Keliakia 21.4.2017

Blogin ensimmäinen video: Lapsen keliakia

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Aika usein kuulemme järkyttynyttäkin voivottelua siitä, että Aavalla, 6, on keliakia. Aavaa sellainen voivottelu ihmetyttää. Hän ei koe jäävänsä mistään paitsi eikä ole vielä joutunut kokemaan mitään keliakiaan liittyvää kurjaa asiaa – ellei sitten lasketa gastroskopiaa, tähystystä, joita hänellä on takana jo neljä. Kotona, päiväkodissa ja ystävien luona kyläillessä on hänelle aina gluteeniton versio ruuasta ja jälkkäriherkuista. Ravintoloissakin sujuu pääsääntöisesti aina hyvin: aina löytyy gluteenitonta, ja jos ei löydy, vaihdamme ravintolaa.

Lue tästä lapsen gastroskopiasta.

Lue tästä Taistelen lapseni terveydestä kynsin hampain

Diagnoosista on nyt jo 2,5 vuotta, joten asia on ihan arkinen. Ei keliakiassa ole mitään ihmeellistä.

keliakia

Olin torstaina Otavamedian Kaksplussan järjestämässä bloggaajakoulutuksessa, jossa puhuttiin myös videoiden tekemisestä. Minäkin päätin yrittää tehdä videon. Video on ihan hirmuisen pitkä – pahoittelut siitä, mutta en kuitenkaan nyt lyhentänyt sitä. Juttelemme videossa Aavan kanssa gluteenittomuudesta. Kurkista, mitä 6-vuotias ajattelee keliakiastaan, ja mitä asioita täytyy ottaa huomioon gluteenittomassa arjessa.

Kiinnostaisiko teitä nähdä videoita meidän arjestamme? Teenkö joskus jatkossakin videoita? Vai kiinnostaako enemmän vain tekstit ja kuvat eli perinteinen blogi?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Heh, tuttua tuokin!

1 vastaus

Ihana! Ja kyllä kiinnostaa myös videot perinteisen blogin mausteena.

1 vastaus

Kiitos! Täytyypä harkita siis. 🙂

1 vastaus

Video oli kivaa vaihtelua ja tosi ihana video olikin!
Jotenkin nyt on vielä enemmän intoa lukea blogiasi kun sai kuulla äänesi! Kun näkee ihmisen videolla, tuntuu hän heti paljon tutummalta ja niin kävi nytkin.
T. nuori lukija Oulusta

1 vastaus

Voi ihana kommentti, kiitos!! 🙂

1 vastaus

Vau, miten hieno videopostaus! Hyvää vuoropuhelua ja asiasisältö oli parasta! Lisää näitä videoita vaan, toivoo Taru Suupalta

1 vastaus

Voi kiitos ihana Taru!

1 vastaus

Ihanat! ❤️ Voi tuo hassu tyttö ?

1 vastaus

Hän on kyllä hassu 🙂

1 vastaus

Hauska video! 😀 Mulla todettiin keliakia 13-vuotiaana, ja olisin sillon ollut kyllä ihan raivona, jos joku olis kysellyt ja kommentoinut tollasia. Olin tosi vihanen, että mulla todettiin keliakia, ärsytti, ettei voinut käydä pitsalla/kebabilla ym. enää samalla tavalla kun ennen. Koin, että se pilas sen ruokailuosan mun elämästä (perus teiniangsti :D) Mutta nää nyt tuli tästä videosta mieleen, nyt kun miettii, niin otin sen aika raskaasti. Ja että olis ollut selvästi helpompaa, jos se olis todettu jo nuorempana.

1 vastaus

Totta, vaikuttaa paljon minkäikäisenä todetaan. Ei meistä kukaan ollut sinut asialle pari vuotta sitten. Silloin ei olisi tehty tällaista videota. Tsemppiä sulle arkeen!

1 vastaus

Itsekin keliakiaa sairastanut reippaat 20 vuotta eli juurikin 3-vuotiaasta saakka voin todeta että nykyisin saa aivan kaikkea gluteenittomana ja vieläpä herkullisen hyvänä! Mun lapsuudessa 90-luvulla tarjolla oli lähinnä riisikakkuja mutta hengissä ollaan silti 😀 Mahtavaa kun gluteeniton ruokavalio tunnetaan nykyään miltei kaikkialla, mutta silti aina välillä saa vastailla kysymyksiin ”saatsä syödä lihaa?” 😀

1 vastaus

Heh, tuttua tuokin!

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Blogissa postaus tästä täydellisestä rippimekosta. Postaus on hyvin harvinainen laatuaan: sain myös näyttää tyttäreni kauniit kasvot. #linkkiprofiilissa #rippijuhlat #ripari #ripari2018 #rippimekko #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: