Yleinen 24.12.2016

24. luukku: Elämän tarkoitus

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu
Ihminen on pohtinut kautta aikojen omaa ja koko ihmiskunnan tarkoitusta tässä maailmankaikkeudessa. Elämän tarkoitusta on pohdittu kantakuppiloissa, saunan lauteilla, kävelylenkeillä, ammatikoulutuksissa, väitöstutkimuksissa ja  erilaisten elämänkatsomuksien mukaan elävien väittelyissä. Moni kokee, että täytyy elää hyvin vanhaksi ja opiskella laaja-alaisesti ja monitieteellisesti, että ymmärtäisi edes jotain. 
Jotkut sen sijaan tietävät jo sen ihan alusta alkaen. Viisivuotias tyttäreni makasi sängyssäni peittoni alla posket kuumeesta punaisina. Istuin vieressä tietokoneen ääressä kirjoittamassa, kun hän yhtäkkiä puhui minulle vällyjen seasta pienellä äänellä. 
‒ Kuule äiti. Minä tiedän, mikä on elämän tarkoitus. 
‒ Niinkö? No mikä se on, kysyin. 
‒ Elämän tarkoitus on rakastaa. Siksi koska minä rakastan sinua, hän sanoi. 
Jotkut asiat ovat vain niin yksinkertaisia, että niitä ei edes ymmärrä. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi!
 

Yli pyykkivuorten -blogissa aukesi joulukuussa aattoon asti joka aamu uusi
”luukku”. Joulukuun aamupostausten ideana oli jakaa lasten ja aikuisten
oivalluksia elämästä. Postausten kuvat
blogin omia tai Pixabay.com.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (5)

Viisaita sanoja tyttärelleni. Mukavaa joulunaikaa!
0
1 vastaus

Kiitos!
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

<3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Koska epäilen, että Aava kertoo kaikki kotiasiat eskarissa ennen kuin kengät on otettu jalasta, niin voin kertoa, että kyllä, on se totta, että "äiti vaihtoi salin sohvaan". Sitä hän huuteli äsken. 
Työpäivä, yhden viestintätyöryhmän kokous, kirjastosta kipeälle Henrikille luettavaa, syöminen (kiljuva nälkä), huomisen eväiden tekeminen, keittiön siivoaminen ja Aavan iltasadun lukeminen. 
Kello on 20.15 ja todellakin vaihdoin salin sohvaan. Nukahtaisin heti, jos menisin nyt sänkyyn. 
Kohta lähden paketoimaan Aavan synttärilahjoja aamua varten ja sitten on päivä taputeltu. 😴😟

ylipyykkivuortenblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: