Yleinen 10.7.2017

Meidän perheen suosikkiruoka: thaikanakastike

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

thaimaalainen ruoka

Meidän perheen ihan ehdoton lempiruoka, josta tykkää myös kuusivuotias kuopus, on thaimaalainen kanakastike. Kastike vaatii muutamia erikoistarvikkeita, mutta niiden etsiminen kaupasta kannattaa. Tämä on niin hyvää, että kannattaa tehdä saman tien tuplasatsi.

Ota resepti talteen!

Thaikanakastike neljälle-viidelle

 • Basmatiriisiä
 • 400-600 g kanasuikaleita
 • sipuli
 • valkosipulia
 • paprikaa
 • 2 kookosmaitotölkkiä
 • vähän soijakastiketta
 • 0,5-1 prk punaista thaicurrytahnaa
 • 2-3 kaffirlimen lehteä (kuivattuja, lasipurkissa mauste- tai tölkkihyllyssä)
 • 2 limeä
 • 1 tölkki vesikastanjoita
 • tuoretta korianteria

lime, korianteri, thai

Keitä riisi. Paista kanat, sipuli ja valkosipuli. Halutessasi mausta suolalla ja mustapippurilla. Purista limeistä mehu ja lisää mehu ja muut aineet paistinpannulle kanojen joukkoon. Kiehauta. Lisää viimeisenä tuore korianteri.

Oikea suhteet löytyvät kokeilemalla. Määriä voi helposti lisätä, jos tekee kerralla enemmän. Punacurryn määrä määrittää tulisuusasteen, joten lisää varovasti, jos et halua kovin tulista.

Siis niin hyvää, ja ihan mielettömän hyvä tuoksu! Kokeile!

thai

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

 • Blogissa postaus tästä täydellisestä rippimekosta. Postaus on hyvin harvinainen laatuaan: sain myös näyttää tyttäreni kauniit kasvot. #linkkiprofiilissa #rippijuhlat #ripari #ripari2018 #rippimekko #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: