Yleinen 11.12.2016

11. luukku: Ota perhesuunnittelussa huomioon lastenhoidon rankkuus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tyttö, 2 vuotta, miettii kovasti joka välissä naiseutta ja äitiyttä, koska pikkusisarus on syntymässä ihan pian. Hän katselee kaikkea vauvoihin liittyvää todellisten babypink-lasien läpi selkeästi vauvakuumeisena. Kysymykseen aikooko hän hankkia omia lapsia aikuisena, tulee vastaus yhtä nopeasti kuin uhmakohtaus kaupan leluhyllyllä. Lasten sukupuoli ja yhteinen tekeminenkin on jo päätetty.
‒ Joo! Minä soitan kitaraa ja tytöt tanssii!
***
‒ Minä haluan kolme lasta, mutta jaksan hoitaa vain kahta, sanoo tyttö, 3 vuotta, kepeästi leikkiensä keskellä.
‒ Niinkö? Mitäs sinä niille kahdelle lapselle sitten teet?
‒ Hankin kaksi hoitajaa, toteaa tyttö yhtä varmasti kuin kertoisi, että uutiset ovat tylsiä ja Pikku Kakkonen ihan paras.
***
Tyttö, 5 vuotta, on lastenhoitoon liittyvässä realismissaan jo hyvinkin pitkällä. Hänen päätään on turha kääntää. Nuket ovat yök, vauvat ovat yök ja imettäminen on superyök.
‒ Mä en aio ikinä hankkia lapsia! Lapset on niin rasittavia! Kyllähän mä itsekin olen lapsi. Tykkään kyllä itsestäni ja omista kavereista, mutta mä en ikinä halua lapsia. Musta tulee vanha mummo, mutta ei isoäitiä.
Se hänelle sallittakoon. Joinain päivinä ei voi kuin salaa huokaista, että hänen ajatuksissaan on myös hivenen järkeä, heh.
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

No mutta! Pikku hiljaa kannattaa alkaa pohtia, miten poikasi mahtuu vaimoineen ja poikineen tupaanne. 🙂 Ihana!

1 vastaus

Toinen pojistamne ilmoitti pienenä saavansa 7 poikaa. Eikä aio kuulemma muuttaa pois kotoa.

1 vastaus

No mutta! Pikku hiljaa kannattaa alkaa pohtia, miten poikasi mahtuu vaimoineen ja poikineen tupaanne. 🙂 Ihana!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA on pirkanmaalainen toimittaja, tiedottaja ja kolmen kouluikäisen äiti. Blogin aiheina naiseus, äitiys, arki, lapset, koti, keliakia ja huumori. Vertaistukea uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Liity mukaan Facebookin lähes 6000 seuraajan ryhmään! Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • All because two people fell in love. #family #koti #home #modernijaskandinaavinensisustus #interior #sisustus #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: