Yleinen 21.4.2017

Raitaverkkarit, majut, rähinät – koululaisen rakkaimmat housut

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Rähinät, majut

Olen ilkeä ja julma äiti. Piilotin 10-vuotiaan rakkaimmat housut. Meillä on nyt täällä pieni perhekriisi.

Jos teillä on kouluikäinen, urheilullinen tyttö tai poika, tiedätte, mistä housuista puhun. Niin, kyseessä on Adidaksen raitaverkkarit, jossain päin Suomea nimeltään rähinät ja jossain päin majut. Raitaverkkarit: ainoat katu-uskottavat housut. Itse asiassa ainoat housut, joissa voi ylipäätään esiintyä missään yöpuvun riisumisen jälkeen.

Lapsen mielestä raitaverkkarit ovat just hyvät, vaikka ne olisivat a) kuluneet ja nuhruiset, b) liian pienet, c) täynnä järkyttävän isoja reikiä.

Ihan hyvät ne on! Ei kukaan katso mitään reikää! Sitä paitsi mulla on mustat, pitkät kalsarit siellä alla!

Rähinät, majut

Mielestäni raitaverkkarit ovat ihan hienot. Siis ehjinä. Äiti-ihmisellä olisi kuitenkin muutama vaatimus niiden käyttöön.

  1. Ehjät.
  2. Puhtaat.
  3. Ulkohousut niiden päälle tai jos ulkona on lämmin, vaihdetaan sisällä sitten toiset housut ulkoilun jälkeen.
  4. Jos housut ovat liikuntatunnilla jalassa, niitä ei vedetä jalkaan enää liikuntatunnin jälkeen.
  5. Vaikka housuja olisi kahdet tai kolmet, olisi kiva, jos edes kerran viikossa olisi jotkut toiset housut jalassa. Edes yhtenä päivänä viikossa!
  6. Pesuun edes kerran viikossa! (Äiti hiipii yöllä salaa huoneeseen varastamaan housut, mutta polvien naksahdus herättää tarkkaavaisen lapsen.)
  7. Kun pyydetään vaihtamaan siistimmät vaatteet vaikka ravintolaan lähtiessä, ei kaapista otetut puhtaat raitaverkkarit ole ratkaisu asiaan. (Oletko lapseni kuullut koskaan farkuista? Vihje: kurkista vaatekaappisi farkkuhyllylle.)
  8. Ei syntymäpäiville (paitsi koulukaverin ehkä just ja just, jos muka kaikilla muillakin on), ei häihin, ei ristiäisiin… Ei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei.

Onhan se hirveän hyvä, että lapsi tietää tyylinsä ja haluaa pitää siitä kiinni. Myös tietyt kengät saattavat olla ainoat oikeat ja just hyvät, jos ne vain yksinkertaisesti ovat just hyvät. Siihen ei vaikuta vanhemman mielipide eikä se, että vieressä olisi ihan uudet, aikuisen mielestä paremmat kengät.

Rakkaat vanhemmat. Jo lapsenne vauva-aikoina harjoittelitte hiipimistä, että lapsenne ei heräisi. Tuo taito on hyvä olla yhä voimissaan. Tsemppiä yöllisiin vaatteiden ja kenkien pesuun- ja roskiinviemishiipimisiin! Hitsi vaan tämä iän mukanaan tuoma nivelten narina…

Et vie niitä pesuun! Mä otin ne tällä viikolla!

Ei roskiin! Ei se mua haittaa!

Ne on just hyvät!

Ps. Muokkaus helmikuussa 2018. Olen luovuttanut. Pääasia, että lapsi ei jäädy, kunhan on edes jotain päällä…

rikkinäiset kengät

 

 

 

 

 

 

Lue myös

Nyt se takki päälle!
Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (12)

Ahaa, kiva tietää 🙂
0
1 vastaus

Niin tuttua, meillä molemmilla pojilla (15v&12v) on useammat ja kyllä ne ovat ne eniten käytetyt housut. Nuoremmalla hajoaa vielä polvet, isompi pysyy jo pystyssä niin hänellä pysyvät ehjinä. Olen muutes tehnyt molemmille shortsit pätkäisemällä reikien yläpuolelta. Kelpaavat jopa teinille koska ”näitä on oikeastikin tälläisiä” 😀
0
1 vastaus

On kyllä monenikäisillä näitä! 🙂
0
1 vastaus

Voi ei, muistan ajan, kun pikkusiskollani oli yläasteella tuo vaihe! 😀
0
1 vastaus

Heh, tuttua siis ?
0
1 vastaus

10v poika, 32v mies…. Tarinat ja selitykset ei silti muutu näiden kohdalla 😀

https://faijahommia.fi/
0
1 vastaus

Heh, hyvä! 🙂
0
1 vastaus

Tää maju-vaihe on kestänyt jo pitkään. Monet reikäiset, paikatut ja uudelleen reikääntyneet löytyy kahden pojan kaapeista. Tällä hetkellä on jopa ehjiä! Ennätys taisi olla iso reikä polveen alle viikossa. Enää pojat eivät ole niin merkkiuskollisia. Myös Niken housuja löytyy. Tärkein ominaisuus verkkareissa on kapenevat lahkeet.
0
1 vastaus

Tuttua siis teillekin! 🙂
0
1 vastaus

Kaikilla kolmella 12,12 ja 15 vee löytyy verkkarit ja monet on jo hajonneet. Aina olis päällä, eikä pesuun saa. Mul on kans omat ja onhan ne mukavat. ?
0
1 vastaus

Pitäskö minunkin ostaa? Henrik kyllä toivoo, että ostaisin. 🙂
0
1 vastaus

Uusimmat majut ovat nyt sellaiset, joissa mustat raidat vain yläosissa. Valkoraitaiset ovat poistumassa.
0
1 vastaus

Ahaa, kiva tietää 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Koska epäilen, että Aava kertoo kaikki kotiasiat eskarissa ennen kuin kengät on otettu jalasta, niin voin kertoa, että kyllä, on se totta, että "äiti vaihtoi salin sohvaan". Sitä hän huuteli äsken. 
Työpäivä, yhden viestintätyöryhmän kokous, kirjastosta kipeälle Henrikille luettavaa, syöminen (kiljuva nälkä), huomisen eväiden tekeminen, keittiön siivoaminen ja Aavan iltasadun lukeminen. 
Kello on 20.15 ja todellakin vaihdoin salin sohvaan. Nukahtaisin heti, jos menisin nyt sänkyyn. 
Kohta lähden paketoimaan Aavan synttärilahjoja aamua varten ja sitten on päivä taputeltu. 😴😟

ylipyykkivuortenblog

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: