Yleinen 21.12.2016

21. luukku: Varoitus, vanhemmuus tekee höperöksi!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tämä on lempeä ja humoristinen postaus siitä, mitä voi esimerkiksi tapahtua, kun olet tullut vanhemmaksi. Annan muutaman esimerkin tapauksista, joita et aiemmin uskonut tapahtuvan sinun elämässäsi ikinä.

 • Kävelet kadulla ja hihkaiset täynnä intoa täysillä ”kaivuri!”, ”traktori!” ta esimerkiksi ”tukkirekka!” ennen kuin tajuat, että ei, kaksivuotias poikasi ei ole mukana.
 • Pukeudut kotioloissa kruunuun, pitkiin hansikkaisiin ja viimeksi 90-luvulla käyttämääsi satiinimekkoon, koska leikkiin on pakko saada myös paha äitipuoli.
 • Annat iltapusun myös pikkuautoille, nalleille ja punaiselle Lego-palikalle.
 • Tiedät kaiken vesipilariarvoista.
 • Tiedät, mitä AIO ja taskuvaippa tarkoittavat ja mitä eroa on yö- ja päivävaipoilla.
 • Selaat yön pikkutunteina verkkokaupojen lastenvaatevalikoimaa.
 • Ajat autoa ja laulat täysillä koko matkan Fröbelin palikoiden, Riitan ja nallejen tai Ipanapan tahdissa. Osaat kaikki sanat. Huomaat vasta perillä, että koska lapsi ei ollutkaan kyydissä, olisit kerrankin voinut kuunnella vaikka Aamulypsyä.
 • Innostut suunnattomasti juuri julkaistusta lastenkirjallisuudesta tai pian elokuviin tulevasta uusimmasta koko perheen elokuvasta. Et malta odottaa!
 • Suunnittelet kaikkia aikuisten reissuja ja tekemisiä. Mietit esimerkiksi, että olisipa hauska lähteä pitkästä aikaa baariin, mutta toteat, että njääh. Paljon kivempaa on kaivautua sohvan nurkkaan, ottaa lapset kainaloon ja lukea peiton alla Tatua ja Patua. Olet tyytyväinen, kun meikit, jos niitä sattuu jostain ihmeen syystä olemaan naamassasi, on pesty jo kello 21.
 • Sinulla on äitinuttura.
 • Lähdet shoppailemaan itsellesi vaatteita, mutta palaat lastenvaatteiden kanssa.
 • Huudahtelet
  päivän aikana kaikkea ihan käsittämätöntä, kuten ”ei saa piirtää koiran
  turkkiin”, ”pikkusisko ei voi leikkiä parvekkeella jääkarhua
  sisävaatteissa, päästä heti sisko sisään”, ”kyllä, se on syötäväksi
  kelpaavaa, en ikimaailmassa syöttäisi sinulle mitään myrkytettyä”, ”ei,
  kylppärin lattiasta ei voi tehdä uimahallia niin, että lasket vettä
  lattialle vyötäröön asti” ja että ”ei sinun tarvitsekaan saada nilkkoja
  niskan taakse”.
Yli
pyykkivuorten -blogissa aukeaa joulukuussa joka aamu uusi ”luukku”.
Joulukuun aamupostausten ideana on jakaa lasten ja aikuisten oivalluksia
elämästä. Oletko huomannut samoja asioita? Postausten kuvat blogin omia
tai pixabay.com.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Hyvä hyvä 😀

1 vastaus

Kyllä, allekirjoitan! Mieleen tuli näiden lisäksi vielä se, kun työnnät kaupassa ostoskärryjä ja huomaat heijaavasi niitä edestakaisin kuin lastenvaunuja lasta nukuttaessasi, mutta tällä kertaa kyydissä vain maitoa ja leipää. Hetken siinä miettii, että näkikö kukaan ja sitten matka jatkuu vaivihkaa eteenpäin.

1 vastaus

Totta!

1 vastaus

tää oli kyllä huippu, mut vois lisätä et on ihan ulalla aikuisten tv- ohjelmista mutta lasten ohjelmista on täysin perillä 🙂 itsellä ainaki käynyt niin

1 vastaus

Joo sama mulla aika usein!

1 vastaus

Heh muutama kolahti ?

1 vastaus

Hyvä hyvä 😀

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

 • Tää on mun "säälin itseäni, koska mies on työmatkalla, pitäisi tehdä töitä vielä tänään ja käydä hei oikeesti nainen ees joskus salilla ja lenkillä ja siivota ja tehdä huomisen eväät mutten jaksa, joten kuvaan itseäni vessassa" -ilme.

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: