Varasimme matkan Italiaan!

Terveisiä ruuhkavuosista! Olen tehnyt syksystä asti osa-aikatyötä, joten minä ja Aava olemme saaneet viettää kaksi arkivapaata joka viikko. Nyt sain viestintäalan työni kaveriksi toisen samanlaisen työn hetkeksi. Nyt minulla on kaksi eri työnantajaa ja kaksi eri työpaikkaa siten, että olen alkuviikon toisessa paikassa ja loppuviikon toisessa.

Huh heijaa, juuri nyt on pääparkani hetken ihan pyörryksissä. Yritän pitää nyt kaikki asiat mielessä ja kalenterissa ja muistaa deadlinet, sovittavat asiat, sähköpostit ja palaverit ja erottaa, mikä työ ja tehtävä kuului toiseen ja mikä toiseen työpaikkaan. Kivaa, ihanaa työtä, olen innoissani, mutta ihan kuitti, ja nyt on vasta keskiviikko!

Vanhempainiltoja, vasuja, arviointikeskusteluja, vanhempainvartteja, allekirjoitettavia lappuja ja lippuja, blogiyhteistöitä, ostoksia toiselta puolelta pitäjää tai kaupunkia, miehen ylitöitä, sovittuja leikkitreffejä, vessanpesua, uhmakiukkua, lasten kavereiden yökyläilyä, jumppaa, jonne ei tahtoisi mennä, mutta on pakko, kun alkaa hartiat jumiutua, suklaahimoa herkkulakon aikaan… You name it, kaikkea löytyy. 

 
Löytyy sitä ”sinun arkesi on jonkun lapsuus” -tunnelmaa pyykkikasojen, nälkäkiukun, väsymyksen, menkkojen ja sen keskellä, että puolisolle sanoo ekan lauseen vasta 20.30, kun ensimmäinen pikkutyyppi on tainnutettu unille.

Kaiken tämän arjen keskellä A. pyöri yhtenä lauantaina netissä ja pysähtyi yhtäkkiä. Pari sanaa vaihdoimme ja tsadam: ostimme meille viidelle lennot ensi kesäksi Italiaan! Emme todellakaan tiedä, onko meillä silloin lomaa, mutta laitamme kädet ristiin ja toivomme niin. A. löysi edestakaiset lennot Roomaan matkalaukkuineen yhteensä 660 eurolla, mikä on todella vähän viiden hengen lennoista! Me lähdemme Italiaan!

Minä ja A. olimme 10-vuotishäämatkalla kahdestaan Italiassa, ja siitä asti olen halunnut viedä lapset sinne. Italiassa rakastetaan lapsia, joten ajattelin jo silloin, että haluan lasten kokevan niin lapsirakkaan maan kohtelun.

Haluan näyttää lapsille Colosseumin ja Vatikaanin, antaa heille makuelämyksiä pizzojen, pastojen ja jäätelöiden keskellä, viettää tuntikausia heidän kanssaan uimarannalla ja uima-altaalla ja antaa heidän kuulla kauniisti soljuvaa italiaa bella-huudahduksineen. Ihanaa, en malta odottaa!

Tässä postauksessa on kuvia tuolta aiemmalta matkaltamme, joka oli todellinen kahden aikuisen unelmaloma. Asuimme Riminissä, josta kävimme päivän reissuilla Venetsiassa, Roomassa, Vatikaanissa ja San Marinossa. Upea loma, vaikka pikkuisia olikin välillä liiankin ikävä…

Varasimme alustavasti ensi kesälle muutaman yön Sorrentosta ja muutaman Roomasta. Nuo yöpymiset voi vielä perua, jos keksimme jokun muun kohteen.

Mitä kohdetta suosittelette? Missä kannattaa käydä lasten kanssa Italiassa? Mitä tulee ottaa huomioon? Erityisen kiitollinen olen vinkeistä pienen keliaakikon kanssa matkailusta Italiassa!

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Hei! Roomaan en menisi kesällä kuumuuden ja Ruuhkien vuoksi. Kesän Rooman päivistä ei jäännyt juuri muuta mieleen, kuin turistien paljous ja haaveilu että pääsisi uimaan. Jos välttämättä sinne haluatte niin muistakaa varata ilmastoitu majapaikka. Rooma on niin ihana kaupunki, olen ollut sielä esim. Lokakuun lopussa, jolloin nähtävyyksiin pääsi todella pienellä jonotuksella.

Avatar

Lomakateus iski! Pääsisipä itsekin jonnekin ? Koti-Suomea ja Tallinnaa ei lasketa ?

Avatar

Mä oon aina ihan innoissani, vaikka pääsisin käymään vain Kuopiossa. Loma on aina loma!

Avatar

Aah! Onko nyt niin, että kun itsellä matkakuume alkaa poltella, niin näen kaikkialla matkasuunnitelmia ja varattuja lentolippuja. Italia on aivan mahtava matkakohde lapsiperheelle ja Rooma on kuin suuri ulkoilmamuseo. Teille tulee mahtava loma. Itse tässä jännitän, että a) saadaanko varattua lomaa ensi syksylle ja b) mihin mahdollisesti matkamme käy. Aika kivaa sekin oikeastaan.

Avatar

Haaveilu on niin kivaa, tärkeä osa koko matkaa 🙂 Pidän peukkuja, että pääsette johonkin kivaan kohteeseen!

Avatar

Italia on ihana maa – ollaan matkusteltu maata ristiin rastiin ja saarilla Sisiliassa ja Sardiniassa.Rooma on upea kaupunki ja sieltä löytyy aina uutta nähtävää.Tosin viime kesänä lämpötilan lähennellessä neljääkymmentä astetta päätin etten ikinä enää matkusta Rooman tungoksiin kesäkuukausina!! Roomasta jatkoimme Sorrentoon ja sieltä etelään Amalfin rannikolle, joka on mielestäni upeinta Italiaa pohjoisen Garda- järven alueiden lisäksi. Siellä rannoilla heillekään ei tuntunut yhtään niin läkähdyttävältä ja aina on mahdollisuus päästä merelle. Olen hyväkuntoinen ja silti Rooman helle oli jotain aivan hirveää.En voi kuvitellakaan miten oltaisiin selvitty siellä pienten lasten kanssa.Toki hotelli oli ilmastoitu mutta kuka sitä nyt siellä aikaansa viettää. Napolissa kuumuus oli vähintäin yhtä kauheaa,lisättynä vielä joidenkin vanhojen kortteleiden järkyttävällä hajulla.Jäi Napolin kiertely aika lyhyeen ja pakenimme laivalla takaisin Sorrentoon. Parhaimmat lomat Italiassa olemme viettäneet huhtikuun lopulla- toukokuussa ja Gardalla myöhemmin kesällä, siellä järvi on pitkään kylmä ja ilmasto toisenlainen. Säät toki vaihtelevat, mutta näin yleensä. Lasten kanssa Italiassa on todellakin mukava matkustaa muuten koska siellä lapset otetaan kaikkialla huomioon ja missään ei tule sellainen olo että heistä olisi haittaa. Hurjan mukavaa loman suunnittelua ja lomaa teille!

Avatar

No joo, eiköhän me pärjätä, vaikka helteestä toki olen kuullut varoituksia. Ainakin uv-uikkarit on Aavalle ostoslistalla. Kiitos viestistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä