Blogin ensimmäinen video: Lapsen keliakia

Aika usein kuulemme järkyttynyttäkin voivottelua siitä, että Aavalla, 6, on keliakia. Aavaa sellainen voivottelu ihmetyttää. Hän ei koe jäävänsä mistään paitsi eikä ole vielä joutunut kokemaan mitään keliakiaan liittyvää kurjaa asiaa – ellei sitten lasketa gastroskopiaa, tähystystä, joita hänellä on takana jo neljä. Kotona, päiväkodissa ja ystävien luona kyläillessä on hänelle aina gluteeniton versio ruuasta ja jälkkäriherkuista. Ravintoloissakin sujuu pääsääntöisesti aina hyvin: aina löytyy gluteenitonta, ja jos ei löydy, vaihdamme ravintolaa.

Lue tästä lapsen gastroskopiasta.

Lue tästä Taistelen lapseni terveydestä kynsin hampain

Diagnoosista on nyt jo 2,5 vuotta, joten asia on ihan arkinen. Ei keliakiassa ole mitään ihmeellistä.

keliakia

Olin torstaina Otavamedian Kaksplussan järjestämässä bloggaajakoulutuksessa, jossa puhuttiin myös videoiden tekemisestä. Minäkin päätin yrittää tehdä videon. Video on ihan hirmuisen pitkä – pahoittelut siitä, mutta en kuitenkaan nyt lyhentänyt sitä. Juttelemme videossa Aavan kanssa gluteenittomuudesta. Kurkista, mitä 6-vuotias ajattelee keliakiastaan, ja mitä asioita täytyy ottaa huomioon gluteenittomassa arjessa.

Kiinnostaisiko teitä nähdä videoita meidän arjestamme? Teenkö joskus jatkossakin videoita? Vai kiinnostaako enemmän vain tekstit ja kuvat eli perinteinen blogi?

Kommentit

12 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Heh, tuttua tuokin!

Avatar

Ihana! Ja kyllä kiinnostaa myös videot perinteisen blogin mausteena.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Täytyypä harkita siis. 🙂

Avatar

Video oli kivaa vaihtelua ja tosi ihana video olikin!
Jotenkin nyt on vielä enemmän intoa lukea blogiasi kun sai kuulla äänesi! Kun näkee ihmisen videolla, tuntuu hän heti paljon tutummalta ja niin kävi nytkin.
T. nuori lukija Oulusta

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi ihana kommentti, kiitos!! 🙂

Avatar

Vau, miten hieno videopostaus! Hyvää vuoropuhelua ja asiasisältö oli parasta! Lisää näitä videoita vaan, toivoo Taru Suupalta

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi kiitos ihana Taru!

Avatar

Ihanat! ❤️ Voi tuo hassu tyttö ?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hän on kyllä hassu 🙂

Avatar

Hauska video! 😀 Mulla todettiin keliakia 13-vuotiaana, ja olisin sillon ollut kyllä ihan raivona, jos joku olis kysellyt ja kommentoinut tollasia. Olin tosi vihanen, että mulla todettiin keliakia, ärsytti, ettei voinut käydä pitsalla/kebabilla ym. enää samalla tavalla kun ennen. Koin, että se pilas sen ruokailuosan mun elämästä (perus teiniangsti :D) Mutta nää nyt tuli tästä videosta mieleen, nyt kun miettii, niin otin sen aika raskaasti. Ja että olis ollut selvästi helpompaa, jos se olis todettu jo nuorempana.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Totta, vaikuttaa paljon minkäikäisenä todetaan. Ei meistä kukaan ollut sinut asialle pari vuotta sitten. Silloin ei olisi tehty tällaista videota. Tsemppiä sulle arkeen!

Avatar

Itsekin keliakiaa sairastanut reippaat 20 vuotta eli juurikin 3-vuotiaasta saakka voin todeta että nykyisin saa aivan kaikkea gluteenittomana ja vieläpä herkullisen hyvänä! Mun lapsuudessa 90-luvulla tarjolla oli lähinnä riisikakkuja mutta hengissä ollaan silti 😀 Mahtavaa kun gluteeniton ruokavalio tunnetaan nykyään miltei kaikkialla, mutta silti aina välillä saa vastailla kysymyksiin ”saatsä syödä lihaa?” 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä