Kukaan ei osta enää kirpputorilta!

Duplo

Note to myself: Älä enää ikinä varaa yhtään kirpputoripöytää. Oikeasti, ei. Ei enää ikinä.

Eilen illalla menin kello 16 Aavan huoneen isoon vaatehuoneeseen. Kävin läpi Aavan vaatehyllyt. Poistin liian pienet vaatteet sekä vaatteet, joista emme pidä. Juhlamekkojen kohdalla pohdin aika kauan – ja päätin poistaa kaapista muutaman ihanuuden, joka enää mahtuvat juuri ja juuri. Hieman haikeana hyvästelin mekot, joille ei ole enää perheessämme käyttäjää.

Kävin läpi jokaisen lelulaatikon. Lajittelin Duploista pois työkoneet ja autot, joilla Aava ei enää leiki. Otin hyllyiltä pois pikkuautot, autoradat ja nuket ja nukenvaatteet, joilla Aava ei ikinä leiki. Tuijottelin leluja haikeana. Monista muistui mieleeni Henrikin ja Matildan pikkulapsivuodet, mutta laitoin lelut kuitenkin samaan Ikean isoon kassiin, jossa Aavan vaatteet jo olivat.

Kävin läpi kaikkien lasten kirjahyllyt, Henrikin vaatehuoneen ja vielä autotallista läpi kevään vaate- ja kenkävarastot. Kannoin isoja sylillisiä tavaroita yläkerran aulan lattialle ja istuin tavaroiden keskelle.

kirppari, kirppis

Kello 20 olin valmis. Olin lajitellut, viikannut ja hinnoitellut kaikki tavarat. Olin valmis tämän päivän kirpputoritapahtumaan, joka järjestettäisiin omassa kylässämme. Koko projektilleni oli selkeä tavoite: piakkoin hankittavan lasten trampoliinin rahoituksen pesämunan hankinta.

Ajelin tapahtumaan ja asettelin pöydälle kaikki tavarat.

Vuosien kokemuksella olin varannut mukaan vain hyvää tavaraa: Duploja, Puppe-kirjoja, merkkivaatteita. Ehjiä, puhtaita, kestäviä ja hyviä tuotteita. En mitään sellaista surkeaa, mitä en itsekään ostaisi. Hintani olivat pieniä, minkä lisäksi pöydälläni oli lappu, jossa luki, että saa tinkiä.

kirppari, kirppis

En tiedä, oliko syynä markkinoinnin epäonnistuminen, hyvä sää, palmusunnuntai ja virpomiset, äänestys vai kaikki niistä, mutta paikalla oli vain kourallinen ostajia. Muutama Duplo, nukke ja pikkuauto vaihtoivat omistajaa, mutta siinä kaikki. Yhtä huonosti meni muillakin pöydillä.

Onko vain niin, että kukaan ei enää tarvitse mitään eikä varsinkaan käytettynä? Onko mukavampi ostaa uutta? Miksi yhdellä lapsella ollut, virheetön 100 euron Reimatecin haalari ei mene 8-10 eurolla kaupaksi? Miksi tavalliset, siistit ja kauniit, 2010-luvun lastenvaatteet eivät kiinnosta?

Onko kaikilla vain yksinkertaisesti jo kaikkea niin liikaa, että Puppe-kirjakaan ei mene 1-2 eurolla? Täytyykö summan olla 0,10 euroa, että sitä edes katsotaan? Etsitäänkö kirppiksiltä enää vain Vimman Lettejä ja Gugguun mekkoja ja Blaa!:n tunikoita, ja niitäkin alle eurolla kappale?

Missä ovat ne lapsiperheet, joilla on tiukkaa? Miksi he eivät osta kirpputoreilta kaikkia mahdollisia lasten leluja, mitä ikinä voi kuvitella, pikkukolikoilla? Jos keppihevosen saa vaikka kahdella eurolla, trendikkään yksisarvisponipehmon eurolla ja auroradan kolmella eurolla, niin onko se liikaa? Onko liikaa, vaikka hintana olisi 0,10-0,50 euroa?

Jos niin on, että kirpputoreja ei enää tarvita, niin silloinhan kaikilla meillä on tarpeeksi kaikkea, talous on kunnossa ja kierrättäminen turhaa?

kirppis, kirppari

On mahtavaa saada kaapeista pois tavaroita, eikä kukaan mene kirpputorille rikastumaan. Kuitenkin tuntuu siltä, että vaikka kahdeksan vuotta sitten lasten lelut ja vaatteet menivät kaupaksi kirpputoreilla. Nyt ei enää mene – paitsi ehkä ne Vimmat ja vastaavat. Tavalliselle tavaralle, kuten vaikka Me and I:n vaatteille, ei ole enää kysyntää.

Ei ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun lähden kirpputoritapahtumasta tai myyntiviikon jälkeen kotiin lähes saman tavaramäärän kanssa. Sain tänään käteeni kolmen tunnin myynnistä reilun 20 euroa, mistä vähennetään 10 euron pöytämaksu. Luovutin tuntia ennen tapahtuman loppumista. Olin niin ärsyyntynyt, että ostin rahoilla kahviosta suklaakakkua kotiinviemiseksi. Se siitä trampoliinin pesämunasta. Kakku oli hyvää.

Minua ärsytti se, että tiesin, että tässä käy näin. Käytin viikonlopustani seitsemän tuntia siihen, että sain reilun kympin. Jotenkin ajattelin, että edes kaikki Duplo-autot ja -työkoneet menisivät, mutta eivät ne menneet.

Kotimatkalla pudotin kaksi pussillista vaatteita vaatekeräyslaatikkoon. Kaksi kassillista leluja ja kirjoja vien päiväkotiin tai seurakunnan diakoniatyöhön. Ärsyttää, että en tehnyt sitä heti, vaikka tiesin, että tavara, ainakaan meidän tavaramme, ei ole kovaa valuuttaa kirppismyynnissä.

Seitsemän tunnin sijaan olisin käynyt kaapit läpi kahdessa tunnissa, mutta olisinko siihen ryhtynyt nyt, sitä en tiedä. Pääasia, että tavarat eivät palanneet meille kotiin joko väärässä paikassa lojuvina kasseina tai takaisin samoille paikoille.

Ensi kerralla, kun käyn kaapit taas läpi, lahjoitan heti tavarat pois jonnekin, missä ne otetaan heti vastaan. En myy kirpputorilla enkä netissä. En mittaa kai-kai:ta, en odota yv:tä enkä av:ta, tavarat eivät kulkeudu mukanani Rovaniemelle tai Porvooseen enkä odota, että kysytään mieheltä ja että haetaan, jos saadaan kyyti. Kierrätys on mahtavaa, mutta nyt lähiaikoina olen kyllästynyt siihen niin, että en enää yritä yhtään mitään – ainakaan käytä arvokkaasta viikonlopustani seitsemää tuntia. Se on paljon, se on lähes kokonainen työpäivä.

Saatko sinä myytyä tavaroita live- ja nettikirpputorilla? Mitkä tavarat menevät kaupaksi? Jaksatko pestä, silittää ja hinnoitella? Onko joku muukin kyllästynyt kirpputorimyymiseen?

Kommentit

83 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Joo, ehkäpä se on näin.

Avatar

Kahdesti myynyt ja sama kokemus. Kerran yritin netissä myydä 8 eurolla Reiman uudenveroista haalaria ja ei mennyt, väärä väri ja kauhea tivaaminen niistä vedenkestävyyksistä jne..no haloo, ehkä sillä kaupan uudella satasen haalarilla on, mutta onko enää, en voinut luvata. Vein lopulta keräysboksiin.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Parasta ois lahjoittaa kavereille tai sukulaisille. 🙂

Avatar

Harmi, kun myynti oli noin huono, vaikka olit tunteja käyttänyt tavaroiden/vaatteiden läpikäymiseen + myyntipaikalla vietetty aika :/

Itse sain viime syksynä meidän kylän pienellä kirppiksellä ihan todella hyvän myynnin kahdessa viikossa. Tammikuun alussa jäin vähän voitolle. Nyt olisi tarkoitus pääsiäisen jälkeen taas myydä pari viikkoa.

Kevään aikana kylämme pieni kirppis lopettaa, koska ei kannata. Sellaista toivottiin, muttei kuitenkaan tueta. Porukka ei varaa pöytiä. Kävijöitä on ihan ok, mutta hekin odottavat sieltä saavan lähes ilmaiseksi hyvää vaatetta ja tavaraa. Tai sitten myynnissä on kulahtaneempia vaatteita isommilla hinnoilla, joita ei viitsitä ostaa.

En tiedä, vaikuttaako ns konmarittaminen tähän trendiin, ettei kirppariltakaan enää haalita tavaraa? Vai vaikuttaako facebookin ns ”roskalava”- ja Annetaan/Vaihdetaan ym. -ryhmät, joissa porukka luopuu ilmaiseksi hyväkuntoisesta tavarasta? Oletetaan, että kirppariltakin voit saada ovh 100 euron hyväkuntoisen, lähes käyttämättömän takin eurolla.

Jos tavara/vaatteet ei mene kaupaksi, kannattaa hyödyntää just esimerkiksi ensi- ja turvakoteja, paikallisia hyväntekeväisyysyhdistyksiä, leluja/kirjoja voinee lahjoittaa perhekahviloihin/perhepuistoihin jne… 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta tuo konmaritus ja turvakodit!

Avatar

Minä en ole enää vuosiin varannut myyntipöytää tai myynyt netissä. Ja sinun kokemuksistasi nyt lukeneena en todellakaan kadu sitä, että olen lahjoittanut vanhat vaatteet ja lelut eteenpäin. Tosin paljon vaatteita päätyy meiltä myös räteiksi ja energiajätteeseen.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ehkä se vaatii kunnolla harrastuneisuutta.

Avatar

Hei! Itselläni oli juuri kirppispöytä Vantaalla. Olin yllättynyt kuinka paljon meni kaupaksi. Käys tsekkaa mun blogista: rakkauden iso/pieni kupla 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiva! Täytyypä kurkistaa!

Avatar

Olen todennut samaa… Tosin olen vain laiska tekemään tuota 7 tunnin urakkaa. Meiltä lähtee poikkeuksetta kaikki sprlle, uffille tai kirkon ulkomaanapuun.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Yhä ärsyttää se 7 h 🙁

Avatar

Itselläni on aivan päinvastaisia kokemuksia!
Onneksi.
Meillä on Kaarinassa lasten vaatteisiin ja tavaroihin erikoistunut kirpputori, josta vuokraan oman hyllypaikan säännöllisesti kolma-neljä kertaa vuodessa. Myyn lapsille pieneksi jääneitä vaatteita ja kenkiä, harvoin leluja ja kirjoja, vaikka ne menevätkin nopeimmin kaupaksi. Yleensä jokunen käsilaukku tai pehmolelu ovat kuormassa lähinnä hyllypaikan somisteina.
Viikon tulot nousevat helposti pariin kolmeen sataan euroon, vaikka ei mitään kalliimpaa myisikään. Aina ei tarvitse olla merkkivaatetta tiskin täydeltä, sillä siisti, ehjä ja kauniisti aseteltu kyllä myy. Onneksi näin. Nähty vaiva kaappien karsimisesta silittämiseen ja hinnoitteluun ovat aina mielestäni kannattaneet.

Samalla kirpparilla teen mielelläni löytöjä itsekin.

Ehkä tänään oli huono päivä tai tapahtuma kehnosti markkinoitu. Kokeiltiin vielä muitakin kanavia, sillä varamasti löytyy hyvällä tavaralle vielä ostajia.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyvä, ehkä yritän taas jossain välissä. 🙂

Avatar

Oletko kokeillut Tampereen lastenvaate/tarvikekirppiksiä Intoa tai Hepulia? Myin juuri Hepulissa ja viikosta sain käteen n. 170e. Oman kokemuksen mukaan siellä menee hyvät lelutkin kuin kuumille kiville!

Tai sitten esim facessa lasten aarreaitta. Pirkanmaan alueen kirppis.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Enpä ole! Pidän mielessä! 🙂

Avatar

Just varasin kirppispöydän, vaikka viime kesänä vannoin, ettei ikinä enää. Ei tosiaan tunnu kelpaavan kuin ne muutamat ah niin trendikkäät merkit. Netissä olen saanut paremmin kaupaksi, mutta siinä on aikamoinen yv/av-härdelli ja postitusvaiva. Itse kyllä ostan paljonkin vaatteita nuorimmaiselle kirppikseltä ja toivon jatkossakin löytäväni hyväkuntoisia perusvaatteita edullisesti.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Postittaminen vie aikaakin!

Avatar

Voi höh mulle ja lapsille olisi kelvannut puppekirjat ja duplot, harmi kun meillä oli muuta ja tapahtumasta sain kuulla vasta tänään:/ Mä oon sitä mieltä että merkkivaatteiden kierrätys onnistuu kyllä ja sitä kierrätetään ja kierrätetään viimeseen asti vaikka saumat olisi jo ratkeilleet. Sen sijaan yhtä hyvät tai oikeesti ehjät lotta&lassi tai lindexin vaatteet eivät käytettynä niin myy, vaikka en ymmärrä että miksei. Mun mielestä nimenomaan kerrätys olisi paras vaihtoehto jos ajatellaan että jätettäisiin tästä maapallaosta niille lapsenlapsenlapsillekkin jotain eikä ostettais kaikkea heti uutena.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta, eipä halvemmat vaatteet kiinnosta…

Avatar

Riippuu täysin päivästä. Siitä milloin rahaa tulee perheisiin. Moni perhe elää raha päivästä toiseen hiluilla, joten esim lapsilisä päivänä on mahdollista ostaa jotain tarpeellista kirpputorilta mutta sitten ollaankin pari viikkoa pikkurahoilla. Itse olen aikoinaan kironnut, että monet kirppikset ja alennusmyynnit on aina juuri päivää tai paria ennen kuin rahaa tilille ilmestyy. Sitten opin sen ja aloin aina laittamaan jemmaan ”säästeliäisyysostoksiin”. Nykyään en vie tavaraa kirpputoreille, laitan kiertoon ilmaiseksi. Pääsen helpommalla, ja tosiaan se kipparille valmisteleminen ja raahaaminen on työlästä, jos ei menekään kaupaksi…

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyvä pointti!

Avatar

Kyllä, minäkään en enää kirppispöytää ota vaikka maksettaisiin. FB-ryhmät ovat vähentäneet kirppiksillä kävijöiden määrää. On niin helppo laittaa kuva nettiin, ja tavara haetaan pois kotiovelta. Oma työmäärä jää vähäisemmäksi, kun ei tarvitse hintalaputella tai käydä siivoamassa pöytää. Monet myös vaihtavat/ostavat esim. lasten vaatteita suoraan kavereilta, mikä on vielä helpompaa. Mutta on totta, että tavaran arvo on kadonnut taivaan tuuliin ja vain harvasta asiasta voi enää saada edes jonkinlaista järkevää hintaa. Se joskus vähän ihmetyttää mutta kertonee vain siitä, että elämme yltäkylläisyyden maailmassa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta!

Avatar

Olen vienyt puhtaita, ehjiä ja siistejä vaatteita neuvolan lahjoituslaatikkoon. Ällistyksekseni niistä osa on ollut siellä vielä muutaman kuukauden jälkeenkin! 😮 Eivät kelpaa edes ilmaiseksi! Parhaimmat olen säästänyt itselle ja osan antanut ystäville.

Kerran yritin myydä avoimen päiväkodin kirpputorilla. Kolmen päivän pöytä maksoi 5 e. Sain 5 e myyntiä. Ja tein todellakin paljon töitä myytävien vaatteiden ja tavaroiden kasaamisessa ja hinnoittelussa. Pääsin eroon yhdestä uudesta bodysta, jossa oli laput vielä kiinni ja kaksista uusista sukista.

Itse ostan paljon kirpputoreilta. Kierrän joka viikko vähintään yhden kirppiksen. Olen tehnyt loistavia löytöjä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hassua, että ei edes neuvolassa kelpaa!

Avatar

Huutonetissä ja parilla fb-kirpparilla myyn ja menee parhaiten kaupaksi. Missään muualla (live) paikoissa ei mene, joten en viitsi edes yrittää 🙂 Itse kierrän joskus kirppareita, mutta aika harvoin löydän mitään, enkä löydä netistäkään.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Niin, eipä sitä itsekään hirveästi kirppareilta mitään löydä, ainakaan isoille lapsille.

Avatar

Suosittelen käyttämään itsepalvelukirpputoreja ja sen lisäksi vielä all inclusive -palvelua. Eihän siinä vaatteiden silitykseltä yms. säästy (iso homma siinäkin), mutta kun tavarat haetaan kotiovelta, hinnoitellaan, pöytää siistitään ja tuotteet myydään puolestasi (noin viikon ajan), on homma heti paljon pienempi. Toki tuosta ilosta saa maksaa, joten tilille tulee vähemmän tuottoa.
http://westendmum.fi

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Vau, onko Pirkanmaalla sellaisia?

Avatar

Old’n’golden lempäälän/tampereen rajalla ainakin hinnoittelee itse ja ottaa myynnistä jonkun provikan pöytävuokran sijaan kun sinne keikkaa myytävät kamat kassissa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

🙂 täytyypä tutkia

Avatar

Lastenkirpparit Hepuli Hervannassa ja Into Koskikeskuksessa (ja Vadelmatarha Lielahdessa?) tarjoavat täyspalvelua (hinnoittelu yms) Tampereella 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyvä tietää!

Avatar

Ääh, taisin käyttäytyä, kuten perinteinen pk-seutulainen, joka luulee että ratikat kulkevat Lapissakin… Toivottavasti kuitenkin joku tätä seuraava ottaa asiasta kopin ja perustaa ko. palvelun alueelle 🙂
http://westendmum.fi

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Heh xD

Avatar

Olen saanut myytyä tosi hyvin, mutta se vaatii muutamia jippoja. Ensinnäkin myyn vain suosituimmilla kirppareilla ja varaan pöydän läheltä kassoja, vaikka joutuisin odottelemaan pidempäänkin. Siivouspäivä on ainoa suoramyyntikirppustapahtuma jota suosin ja silloinkin täytyy mennä sinne suurimpiin keskittymiin, omalla pihalla täysin turhaa. Ylipäätään tapahtumat kannattaa järjestää lauantaina, ei sunnuntaina. Pikkupaikkakunnilta kannattaa lähteä isommille. Toiseksi hinnat, niiden pitää olla kohtuulliset. Liian kallis jää myymättä, liian halpa voi herättää epäilyksiä (esim jos kyse pattereilla toimivasta lelusta). Kolmanneksi mainostus. Rummuta Facebookissa omalla seinällä sekä fb:n lastenvaateryhmissä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyviä vinkkejä, kiitos!

Avatar

Heei, meillä olis hurjasti käyttöä varsinkin dublo työkoneille… Haluutko myydä ja postittaa tätä kautta? 😀

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Jäi vain muutama auto, jotka saan jo myytyä. Kiitos kuitenkin 🙂

Avatar

Älä nyt ostajia syytä, jos itse valitse myydä tavarasi sellaisena päivänä, kun ihmisillä on vuoren varmasti muuta menoa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Nimenomaan tämä fiilis on ollut mulla jo monta kertaa, myin sitten missä vain tai miten vain.

Avatar

En tiedä onko teidän paikkakunnalla MLL:n kirppiksiä mutta ainakin täällä Espoossa tavara mene hyvin kaupaksi (ainakin pienillä hinnoilla). Juuri MLL:n konspeti toimii parhaiten käyttövaatteille, kulutetutkin vaatteet menevät kaupaksi (ja mikä ei menesen voi jättää lahjoituspisteeseen). Arvokkaampi tavara kannattaa myydä Torissa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

On joo, pitääkin taas muistaa!

Avatar

Palmusunnuntai ja kirpputoritapahtuma on huono yhdistelmä.

Mulla Tampereen Radiokirppiksellä 6vrk pöytä ja n.350e. Kaikki max 10e.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Niin olikin, mutta sama fiilis tullut mulla jo monta kertaa.

Avatar

Parhaiten taitaa mennä kaupaksi itsepalvelukirppiksellä. Sain itse juuri tosi hyvin myytyä aikuisten vaatteita ja jotain sälää.

En itse jaksa koskaan mennä niihin kirpputoritapahtumiin. Menen kirppikselle ennemmin kun itselleni sopii.

En myöskään tykkää, että myyjä on siinä itse paikalla. En kehtaa kehua enkä haukkua myytävänä olevia tuotteita 😀

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta kyllä tuo myyjän lähellä olokin!

Avatar

Virheetön haalari ei mene kaupaksi jos aika on liian lyhyt ja ihmisiä liian vähän. Itse oon myynyt pk-seudulla itsepalvelukirppiksillä (lasten- ja normi-). Tosi hyvin on mennyt kauden mukaiset ulkovaatteet ja kengät. Tai parasta jos kausi on juuri vaihtumassa. Sisävaatteet menee jos menee. Ja molemmissa näteimmät kuosit lähtevät ensin.

Popin ulkovaatteista oon pyytänyt ja saanut välillä korkeitakin hintoja. Nätti hyväkuntoinen vk-haalari 50e ja windfleece 25e. Tuo jälkimmäinen taisi olla sikäli ennätys lajissaan, että olin ostanut sen samaiselta lastenvaatekirpparilta hieman halvemmalla.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kuulostaa hyvältä!

Avatar

Itse olen myynyt pääkaupunkiseudulla Vekaralla ja Murulassa. Molemmissa kauppa käy hyvin ja aina on jäänyt käteen vähintään kolmisen sataa euroa. Merkkivaatteita ei yleensä ole, jos nyt muutamaa hassua Pompin vaatetta ei niihin lasketa 🙂 Pompit ja merkkivaatteet saa paremmalla hinnalla kaupaksi netissä. Ciraf ja Lotta&Lassi ei myy oikeastaan mihinkään hintaan eikä tahraiset, kuluneet tai reikäiset vaatteet. Hintojen pitää olla myös maltilliset. Välillä näkee ihan käsittämättömiä pyyntejä. Käyn itse aina pelkillä itsepalvelukirppiksillä, koska hintojen kyseleminen ja tinkiminen ei tunnu livenä luontevalta. Perus H&M ja Lindex myy yleensä tosi hyvin. Me&I ei tahdo enää mennä kaupaksi kuin muutamalla eurolla jos sielläkään.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tuo Meandi on kyllä jännä juttu. Ei enää kiinnosta ketään.

Avatar

Kuka ihme järkkää kirppareita palmusunnuntaina.Jengi on virpomassa ja sit kärsimässä vatsanväänteistä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Niinpä, ei ollu hyvä ajankohta.

Avatar

Mä en ole törmännyt samaan ilmiöön (onneksi!). Merkkivaatteet saa heti myytyä fb:ssä ja tavallisemmat mitä en jaksa postittaa lähtevät eteenpäin livekirppiksellä. Okei, joskus jotkut kuteet roikkuvat pidempään matkassa kuin toiset, mutta pääsääntöisesti kaikesta pääsee eroon.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Osaat varmaan hinnoitella oikein ja myyt kivoja vaatteita, mille on kysyntää 🙂

Avatar

Niin tuli mieleen ensimmäinen ja ainoa kirppisyritykseni, kun otin pöydän paikalliselta kirpputorilta. Kun tuotosta vähennettiin pöytävuokra ja saamani parkkisakot, jäin kympin miinukselle. Never again. Facebookissa myyn sen sijaan paljon ja helposti paikallisessa kirppisryhmässä. Muuten en jaksa vaivautua.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Auts! Ärsyttävät sakotkin.

Avatar

Näin kolmikymppisenä isänä pakko todeta, että naiset taitavat olla (ei millään pahalla) nirsompia vaatteiden suhteen. Ehkä taas vastaavasti ne harvat isät jotka lapsille vaatteita ostavat ovat vähän liiankin epätarkkoja siinä mitä laatuun tulee. Eli isät ostaisivat enemmän, mutta koska noita lasten vaatteita ja leluja ostavia miehiä vähemmän löytyy niin siitäkin muodostuu pieni ongelma. Ja mitä tulee noihin nettikirppikseen niin pelkästään nuo sanat: av, yv, kai-kai jne. aiheuttavat kylmiä väreitä.. En haluaisi antaa itsestäni sovinististista kuvaa, koska en sellainen ole, mutta kaupankäynti naisten kanssa on joskus suorastaan hermoja raastavan vaikeaa.. :/

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No mut hei, mitäs sitä peittelemään ja kieltämään. 😀 Oot ihan oikeessa.

Avatar

Ennen aktiivisesti ja hyvin kierrättäneenä kokemusta siis hyvistäkin myynneistä ja siitä, että kaiken sai helposti kierrätettyä. Nyt mielestäni on tullut muutos. Menee nihkeästi joka paikassa, mutta etenkin kirpputorilla. Meilläkin on Hope, joten luulen, että tarvitsevat hakevat sieltä, ei tarvitse enää kirppareilta ostaa. Muuten kierrätyshaluiset etsivät the kuoseja ja the löytöjä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Just tätä mäkin ajattelin! Ennen.meni helpommin kaupaksi!

Avatar

Mä tykkään käydä kirpputoreilla kiertelemässä ja monesti löytyykin sitten ostoskärryllinen kaikkea enemmän ja vähemmän tarpeellista kamaa puolivahingossa. Itselle tarpeettomaksi jääneet naputtelen nettiin myyntiin sitten kun kerkiän, koska se ei maksa mitään jos ei mene kaupaksi eikä tarvii kerralla käydä koko taloa läpi. Ne mitkä ei mene millään hintaa hetkeen kaupaksi, vien uffin lootaan tai lahjoitan jonkun vähävaraisten ryhmän kautta.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kuulostaa hyvältä!

Avatar

Olet aivan oikeassa, kirppismyynti ei kannata enää, viimeksi pidin vuosi sitten ja muutama kymppi tuli viikosta, hommassa ei enää järkeä. Ainoastaan torissa kannattaa myydä kalliimmat tyyliin haalarit ja muut lahjoitukseen ulkomaille tai fidaan. Haalareidenkin hinnat on kovin laskeneet 🙁
Monissa isommissa kaupungeissa on lahjoitusvaatteita niin paljon, että vähävaraiset voivat sieltä vain hakea ei tarvi maksaa penniäkään ja lopputuloksena keskituloiset kärsivät kun mistään ei oikein saa mitään. Näin ainakin Tampereella. Vielä neljä vuotta sitten oli toisin. Me tietysti keskituloisina ostetaan lähes kaikki käytettynä, mutta meidän laisia taitaa olla enää vähemmistö. Kaikilla on kaikkea ja ne joilla ei ole voi hakea kassikaupalla ilmaiseksi. konmarituskin vaikuttaa vanhan tavaran myyntiin.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta kaikki tuo!

Avatar

Tampereen seudulla asuvana kierrän mielelläni MLL:n kirppikset. Tuosta Pirkkalan kirppiksestä en ollut edes kuullut. Palmusunnuntai on kyllä virpomisten vuoksi aika huono ajankohta. Kuulostaa harmilliselta, että sait vain noin vähän rahaa monen tunnin työstä. Olen aina ostanut kouluikäisille lapsilleni paljon vaatteita kirpputorilta ja tehnyt hyviä löytöjä. Ostan hyväkuntoista Lindex, HM, yms vaatetta noin 1-5 eurolla ja sitten kaikki hyvälaatuiset ja -kuntoiset ”merkki”vaatteet kelpaavat noin 3-10 eurolla (esim. Molon uudenveroiset toppahousut 20 eur, Molon paita 6 eur, Reiman melkein käyttämätön välikausiasu 20 eur). Nuo hinnat mitä maksan ovat siis antamaan osviittaa. Katsoin kuvia pöydästäsi ja voin sanoa, että valitettavasti tuo vaaleanvihreä ulkohaalari ei ole tosiaan näitä nykyvärejä eli voi olla vaikea kaupata. Tuo valkomusta takki(?) näyttää kivalta, sen olisin voinut ostaa jos olisin ollut asiakkaana. Parhaiten vaatteet myyvät rekissä. Totta on, että sinulla pitää olla jotain ”houkuttimia”(Vimmaa, Gugguuta tai jotain siltä näyttävää) pöydässä, että saat asiakkaita luoksesi. Parasta on jos vaatteet ovat vielä muodissa olevissa väreissä. Kaikki vanhanaikanen kannattaa jemmata alimmaksi tai jonnekin pussiin vaikka pöydän eteen. Olihan sinulla lappu missä luki vaatteiden koot? Tykkään käydä kiertelemässä kirppiksiä Tampereen suunnalla. Loosi-kirppikset ovat parhaita. Näen jo nopealla vilkaisulla onko mieleistä vaatetta myynnissä. Nykyään on paljon oikein hyväkuntoista ja ihan 1-3 vuotta sitten ostettua vaatetta myynnissä eli uudehkojen ja muodikkaiden (=meille kelpaavien) vaatteiden saaminen on helppoa. En oikein osaa sanoa mitä näille vanhemmille sitten tekisi. Minullekin on nyt ruvennut jäämään vaatetta mitä en saa myytyä. Ennen melkein kaikki meni aina kaupaksi. No, täytyypä katsoa. Tämä oli aika suora kirjoitus ja tarkoitus ei ollut loukata tai olla ilkeä. Tässä oli minun kokemukseni ahkeran 10 vuoden lastenvaatekirppistelyn (myynnin ja oston) osalta. Kirppistely on kivaa. Ja kyllä kouluikäisillekin vielä löytyy vaatetta jos lapsille kelpaa käytetyt ja äiti osaa ostaa oikeanlaisia! Tsemppiä!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hei! Kiitos viestistä! Kuvat ovat vain kuvitusta, ei niissä näy erityisesti myytäviä tuotteitani 🙂 Totta, että merkkituotteita etsitään. Ei ollut ilkeä viesti ollenkaan. 🙂

Avatar

Olen myös kyllästynyt siihen, että kelvollinen ja hyvälaatuinen tavara ei mene pilkkahinnallakaan kaupaksi. Pidin Ruovedellä viikon myyntipöytää, ja vaikka pöytävuokra oli hyvin edullinen, ei viikon myynti tuottanut edes sitä vuokraa. Ja usein siellä näyttää olevan niin, että pöydät ovat lauantaina yhtä täysiä, kuin ovat olleet edellisenä maanantaina. ja pöytää koristaa viimeisen myyntipäivän kunniaksi -50% lappu. Lastenvaatteita minulla ei enää ole myydä, mutta hyväkuntoisia aikuisten vaatteita, joista osa jopa pitämättömiä. Lisäksi on ollut hyvää kodin tavaraa. Hinnat 0,50-10€.
Onko vain niin, että ihmiset ovat jo niin tiukoilla, että mitään ei osteta enää edes kirpparilta?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Minä ajattelen, että kaikilla on kaikkea liikaa…Kiitos kommentistasi 🙂

Avatar

Ompa ikävää kuulla että et oo saanu menemään kirppiksellä tavaraa. Ite en myy kirppiksellä, mutta jonkin verran ostan sieltä. Itseäni ärsyttää se että pyydetään melkein uuden hintaa.
Esim joku toppatakki niin hinta voi olla 40euroa ja jostain alennusmyynnistä oisin voinu saaha sammaan hintaan tai jopa halvemmallakin.
Jos löytyy tytölle 116-120cm vaatteita niin ota yhteyttä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta! Ihmettelen miten moni luulee, että käytetystä maksettaisiin sama hinta kuin uudesta alessa. Harmi, tuo koko on meillä käytössä juuri.

Avatar

Voi harmi, mua kans ärsyttää Pirkanmaan alueella kun hyvänkuntoiset vaatteet ei meinaa mennä kaupan ja joka paikassa kuulee tivattavan kirppari hintoja. Ja jos joku myy 0,5-1 euron hintaan intossa niin ei oo itselleen paljon käteen jäänyt kun pöytävuokrakin ihan järjettömän kallis. Eli pahimmassa tapauksessa joudut tosiaan maksamaan siitä et t joku käy ostamassa tuotteitasi. Sitten kun itse kierrän samat kirpparit niin ihan kulahtaneita, tahrasia, reikäsiä merkkivaatteita pöydät täynnä ylihintaan.

Harmi, mulle olis kyllä kelvannut reimatecin haalari 8eurolla, harmi kun en edes tiedä mitä pääsisäispyhinä oli. Jos on pojalle 92-> tai tytölle 104-> niin laita ihmees viestiä ?

Oon toki miettinyt, en nyt ei kulje oikeen mikään kauppa ja ihmisillä ei yhtään ole ylimääräsiin varaa, et söiskö sekin asiakkaita? ?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kuulemma kirpparitapahtumat kannattaa järjestää heti lapsilisäpäivien jälkeen, että ostajilla on rahaa. Se on varmasti totta. Laitoin kaikki Aavan pienet kiertoon, joten ei valitettavasti ole. Kiva, että kommentoit!

Avatar

No ne joilla ei ole rahaa juuri hakevat Tampereella ilmaiseksi Hopesta kaiken ja kaikki muut ostavat vain uutta. Hope ja vastaavat pyörii kun aloittajakin heitti ne tavarat lopuksi sinne. Näin on markkinat täällä tuhottu. Itse vien Fidalle tai minne tahansa muualle, missä joku kuitenkin joutuu maksamaan niistä jotakin ja jos siellä ei mene niin sitten menevät roskiin. HOpe on eräänlainen markkinahäiriklö niin julmaa kuin sen sanominen onkin.

Avatar

Ei nykylapsilla ole enää oikeastaan leluj, kaikilla on tabletit tai puhelimet ja vaatteetkin ostetaan aina uusina. Ainakin mitä olen huomannut kun olen käynyt siellä etelässä sukulaisten luona. Mutta kyllä täällä lapissa ainakin menee kirpputoreilla melkein mikä vaan kaupaksi.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ehkä sitä tarjontaakin on siellä vähemmän? Kiitos kommentistasi!

Avatar

Mä lähetin postissa kaksi isoa latikollista lastenvaatteita Emmyyn. Seuraavina kuukausina oli kiva, kun tilille putkahti aina muutamia kymppejä. Yhteensä sain varmaan parisataa euroa. Eikä tarvinnut itse kuvata, hinnoitella, vastailla viesteihin tms. Olin tosi tyytyväinen! Mutta ottavat vain merkkituotteita eli henkkamaukat ja lindexit yms. ei sinne käy.

https://store.emmy.fi

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tästä en tiennytkään!

Avatar

Minä olen ostanut lähes kaiken meidän 1-vuotiaalle kirppiksiltä. Löytyy tosi kivoja vaatteita tosi halvalla. Mitään en ole vielä yrittänyt myydä. Hanna, sinun kannattaa siirtyä myyjästä ostajaksi niin tulee parempi mieli!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Pienelle kyllä löysi, mutta isommille lapsille ei enää mitään. Joskus löytyy jotain 6-vuotiaalle, mutta ei enää koululaisille.

Avatar

Asiakaspohja pitää olla riittävän suuri kirpparilla, jotta sitä kannattaa käyttää. MLL:n tapahtumat kerää väkeä, samoin muutamat muut vakiintuneet tapahtumat. Itsepalvelukirppis pitää olla suosittu ja hyvällä sijainnilla alemman keskiluokan näkökulmasta. Ei liian vauraalla alueella, ei liian köyhällä. Kokeiltu on, just väärissä paikoissa :/ . MLL: kirppari oli ainoa, jossa kävi edes väkeä, ja kaupaksi kävi ne kalleimmat jutut sekä jostain syystä yökkärit. Euron – kahden paidat, housut, ei kelvanneet kellekään.

Avatar

sellaista se kuule on, maailma muuttuu ja meidän on se hyväksyttävä,
itselläni on silloin tällöin ollut kirpparipöytä, aina on voittoa tullut, on ollut uutta ja vanhaa,
sekalaista tavaraa, aina ei tavara ja ostaja vaan kohtaa, mutta kun pitää riittävän kauan,
kaikki menee aina,
tuli 30v maalattua taulujakin, 50-60 luvulla kukaan ei juuri ostanut, 80-90 luvulla kaikki meni
kaupaksi jopa järisyttäviin hintoihin, nyt taas kukaan ei osta,
ei tahdo mennä edes tarpeiden hinnalla, onneksi ole jo eläkkeellä,
niin, maailma muuttuu, mikä on tänään hot, ei ehkä huomenna ketään kiinnosta,
hyväsky se

Avatar

Tästä kirpputori käyttäytymisestä on itselläkin kokemuksia NoWay mitään ei osteta, ja sitten (harvinaisempia) kokemuksia ”osti 20 eurolla 1 tavaran”. Mielestäni siihen sijoittuu sääntö: jos sinulla on 40 tavaraa, niin todennäköisesti 1 niistä ostetaan alle viikossa. Loput JÄÄ nurkkiin. Ja se turhauttaa, kyllä. Eli jos toimintaa jatkaa niin kestää 40 viikkoa että koko rompekasa on myyty. Myyntihintakaan ei välttämättä ole ratkaisevassa asemassa (kaupittelin kerran 50 eur arvosta tuotetta 2 eurolla, keski 2 vuotta että joku osti sen tyytyväisenä). Jos tuolle tielle lähtee niin sitten pitäisi itselleen tehdä motto ”älä missään nimessä itse hanki lisää romua ja varaa tähän touhuun 2 vuotta”.
Miksi näin on? Ihmiset ei enää osta tavaraa. Eko-eko. Hiilijalanjälki. Ei tarvii enää mitään(tavaraa). Focus on maailmaan muututtua palveluissa, ehkäpä. Tai ehkäpä jopa: omassa ajassa ilman mitään muuta.
Toi taulubusiness on kanssa mielenkiintoinen.
Mutta lastentarvikepuolella olen itse kyllä sitä mieltä että ei potkuhaalarin tosiaan tarvitsisi olla Uusi, ja myös kalliimpia hankintoja kuten turvaistuimia voisi kyllä ostaa käytettynä. Ei ne istumisesta mene rikki, kolarissa olleet istuimet (harvinaisempia) toki eri asia ja myyjän omantunnolla olisi siinä sitten vastuu. Samaten lasten huonekalut yms. Kiertoon vaan.
Mutta saapa nähdä mihin maalima menee — tavaranhankintaan on mielenkiinto laskenut, mutta silti samaan aikaan ostoskeskuksissa jengi kiertää niin että parkkipaikat on täynnä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä