16. luukku: Loma lasten ollessa pieniä ei ole loma

Kuva kirjasta Onhan tässä palautusoikeus? Joka naisen opas äitiyden iloihin. Anne Tailor: Atena 2013.
Loma mökillä. Auringonottoa rannassa, nuotiolla tehtyä ruokaa, siskonpetejä tuvan lattialla, koko suku lähekkäin, laiturinnokassa kirjan lukua varpaiden koskettaessa veden pintaa.

Loma aurinkorannikolla. Kansainvälisen lentokentän innostava kuhina, hiekkarantojen polttava hiekka ja turkoosinsininen meri, herkullisten ruokien tuoksu katukahviloista, yöelämän syke.

Loma serkkujen luona. Pitkiä keskusteluja siskon kanssa yöllä muiden nukkuessa, ison joukon pulkkamäkihetkiä, halaukseen nukahtaneet pienet serkkutytöt.
Let´s face it naiset. Tällä oivalluksella karistatte liiat odotukset heti alkuun: loma lasten kanssa poissa kotoa on lastenhoitoa eksoottisissa olosuhteissa.
Taapero juokseen järveen tai mereen pää edellä joka hetki, kun ranta on alle kilometrin päässä. Leikki-ikäinen suostuu syömään vain ranskalaisia koko viikon. Vauvan unirytmi menee vieraassa paikassa nukuttamisyrityksen takia sekaisin viideksi kuukaudeksi. Aikuisten iltahetket jäävät siihen, että yksi pissaa sänkyyn, toisen unipupu on jäänyt siihen kivaan rantaravintolaan, josta isä sai äyriäisistä mahan sekaisin, Henna ei halua nukkua Henrin vieressä mutta Hilma taas haluaa nukkua Henrin vieressä eikä missään tapauksessa Hennan, vauvan pyllynpesu ei onnistu juuri missään niskakakkojen kulta-aikana eikä mies muistanut edes ostaa suklaata.
Kärjistäen, mutta kuitenkin. Ajatuksena mökkiloma on ihana, mutta esimerkiksi kaksikuisen ja kaksivuotiaan kanssa juuri sitä itseään: lastenhoitoa eksoottisissa olosuhteissa. Kyllä vain he heräävät kello 5.58 niin kuin joka aamu. Siinä sitten keittelemään aamupuuroa toisten, yökolmeen asti ilakoineiden kuorsatessa taustalla.
Mitä, eikö kenellekään muulle ole käynyt koskaan näin?
Yli pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia tai pixabay.com.

Kommentit

6 kommenttia
Avatar

Mahtavaa, että reissut menee noin hyvin!

Avatar

Pienten lasten kanssa on ehdottomasti helpointa olla kotona. Pari kertaa viime kesänä mökkeilimme vauvan ja 2-vuotiaan kanssa suvun mökillä ja olihan se ihan kamalaa. Isompi nyt meni jo kohtuullisesti serkkusarjan jatkona, eikä tarvinnut jatkuvaa vahtimista, mutta en kyllä ulos järven rantaan häntäkään päästänyt. Vauvaa ei ole tilaa laittaa kylmälle lattialle, ei juoksevaa vettä pyllyn pesuun, ruoanlaitto kestää ahtaissa oloissa ikuisuuden ja samaten tiskaaminen padassa lämmitetyllä vedellä, joudut koko ajan varomaan, ettei joku polta itseään puulieteen, yöllä lapset heräilevät sata kertaa hälinän ja oudon paikan vuoksi ja mieskin on koko ajan jotain puita pilkkomassa, niin saat hikoilla lasten kanssa yksin… Oikein rentouttavaa lomailua!

Toistaiseksi ainoa ulkomaanmatkamme pelkän 1v:n kanssa onnistui kyllä nappiin. Jaksoi istuskella rattaissa nähtävyyksiä kierrellessä, ruoan sai ravintolasta valmiina ja hotellissa oli mukavaa ja rauhallista nukkua sekä juokseva lämmin vesi.

Avatar

Niinpä. Lähinnä siis ajattelin muistuttaa, että lapset ei voi kääntää mitään lomarytmiä "nukutaan myöhään ja rentoillaan vaan" päälle, koska ovat lapsia. Meilläkin on takana varmaan kymmeniä ihania lomia, mutta myös niitä, jolloin kaikki muut sukulaiset nukkuvat 10 asti ja meillä on täysi vauhti päällä klo 6. 😉

Avatar

No nyt olen eri mieltä. Loma on aina loma ja matkat ovat onnistuneet mahtavasti aivan pientenkin vauvojen kanssa sekä taaperoiden (vain parin lapsen kanssa olisi varmasti ollut vielä helpompaa, kun aikuisten huomio olisi riittänyt vielä paremmin, mutta meillä isompi perhe 🙂 ). Se on asenne- ym. kysymys. Toki pettymyksiä voi tulla, jos lähtee baila-baila-asenteella. Me olemme muutenkin jatkaneet elämää pitkälti samojen muiden mukavien asioiden ,kuten matkailu, merkeissä perheellistymisen jälkeenkin sillä pienellä lapsi-twistillä. Vanhemmuusmarttyyriys on oma valinta.
Go for it and have a nice holiday!

Avatar

Hei, kiitos, että jätit kommentin! Blogini yksi ideoista on sanoa huumorin ja sarkasmin keinoin se, mitä muut ajattelevat, mutta eivät uskalla sanoa ääneen. Kannattaa suhtautua huumorilla. 🙂 Kylä me ollaan reissattu tosi paljon lasten kanssa ulkomailla ja tietysti kesämökeillä. Ja hei, meidän mummolamatkatkin kestää 6h suuntaansa, joten jo se on seikkailu. Rakastan lapsiperhe-elämää, mutta onhan siinä välillä vähän säätämistä vaikka niiden niskakakkatilanteiden suhteen.

Jos kiinnostaa, niin lue vaikka nämä postakset meidän lomailuista:

http://www.ylipyykkivuorten.fi/2016/05/kreeta-ystavallinen-aurinkoinen-ja.html

http://www.ylipyykkivuorten.fi/2016/07/kuvakooste-mokkijuhannuksesta.html

http://www.gluteenitonsuunta.fi/blogit/espanjan-torremolinos-osa-3

Avatar

Tuo kuva on kyllä niin hyvä 😀

Me kyllä tykätään paljon matkailusta ja ollaan lapsen kanssa melko paljon reissattu. Juuri eilen tultiin neljän päivän autoreissulta Riikasta.

Mä isännän kanssa ollaan naurettu, että pitäis aina olla reissussa niin elämä olis helppoo. Silloin lapsi nukkuu hyvin ja muutenkin kaikki mennyt kivasti <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä