Gluteeniton lapsiperhe Italiaan: vinkkejä kaivataan!

pitsa

Ei ole enää kauhean pitkä aika siihen, kun lähdemme koko perhe Italiaan! Minulla ei ole ollut kuin pari lomapäivää tämän vuoden puolella, joten loma on todella odotettu senkin vuoksi.

Olemme osan viikosta Amalfin rannikolla Maiorin kylässä ja osan viikosta Roomassa. Passit on, laukut on, kesävaatteet on, hotellivaraukset on. Minä ja A. olemme käyneet aiemmin Roomassa, joten jos joku nähtävyys jää näkemättä, ei haittaa. Matkasuunnitelmastamme puuttuu vain yksi oleellisimmista: gluteeniton suunnitelma.

Rooma

Koska Aavalla on keliakia ja minulla IBS, gluteenittomuus on tärkeä osa sekä arkeamme että juhlaammekin. Gluteenittoman lapsen tärkeimmät matkamuistot ja tuliaiset ovatkin aina paikalliset gluteenittomat keksit, murot ja makaronit. Suomen valikoima on lasten makuun tosi suppea, joten on ihan mahtavaa saada lapselle vaikka eläinten muotoisia keksejä. Niitä me etsimme innoissamme paikallisista marketeista.

pasta, gelaatto, jäätelö

gelaatto, italialainen jäätelö

Kysynkin teiltä, miten löydämme Italian parhaat gluteenittomat:

  • ravintolat Roomassa ja Amalfin rannikolla
  • annokset
  • tuotemerkit
  • kauppaketjut
  • jäätelöbaarit ja jäätelölajit

Kaikki vinkit otetaan vastaan iloiten! Kiitos avustasi! Kerro vinkkisi minulle blogin kommenttikentässä tai Facebookissa.

Italia

 

Lue myös

Taistelen lapseni terveydestä kynsin ja hampain

En ole raskaana. FODMAP ja IBS

Missä ovat lasten gluteenittomat keksit? Haaste tuotekehittelijöille.

Kreeta – ystävällinen ja aurinkoinen saari

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos vinkeistä! 🙂

Avatar

Postaukseni gluteenittomista paikoista Roomassa on yhä luonnoksissa, mutta ei hätää: ainakin Roomassa on tarjolla paljon paikkoja, joista saa gluteenitonta ruokaa! On pelkästään gluteenitonta ruokaa tarjoavia pizzerioita ja palapizzapaikkoja (esim. Celiachiamo), mutta myös monista tavallisista ravintoloista saa pyydettäessä gluteenitontakin pastaa – kannattaa kysyä. Tästä listasta voi katsoa tarjontaa, Trasteveressa esimerkiksi on useampikin ravintola: https://www.celiachiaitalia.com/locali_senza_glutine/ristoranti_per_celiaci/roma/42

Ihan tavallisista kaupoista saa nykyään gluteenittomia tuotteita, vaikka ne usein onkin sijoitettu vähän syrjään. Valikoima ei tosin ole kovin laaja täälläkään. Mutta gelatohan se kesällä parasta onkin ja esimerkiksi Fatamorganan ja Fonte della Saluten seinältä näkee, mitkä jäätelömaut sopivat millekin ruoka-allergikolle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä