Lastenhuone: tilaa leikkiin, temppuiluun ja uneen

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote
Tapetti Värisilmän Everyday life Graphic lily, saatu blogin kautta.

Miten voi sisustaa kaikkea prinsessoihin liittyvää, voimistelua, tanssimista, piirtämistä ja pehmoleluja rakastavan viisivuotiaan tytön huoneen? Miten sisustaa niin, että näyttää kivalta ja juuri siltä, mistä sekä tyttö että vanhemmat tykkäävät? Miten sisustaa niin, että huone on kiva nyt, parin-kolmen vuoden päästä ja vielä varhaisteininäkin?Aava sai kotimme isoimman makuuhuoneen, jossa on iso vaatehuone. Huoneessa oli siniset, maalatut seinät sekä yhdellä seinällä kukkatapettia. Päädyimme maalaamaan seinät valkoisiksi ja tapetoimaan yhden seinän Everyday life -tapettimalliston Graphic lily -kuitutapetilla. Valkeat seinät ovat ajattomat ja meille sopivat, joten päädyimme niihin. Lue tästä postaus siitä, miltä huoneessa näytti ennen tapetointia ja sen jälkeen.

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote
Puolapuut ja voimistelurenkaat Suomen Voimistelutuote. Saatu blogin kautta.

Entisessä kodissamme tytöt asuivat samassa huoneessa ja Henrik omassa huoneessaan. Jos emme olisi muuttaneet, olisi Henrik samoihin aikoihin vaihtanut Aavan kanssa samaan huoneeseen ja Matilda saanut taas oman huoneen.

Pohtiessamme muuttokuvioita talokaupat tehtyämme päätimme säästää tyttöjen huoneessa olleen kerrossängyn Aavan huoneeseen. Sänky on tukeva ja laadukas eikä vie yhtään ylimääräistä tilaa huoneesta, vaikka huoneessa onkin nukkumapaikat kahdelle yhden sijaan. Näin meillä on aina valmiina vierassänky vaikka serkkujen tai ystäväperheen vierailua varten. Aava itse tykkää nukkua alasängyssä, joten ylhäällä nukkuu yleensä vain suuri pehmoleluperhe. Maalasin sängyn muuton keskellä pähkinästä valkoiseksi. Lue DIY kerrossängyn maalaus -postaus tästä.

Alussa Aavan sängyssä oli Ikean valkoiset päiväpeitot, mutta kun olin katsellut jo muutaman kuukauden valkoista sänkyä, seinää ja päiväpeittoa, päätin tuoda huoneeseen väriä värjäämällä päiväpeitot pinkeiksi. Huoneen ilme muuttui hetkessä tyttömäisemmäksi. Lue tästä postaus DIY: Värjää prinsessalle pinkki päiväpeitto halvalla.
Aavan huoneessa onkin nyt lähinnä vain valkoista ja pinkkiä. Huoneen värimaailman saa halvalla ja helposti vaihdettua verhoilla, tyynyillä ja sängynpeitolla, joten kun pinkin aika on ohi, otamme avosylin vastaan uuden värimaailman. Saa nähdä, onko se isosiskon (ja äidin) tavoin mustaa, valkeaa ja harmaata vai jotain ihan muuta.
sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote
Aavan valokuvat seinillä Valokuvauspalvelu Markku Rintala Tampere, saatu blogin kautta.

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

Yksi kotimme parhaista asioista ovat vaatehuoneet. Aavan vaatehuoneeseen mahtuu paljon vaatteita sekä leluja ja pelejä, mikä helpottaa siivousta, vähentää pölyjen määrää ja auttaa lasta keskittymään yhteen leikkiin kerrallaan. Tällä hetkellä Aava tosin kantelee pehmoleluja ympäri kotia, temppuilee Suomen Voimistelutuotteen puolapuissa ja renkaissa, piirtää ja lukee. Muita leluja ja leikkejä ei olekaan aikoihin näkynyt.

Varsinkin äskettäin kattoon saadut voimistelurenkaat ovat ihan huippujuttu. Ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla hän pyytää saada ottaa aamu- tai iltaroikunnat ja -kiepit.

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

 

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

 

sisustaminen, sisustus, lastenhuone, koti, omakotitalo, scandinavian home, moderni, tytön huone, pojan huone, Suomen Voimistelutuote

Tällä hetkellä huone ei kaipaa mitään uutta juttua. Myöhemmin vuorossa on koulupöydän hankinta, mutta ei sillä vielä eskarivuonna ole kiirettä. Vielä riittää tuo pieni pöytä.

Millainen värimaailma teidän lastenhuoneessa on? Oletko miettineet sisustaessa lasten kasvua ja mieltymysten muuttumista?

Lue myös

Kommentit

8 kommenttia
Avatar

Suosittelen kyllä!

Avatar

Eikö tyttömäisyyden ja sukupuolivärien korostaminen ole aika konservatiivista? Lapset saavat sellaisia käsityksiä vielä nyky yhteiskunnassakin ihan tarpeeksi ilman että niitä korostetaan.

Avatar

Jos tyttö rakastaa kaikkea tyttömäistä, niin minäkö kiellän sen? Muu koti meillä on harmaa-valkea, joten on ihanaa, että Aavan huoneessa näkyvät värit. En tiedä, oletko seurannut blogia, mutta ehkä tiedät, että Aavan lempiväri on pinkki, Matildan musta ja Henrikin oranssi, punainen, keltainen ja pinkki. Pojan huone on sisustettu oranssiksi eikä hän käytä paitoina kuin värikkäitä huppareita – koska hän haluaa niin. Kannatan kasvatusta, jossa annan lapsen itse päättää, minkä värisestä päiväpeitosta tai paidasta hän pitää. Ja mitä sukupuoleen tulee, niin lapsen luonne kertoo lapsesta enemmän kuin sukupuoli.

Avatar

Olemme valmistautuneet muuttamaan huoneita toiveiden mukaisesti – ei tosin ihan lyhyin väliajoin 😉
http://westendmum.fi

Avatar

Sama idea meilläkin! 🙂

Avatar

Ihanan iso huone! Ja kivat nuo puolapuut ja renkaat. Meidän ikean renkaat ovat olleet kohta vuoden pois käytöstä tämän väliaikaisen asunnon takia. Josko uudessa kodissa pääsisi taas roikkumaan ja temppuilemaan.

Avatar

Joo hänellä on talon master bedroom 😉 Me rakastetaan noita renkaita! Kohta on teilläkin taas tilaa!

Avatar

Vitsi, mäkin haaveilen puolapuista ja renkaista lastenhuoneessa! 🙂 Meillä lapsi aika pieni vielä, mutta tavoite olisi pitää huone muunneltavissa, jotta sen ilmettä voi tarpeiden ja toiveiden mukaan muuttaa. 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä