Meidän perheen suosikkiruoka: thaikanakastike

thaimaalainen ruoka

Meidän perheen ihan ehdoton lempiruoka, josta tykkää myös kuusivuotias kuopus, on thaimaalainen kanakastike. Kastike vaatii muutamia erikoistarvikkeita, mutta niiden etsiminen kaupasta kannattaa. Tämä on niin hyvää, että kannattaa tehdä saman tien tuplasatsi.

Ota resepti talteen!

Thaikanakastike neljälle-viidelle

  • Basmatiriisiä
  • 400-600 g kanasuikaleita
  • sipuli
  • valkosipulia
  • paprikaa
  • 2 kookosmaitotölkkiä
  • vähän soijakastiketta
  • 0,5-1 prk punaista thaicurrytahnaa
  • 2-3 kaffirlimen lehteä (kuivattuja, lasipurkissa mauste- tai tölkkihyllyssä)
  • 2 limeä
  • 1 tölkki vesikastanjoita
  • tuoretta korianteria

lime, korianteri, thai

Keitä riisi. Paista kanat, sipuli ja valkosipuli. Halutessasi mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista limeistä mehu ja lisää mehu ja muut aineet paistinpannulle kanojen joukkoon. Kiehauta. Lisää viimeisenä tuore korianteri.

Oikea suhteet löytyvät kokeilemalla. Määriä voi helposti lisätä, jos tekee kerralla enemmän. Punacurryn määrä määrittää tulisuusasteen, joten lisää varovasti, jos et halua kovin tulista.

Siis niin hyvää, ja ihan mielettömän hyvä tuoksu! Kokeile!

thai

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä