mikko tuijotti hyvin kiinnostuneena tänään vaginaani. Hyvä puheenaihe esimerkiksi töissä kahvitunnilla

gynekologinen tutkimus, gynekologilla käyminen, gynekologi, yli pyykkivuorten

Yllätys nro 2. Todellisen yllätyksen kohtaa vain harva ja valittu. Siinä yllätyksessä tutkimusta seuraava kandi pyytää saada hänkin tutkia. Yllätyksen kehittyneemmässä asteessa huoneessa on monta opiskelijaa ja heitä ohjaava lääkäri, joka huutelee opiskelijoille, että ”kuka haluaa vielä kokeilla?”. Tiedän ainakin yhden, joka on saanut kokea tämän extremekokemuksen menneinä vuosikymmeninä.

Sermi. ”Voit mennä riisuutumaan tuonne sermin taakse.” Että mitä? Että salassa ja siveellisesti sermin takana, mutta sieltä sitten sukissa ja lyhyttä paitaa nykien persus paljaana? Haaste: riisutko penkillä vai sermin takana?

Aula nro 2. Huoneesta ulos astuessa toiset jumppa-, työ- ja perhetuttukaverit istuvat jo odotusaulassa. He vasta ilmettäsi ja vatsaasi tutkailevatkin! Gynekologilla käyminen on suuri seikkailu.

Lapset nro 2. ”Miksi kävit lääkärissä äiti?” ”Mihin sua koskee äiti?” ”Mistä sua tutkittiin äiti?” ”Leikitään lääkärileikkiä ja mä voin olla lääkäri ja tutkia sua äiti niin kuin se lääkäri!” ”Tai isi voi olla lääkäri ja tutkia sua äiti!” Ööööö… Tuota… Öööö…

Kerro oma tarinasi gynekologilla käymisestä! Mikä oli nolointa vai oliko mikään?

MUOKS. Nettiä selatessa törmäsin yhteen kauhutarinaan, jollaista en itse ole joutunut onneksi kokemaan. Pieru suoraan gynekologin kasvoille! Ai kauheeta! Onko kukaan saanut lisätä tällaisen sulan hattuunsa?

gynekologinen tutkimus, gynekologilla käyminen, gynekologi, yli pyykkivuorten

Kommentit

77 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ei 😄

Avatar

Tää oli hauska! 😀 Itse olen 22v, vuosi sitten kävin papassa että sain uusittua pillerit. Aikaa varatessani kivalta 50+ neuvolantädiltä, en siinä hetkessä tajunnut kun hän sanoi että lääkärinä on sitten mies (puhutelkoomme nyt häntä vaikka Pekaksi). Puhelun loputtua iski "paniikki" että ei jumpe, en halua xD Äkkiä kaikille kavereille viestiä että tietääkö kukaan onko Pekka enempi juuri n. 30 vai n. 60v, kukaan ei tiennyt. Punnitsin mielessäni, kumpi olisi parempi/pahempi. 60v Pekka tonkimassa alapäätäni kuulostaa irstaalta, kun taas 30v Pekka samassa hommassa, no, kiusalliselta (kun sattuu kuitenkin omakin kihlattu olemaan). Päivä koitti, ensin neuvolatädin luo, verenpaineet jne., pulssi oli yli 100 vaikka en myöntänyt jännittäväni :'D Neuvolantädille huijasin että aivan just poljin pyörällä neuvolaan niin kovaa että se selittää. Sitten lääkärille ja papaan. Pekka osottautui n. 30v, eikä ollut hassummannäköinenkään. Tilanne oli niiiiin kiusallinen!! Ensin se kommentoi pulssiani että "ohoh jännittääkö sinua?", mikä teki oloni vielä kiusallisemmaksi 😀 Sitten kuuului "no sitten voitkin ottaa housut pois ja käydä tuohon sängylle", huoooh tuntui että kuolen siihen paikkaam, vaikka sinut itseni kanssa olenkin. Jotenkin se vaan oli niin outoa, en edes miehelleni ole kehdannut sanoa että sen kokeen otti nuorehko mieslääkäri 😀 Sinkkuihmiselle olis ollu varmaan ihan toisenlainen kokemus 🙂 Itse olen hoitotyössä ja pesen mummoja ja pappoja jne, eikä siinä itselleni ole mitään erikoista, mutta nuinpäin kun olinkin itse lettu levällään ja nuoreko tuntematon mies jalkopäässä, ei tuntunut luonnolliselta. Ymmärrän toki että hän tekee vain työtään, mutta ensi kerralle pyydän ehkä naislääkärin! 😀

Avatar

Kuulemma jollekin sokeroijalle römpsä ja kainalo on ihan sama asia. Ehkä tälle Pekallekin, mutta eipä siinä kiva ole levitellä Pekalle haaroja. Arggg!! Näin niin tän sun tilanteen silmissäni 😀 😀

Avatar

Mulla tulee tästä postauksesta mieleen Kalevauvan "Pitääkö synnytyksessä todellakin olla alapää paljaana" -biisi ?

Mutta mikä tästä unohtui, on se epämukava hetki, kun olet ottanut puolisosi mukaan neuvolaan tai ultraan ja tajuat, että kohta se lääkäri ronklaa alapäätäsi ja puolisosi katselee vieressä. Ei sillä, onhan se puoliso siellä itsekin käynyt näpertämässä, eikä siellä sinäänsä ole mitään uutta ja ihmeellistä, mutta onhan se nyt vähän vaivaannuttavaa ?

Avatar

Ehkä vähän repesin 😀

Avatar

Minä kävin ihan esiteinistä, yli 15v samalla yksityisellä gynellä ja noihin käynteihin ei liittynyt mitään erikoista eikä ollut mitään traumoja. Tämä gyne oli vanhempi nainen enkä miettinyt asiaa sen enempää. Hän teki työtään. Eka kerran harjalla otettu papa julkisella oli ihan kammotus. Ikinä ei ollu sattunu, mutta se teki vähän kipeää. No tietysti kun olen muuttanut miljoona kertaa niin lopulta tämä vakiogyne oli vähän liian kaukana ja ymmärrän sen, mutta silti tuntui vähän kolealta kun gyne ilmoitti, ei nyt ihan näillä sanoilla, mutta kuitenkin selkeä viesti oli, että etsi uusi gynegologi jostain lähempää nykyistä asuinpaikkaa. On se nyt, tulla gynen jättämäksi. Ehkä pitäisi etsiä tuollainen Pekka korvaajaksi tähän sydänsuruun. ;D
Mari P

Ps. Hanna laitan sulle yv viestiä kun ehdin, en ole unohtanut, että meidän pitää pitää se aloituskokous!

Avatar

Tuo on kyllä pohjat! Pakko löytää ruskeasilmäinen Pekka! Ai niin, jee!

Avatar

Apua, tää oli ihan paras. 😀
Mulla sattu kerran kun odotin vielä Noaa että olin supistusten takia seurannassa (ä.polilla) ja se tutkiva lääkäri sattu oleen joku ehkä 35v mies ja sen harjottelija oli kans mies ja joku 20v ehkä, tosi nuori kuitenkin.
Sitten ne molemmat siinä tutki ja se lääkäri selitti tarkkaa sille harjottelijalle että mitä hän tekee.
Ja kaikenlisäks he oli kumpikin homoja ja kun ne tutki oli niiden kasvoilla sellanen ilme että niitä älötti. (Puhetyylistä päättelin).
Ikinä ei oo ollut yhtä vaivaantunut tunne.
Jälkikäteen mietin että parempi kuitenkin mun lettu siinä kun jonkun 60v viiden lapsen äidin. 😀

Avatar

Eikä! 😀 😀

Avatar

Tämän postauksen kuvitus on ihan huippu. Sympatiaa laarillinen hänelle, joka on saanut kandin mukaan tilaisuuteen…

Avatar

Kiitos! Onneksi Aava ei nähnyt, mihin käytin hänen barbejaan… Matilda näki ja tuijotti silmät suurina, että "Äiti mitä ihmettä…? Miksi niillä ei oo housuja?" 😀 🙂

Avatar

Tää oli niiiin hauska! 😀

Avatar

Kiitos Emmi!

Avatar

Minulta poltettiin aikoinaan kohdunkaulansyövän esiaste pois ja jälkitarkastuksen teki eri lääkäri.
Minut kutsuttiin huoneeseen, verho heti siinä oven suussa ettei kaikki näy, jos joku aukaisee oven levälleen.
Verhon takaa kuuluu hyvin tutulla äänellä tervehdys: kaverini isä ja vanhempieni naapuri!
Hän sanoi, että hänelle vain työtä, mutta jos minusta ei tunnu kivalta niin varaamaan uusi aika.
Voitte arvata, että varasin uuden ajan ja laitatin merkinnän, ettei hänelle aikoja.

Avatar

No todellakin! Ei kiitos naapuri Jorea rönkkimään alapäähän!

Avatar

Eka gynekokemus tuli kirjaimellisesti puskista umpparitulehdusepäilyn ohessa. Ikää 21, eikä vielä ollut miehistä tietoa/kokemusta. Gyne oli ulkomaalaistaustainen, hoonosoomi ja mies, joka vasta kiusallisen tutkimuksen jälkeen alkoi kysellä sukupuolitautien mahdollisuudesta. Sitten sain kuulla läksytyksen, että pitäisi heti kertoa olevansa neitsyt, ettei turhia tutkimuksia tehtäisi. Ookei…

Avatar

No auts! 🙁

Avatar

HAAHAAHHA ihan huippu postaus! 😀 Tuo on kyllä niin tuttua! Tosin synnytyksen jälkeen tuo hiippailu sermin takaa ei oo niin kamalaa 😀 Ekalla kerralla kun kävin alkuraskauden ultrassa Lilianista niin sekin oli järkkyä kun mies näki kaiken 😀

Avatar

Synnytyksen jälkeen voi mennä vaikka alasti parvekkeelle, nostaa toinen jalka kaiteelle, avata kädet levälleen ja huutaa, että olen synnyttänyt, mikään ei enää hetkauta minua! 😀 Tai jotain 😉

Avatar

Tuo on muuten ihan totta! Synnytyksessä ne viimeisetkin ujoudet karsitaan. Ei paljo kandit tai muut opiskelijat sen jälkeen enää hetkauta ?

Avatar

No ei niin! 😀

Avatar

Tai kun parikymppisenä kävin papassa ja naishoitaja kysyi olenko synnyttänyt (eikö se muka näy esitiedoissani?). Kerroin, että en ollut, niin hoitaja sitten toteaa, että "No sitten otetaan tämä pikkutyttöjen "ankannokka'" ???

Avatar

Toista se lienee nykyään meillä synnyttäneillä 😀

Avatar

Hih, tämä oli niin hauska. 😀

Avatar

Kiitos 🙂 Pus!

Avatar

Enpä kyllä haluaisi että oma mies olisi gynekologi. '' Mitäs töissä tänään?' ' Oliko kiva päivä?' ' Toitko töitä kotiin tai menikö ylitöiksi …?' Entä tarkkaileeko mies kotona vaimonsa pimperoa ' sillä silmällä'? Vertaileeko ? Kertooko, että olipa hauska tapaus tänään tössä / erikoinen värkki ?? Tai kehuuko, että kyllä mun vaimo pitää sulle sanoa että satoja pimpuloita katseltuani niin kyllä sun vaan on se kaikkein kaunein …

Avatar

Vähän taas repesin! Pimpuloista kaunein on oman vaimon puutarha. 😀

Avatar

Se on muuten eri huvittavaa, kun saa ekalla gyne käynnillä kuulla olevansa kaunis tuolta alhaalta. No onpahan kaunis ees jostain päästä 😀

Avatar

Hihhihihi… Mä oon joutunut muutaman kerran yllätys gynetarkastukseen… Ja joka kerta suurin huolenaiheeni on ollut, että koskas olinkaan käynyt pesulla, eikai vaan tuu mitään tuoksuja, millaiset pikkarit mulla on ja ehdinkö käydä pissalla… 😀 Ja tietty se suurin ongelma: olenko sheivannut ja entäs jos lääkäri luulee, että harrastan seksiä… Joo, oon tullut neitseellisesti raskaaksi. 😀 😀

Avatar

Heh! Totta kaikki! 😀

Avatar

Hauska postaus, vaikka itse voin samaistua vain kahteen ensimmäiseen osaan, kun ei lapsiakaan vielä ole 😀
Olen ekan kerran käyny joskus kakskymppisenä gynellä ja menin yksityiselle, eka kerta jännitti ihan hirveästi, mutta sen jälkeen kun oven takaa paljastu maailman herttaisin naisihminen niin ei kyllä ole jännittänyt enää yhtään. Kaverini myös puhuvat kivuliaasta papa-kokeesta, mutta itselläni se ei sattunut vaan oli ns. ikävä vetämisen tunne tuolla alapäässä, kun näytettä otettiin. Gynen mukaan se on lääkärin taidosta kiinni sattuuko vai eikö, mutta epäilen kyllä itse myös olevani jollain tasolla tunnoton tuolta alhaalta, puhettakaan että huomaisin seksinkään aikana eroa siinä onko kortsua vai ei.

Avatar

Heh!

Avatar

Mä saan varmaan kymmenen pistettä ja papukaijamerkin, kun esikoisen synnytystapa-arviossa oli neuvolalääkärin mukana neljä kandia. Tutkimuksessa arvioitiin myös häntäluun joustavuus, peräaukon kautta tietysti. Kilttinä ihmisenä annoin myös yhden kandin kokeilla tutkimista. Jep jep.

Avatar

Kyllä sä oot papukaijamerkkisi ansainnut. Teetetään sulle rintamerkki, jossa on papukaija ja tieto siitä, että olet selvinnyt kyseisestä kauhukokemuksesta. 😉 😀 Hyvä sinä! Aika karseaa…

Avatar

Taas niin hauska 😀

Avatar

Kiitos Ulla! <3

Avatar

On myös kiusallista joka kerta miettiä et sukat jalassa vai ilman siihen tutkimuspöydälle!!

Avatar

No niin onkin! Mä olin muuten kerran fysioterapeutilla selkätutkimuksissa. Päätin jättää sukat. Kotona huomasin jäätävän ison reiän kummankin sukan pohjassa. Sieltä loistivat kivasti, kun piti mm. nilkoista kiinni yhdessä vaiheessa.

Avatar

No ei se harjoittelijankaan rooli niin ihku oo 😀
Menossa perhesuunnitteluneuvolaharkkaan muutaman viikon päästä. Kyllä jänskättää, kun haluaisi oppia omaa työtä varten, mutta tietää tasan tarkkaan ne fiilikset siinä tutkimuspöydälläkin.

Avatar

Auts, uskon!

Avatar

Nämä on niin näitä elämän tähtihetkiä 😛 Itsehän olen ollut römpsä levällään tutkimuspöydällä, kun huoneeseen pöllähtää ihan kyselemättä joku ulkopuolinen lääkäri (mies tietenkin) kauhean hölötyksen kera. Ja tutkimuspöytä vielä niin että kaikki näkyi ovelle päin. Olen myös joskus tainnut jäädä siihen kiusaantuneena haarat levällään pötköttämään kun lääkäri on mennyt touhaamaan jotain muuta, ja minä mietin että mitäkä nyt, nousenko vai pötkötänkö tässä koivet telineissä? Myös monirakkulaisia munasarjoja on sellainen viiden kandin ryhmä kutsuttu ihailemaan. Pakko sanoa, ettei nykyään enää ole mitään väliä, että ronkkiiko sitä alapäätä mies/nainen, vanha/nuori, onko oma mies mukana vai ei mukana. Ei tunnu enää missään! 😀

Ps. Suihkussa aamulla ja puhtaat pikkarit! Ja jos ei heti aamusta pääse gynelle asti, niin pakko ottaa mukaan kosteuspyyhkeitä vessareissua varten, että kehtaa haarojaan levitellä sitten iltapäivällä 😛

Avatar

Voi ei, just kauheinta miettiä, että jääkö vaan odottamaan vai ei! 😀

Avatar

Esikoisen synnytys oli niinkin hyvässä vauhdissa, että pää oli jo ulkona kun synnytyssalin ovi aukesi yhtäkkiä ja ovella oleva henkilö totesi, että tais olla huono hetki tulla ottamaan verikokeita ����

Avatar

Joo ei ehkä just silloin 😀

Avatar

Kun mulla oli ekaa kertaa hiiva jonkun antibiootin jäljiltä ni jouduin käymään gynellä.. Komea nuori lääkäri tutki ja kaikki meni ihan hyvin kunnes… ”joo-o kyllä täällä vähän haiskahtaa”. Meinasin kuolla häpeästä siihen paikkaan ?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Apua!

Avatar

Musta oli todella noloa kun gynekologi munasarjoja ultratessa passitti pissalle kun virtsarakko kuulemma aivan täynnä eikä saa kuvattua. Itse en tuntenut mitään vessahätää. Tulipa tyhmä olo ja vessassa yritin tiristää niin paljon pissaa kun mahdollista.
Nykyään käyn aina vessassa just ennen ja alapesut samalla.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ei 🙂

Avatar

Täällä koettu tuo odotushuone tilanne, kun menossa neuvolaan alkuraskaudessa ja tietenkin tuttu pölähtää siihen just ennen sisäänpääsyä.. Terveppä vaan terve sullekkin! 😀

Avatar

Mun tarinassa ei ole oikea gyne vaan tk-lääkäri, nuori mies tietysti. Aiheena ekan hormonikierukkani asennus ja ikää rouvalla 44v (joo!) ja lääkärillä ehkä max 30. Kokeneempi hoitaja siinä kaverina. Olin tietysti kaikki kauhujutut lukenut miten se asennus sattuu, ottanut kourallisen särkylääkettä jne mutta onhan se ikävä siinä sitä menkkatoosaa availla nuorelle miehelle. Homma selevä ja vähän nipisti ja otetaanpas tää levitin pois. Vaan kun ei lähe. Jännitys kramppasi vikineen nalkkiin sisääni. Yrittää lääkäri ja yrittää hoitaja (joka muuten neuvoi sen koko toimenpiteen ajan, tais olla tohtorilla eka kerta). Vaan ei irtoo. Siinä vaiheessa tajusin ite miksi se ei irtoo ja pyysin tauon että saan rentoutettua… ja lähtihän se sitten. Lattia lainehti verta niinkuin ois isompikin teurastus ollut kyseessä.
Tarinaan tietysti kuuluu että törmäsin nuoren tohtorin nauraviin silmiin seuraavalla viikolla marketin tomaattikasalla, jäi sillä kertaa tomaatit ostamatta…

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ei! Voin kuvitella tilanteen…

Avatar

Minulle gyne käynti tuli täysin puskista. Menin siis korvatulehduksen jälkitarkastukseen. Korvan tutkimuksen jälkeen lääkäri katsoo tietojani ja toteaa että tehdäänpäs sinulle tässä samalla tuo gynetutkimus. No eikai siinä sitten vaatteet päältä pois ja tutkimuspöydälle. Kokemus ei ollut miellyttävä mutta ei se kamalakaan ollut. Kun tutkimus tuli noin puskista ei tarvinnut jännittää etukäteen.

Avatar

Itselle jäänyt ahdistavat kokemukset gynestä, kun viime kerrat olleet surullisia km toteamisen takia ja ”no sinä nyt olet vain 1/5 kelle näitä sattuu, uutta putkeen vaan” miesgynen kommenttien takia..

Anyways, kun ensimmäisen kerran kävin gynellä niin siitä noin vuorokauden päästä alkoi hiiva oireilemaan. En voi olla miettimättä oliko näillä kahdelle tekemistä toistensa kanssa…

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi että, rankka kokemus! Toivon teille uutta onnea!

Oho, enpä oo kuullu tuollaisesta! Eihän niistä välineistä voi mitään tarttua, eihän?

Avatar

Muistan aina mun ekan lettulääkäri käynnin kun olin vasta 14v juuri neitsyyteni menettäny ja siellä olikin mies lääkäri vastassa ja ajattelin että no kaippa sieltä joku nainen tulee sitten tutkimaan ja menin ihan lukkoon kun siinä perus jutteluiden jälkeen lääkäri toteaa että otappa sit vähän housuja pois ja käy tuohon pötköttään niin katotaan. Ihan järkyttyneenä soitin käynnin jälkeen äidille että apua siellä oli mies lettulääkärinä 😂😂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ei, shokki! 😀

Avatar

Kun menin gynekologin vastaanotolle ja hän pyysi riisumaan ihan kaikki vaatteet. Onneksi oli virkattu pontso päällä, kun hän sanoi että sen pontson voi laittaa päälle. Sen käynnin muistan ikuisesti 😂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Heh, hyvä että et alasti mennyt.

Avatar

Näitä kokemuksia paljon:
* ex kanssa en jäänyt raskaaksi, yli 2 vuoden yrityksistä huolimatta. Neuvolasta ohjattiin lapsettomuustutkimuksiin. Ensin ultraan, jossa hyvin raamikas, tumma mieshenkilö toimenpidettä suorittamaan. Siinä alapää paljaana jalat ”raudoilla” maatessa lääkäri selittää toimenpiteen kulkua minua silmiin katsoen. Katse tuntuu jotenkin irstaalta ja lääkäri rullaa samalla kortsua ultrasauvan päälle, hitaasti kortsua vedellen. Pahinta tässä, et huomaat kiihottuvasi, ja kun lääkäri on aloittamassa tutkimusta, hän toteää ”tänne ei tarvikkaan lisätä liukastetta”.

* Toista lasta odottaessani menin kontrolliin istukassa olleen repeämän takia. Äippäpolille oli tullut uudet ultrauslaitteet, ja minulle kerrottiin heti, että uusien laitteiden takia paikalla on myös laitetoimittajan edustaja, mies. Kesken tutkimuksen soi lääkärin puhelin, hän pahoitteli häiriötä ja meni vastaamaan. ”Hetkinen, kysyn potilaalta…” ”Voisiko muutama kolleega tulla seuraamaan tutkimusta, saisimme perehdytyksen hoidettua tältä osin useammalle kerralla?” ”Mikäpä siinä” Jäämme odottamaan toisten saapumista, makaan edelleen lettu levillään tutkimuspöydällä, laitetoimittajan kävellessä hermostuneena huoneessa. Kolleegat (6) saapuvat ja tutkimus aloitetaan alusta, toimitus kestäö ja kestää, jokainen haluaa erikseen perehtyä laitteen toimintoihin. ”Tämä toimenpide ei olisi sinulle tehtävä, tästä ei ole vaaraa vauvallesi, saisimmeko vielä kokeilla…” Eipä siinä kohtaa ollut enää merkitystä, kokeilkaa rauhassa. Käynti kesti liki 2 tuntia.

* kolmas mukava yllätys oli, kun menin äippäneuvolaan vaihdattamaan kierukkaa. Tutun neuvolatädin lisäksi huoneessa oli naisharjoittelija. Minulta kysyttiin, saako harjoittelija osallistua, hän jo vähän lupaili, et nyt sellain asiakas, et todennäköisesti saat. No juu, harjoittelee vaan. Toimitus kesti taas muutaman tovin, kun ensin hoitaja näyttää mitä tehdään, sit varmistaa et harjoittelija on tehnyt oikein, ja vaihe vaiheelta mennään näin. Joku vaihe tuntuu hieman keljummalta, ja hoitaja opastaakin harjoittelijaa, ettei hän voi tehdä noin, koska se tuntuu potilassta keljulta jopa kivuliaalta. Joihinkin vaiheisiin hoitaja itse asettelee tarvittavat instrumentit paikoilleen ja harjoittelija katsoo… Tuli sekin kierukka vaihdettua.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

APUA!! 😀 😀 Pikkuisen nauroin! Ei tarvitakaan liukastetta 😀

Avatar

Olin raskaana ja eka lääkärin tutkinus. Jännitin ihan kauhiasti,eikä mies päässy mukaan tueksi. Lääkäri oli nainen,onneksi, mutta kauhian kiireinen päivä ja teki liukuhihna tarkastuksen. Hyvä ku kerkesin tajuta,että tätäkö niin jännitin. Jälkitarkastuksessa oli sama lääkäri ja mua tympäs ,mutta sillon ei ollutkaan lääkärillä kiire niin jäi sain korvaavan kokemuksen.
Mutta ikinä niihin ei totu, aina synnyttämään mennessä eka tutkimus on vähä kiusallinen ja sen jälkeen ihan sama, tehkää lujasti että se tulee ulos🤭

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta, synnytyksen jälkeen ei ole millään enää väliä. 😀

Avatar

Olen ollut tuossa tilanteessa että lääkärin lisäksi huoneessa on kolme opiskelijaa joista ylsi erittäin komea mies ja hän pyysi saada tutkia itsekin. Olkoonkin että epikriisin mukaan olin tosiaan aika erikoinen tapaus, mutta siinä tilanteessa en kyllä ollut ihan varma pitäisikö olla kiusaantunut vai sittenkin imarreltu.

Se mikä tässä sun jutussa jäi käsittelemättä, on SHEIVAUS!! Että pitäisikö siistiä ja jos niin milloin ettei olisi sänkeä mutta ei myöskään haavoja 😀

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta, sheivaus! Tärkeä juttu, pitääkö vai ei? Kumpi on nolompaa, kunnon puska vai posliini? 😀

Avatar

Olen itse pian valmistuva gynekologi (naistentauteihin ja synnytyksiin erikoistuva lääkäri), ja näitä kertomuksia on niin hauska lukea!:D mutta tosiaan gynenä en katso yhtään että onko sheivattu sääriä tai alapäätä,tai onko reikäiset sukat jalassa tai minkälaiset alushousut. Sukat saa ehdottomasti pitää jalassa! Lattialla kuitenkin kuljetaan ulkokengissä.. Haalaria ei kannata pukea gynekäynnille tullessaan:D Ulkosynnyttimet tarkastan mutta usein keskittyminen menee kuitenkin sinne kohdunkaulaan ja ne häpyhuulet ohitetaan hyvin nopeasti. Kaikilla alapää näyttää siinä pöydällä IHAN samalta, ja karvoihin ei tule koskaan kiinnitettyä mitään huomiota (ellen etsi merkkejä hirsutismista), paitsi jos viimeisillään raskaana olevalla on ajeltu karvoitus niin mietin että miten se on onnistunut, jonkun muun on ollut pakko se siistiä tai sitten nainen on ihan akrobaatti!
Ja alapään hajuista naiset ovat itse todella kriittisiä, joskus toki ”pimpan tuoksu” jää huoneeseen ja vaatii tuuletusta mutta siihenkin ollaan meillä hyvin tottuneita. Mutta itselläni on nämä ihan samat ujostukset ja huolet ennenkuin menen gynelle vaikka näen tuhansia toosia vuosittain. Ja nuori komea miesgyne on ehkä pahin kauhukuvani 🙈 Mutta mieskollegoillekin ne römpsöttimet ovat hyvin arkisia asioita eli turha heitäkään on jännittää. Paitsi kuulemma vaimon/tyttöystävän alapää ei ole heille samalla tavalla arkistunut että siihen ei tehdä vertailua:D

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Heh, kiitos tästä. Apua, pimpan tuoksu huoneessa 😀 😀 Oletan, että olet itse nainenn, jos kerta menet gynelle, mutta hieman häiritsi minulle näkyvä meiliosoitteesi, jossa on miehen nimi 😀

Avatar

Täytyy kyllä ihmetellä että mukako kaikkien toosat näyttäisi siinä ihan samalta. Kätilönä voin sanoa että kyllä siinä saattaa sen kuitenkin noteerata onko siinä lohenpunainen 18-vuotiaan pimpero, vaiko 45-vuotiaan monisynnyttäjän, jonka haarus muistuttaa kevättalvella juuri räystään alle roikkumaan laitettua naudanlihaa.x)
Ja valmistuvalle gynelle tiedoksi että kyllä niitä sheivattuja näkee synnytyssalissakin usein ja omasta kokemuksesta voin sanoa että ei tarvi olla akrobaatti tai ulkopuolista apua että se onnistuu.;)

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ihana analyysi 😀

Avatar

Olin noin reilu 20 kun yhdyntäkipujen vuoksi hakeuduin gynelle.

Gynegologi ei osannut suoralta kädeltä(ai kamala), sanoa mistä voisi johtua. Sain lähetteen naikkarille lisätutkimuksiin.
Naikkarin käytävällä hikoillessa hiki nousi vielä enemmäm pintaan kun eri ovien takaa paljastui eri lääkäri ja yksi heistä oli valkopartainen vanhempi mies.
Sykkeet oli katossa ja arvasin jo, että eiköhän tämä mies ole se joka kutsuu minua kohta nimeltä.
Näin kävi ja astuin sisään huoneeseen kuin Bambi liukkaille jäille, hieman haparoiden.
Huoneessa odotti professori herran sihteerikkö tietokoneen äärellä ja professorin takana seisoi 3 kandia(thank god, naisia).
Siinä sitten ensiksi professori tutki, jonka jälkeen nämä naikkoset kipittivät sievässä jonossa ja jokainen vuorollaan kysyi ”saaks mäkin koittaa?”. No enpä minä siinä enää vastaankaan jaksanut sanoa joten sinne vaan kaikki… haluaisiko vielä sihteerikkö tulla vähintään katsomaan mikä meno?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ei, vähän nauratti 😀

Avatar

Noloin kokemus gynekologin tuolissa oli, kun sairastuin Ranskassa. Tuttavani vei minut omalle lääkärilleen, joka ei osannut englantia, enkä minä ranskaa. Kun makasin gynekologin pöydällä jalat levällään, ja koska meillä oli kommunikointiongelmia, lääkäri huikkasi odotushuoneeseen jääneen tuttavani paikalle, koska luuli tätä miesystäväkseni. Mies nolostui ihan yhtä paljon kuin minäkin, kun oli suora näkymä haaroväliini, ja peruutti äkkiä oven taakse. Paluumatkalla ei paljon puhuttu…

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi apua 😂 Kauhea tilanne!

Avatar

Kaikkein paras oli kun tuttava oli nuorena ensimmäistä kertaa gynellä. Oli pyydetty riisuutumasn sermin takana. Oli kuulemma ollut mieslääkärillä ilme näkemisen arvoinen, kun hän oli kävellyt sermin takaa ilkosen alasti!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Huuuups 😀 No, tutkiko samalla rinnat, kun oli siinä tarjottimella?

Avatar

Muistakaa laittaa puhtaat sukat kun menette gynelle, mikään ei ole ällöttävämpää alapäätä tutkivan lääkärin näkökulmasta kuin imelä sukkahiki 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos vinkistä 😀

Avatar

Papa-kokeeseen mennessä näytteenottaja labrassa oli pojan luokkakaverin äiti. Kiva jälleennäkeminen..

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä