Lapseni, nauti siitä, että sinulla ei ole mitään tekemistä

Mulla ei ole mitään tekemistä! En keksi mitään! Oikeesti, mulla ei ole mitään tekemistä! Ei mulla ole mitään leluja! Mulla on ihan tylsää!

Aava elää elämänvaihetta, jolloin hänellä ei ole MI-TÄÄN TE-KE-MIS-TÄ. Ei siis yksinkertaisesti yhtään mitään, ainakaan juuri nyt tällä sekunnilla. Siis esimerkiksi näin:

No askartele vaikka! EN!

Piirrä. EN!

Leiki nukeilla, barbieilla, Pet Shopeilla, pehmoleluilla, muovieläimillä, poneilla ja tallilla… EN!

Muovaile, maalaa. EN!

Temppuile renkaissa, hae kaveri meille, kuuntele äänikirjaa, tee maja, lue kirjoja…? EN!

Lähdetäänkö yhdessä ulos? EI!

Oikeesti, mulla ei ole mitään tekemistä!

Lapseni, lupaan, että kun olet aikuinen, sinulla on aina tekemistä. Uskotko, jos sanon, että asiantuntijat sanovat, että lasten tulisikin oppia tylsyyttä? Olet siis oikeilla jäljillä, hyvä! Tylsisty vain rauhassa lisää.

äiti lapsi

Koska on aikuisen tylsä hetki?

Ottamatta sen enempää pohdintaan sitä, miksi lapseni ei ajoittain muka keksi tekemistä, mietin tässä, että aikuiselämässä ei ole ollut vuosiin sellaista hetkeä, että ei olisi mitään tekemistä.

Jos ei ole töitä tai opiskeluja, on kotitöitä tai puutarhatöitä. Voisi pestä saunan tai uunin, imuroida auton, siivota keittiön kaapit, hakea varastosta talvivaatteet ja karsia pienet pois tai laittaa kirppariryhmiin myyntiin tavaraa.

Lukemattomia kirjoja ja katsomattomia sarjoja on valtavat määrät. Ystäville tai vanhemmille voi aina soittaa tai viestittää.

Lasten kanssa voi keksiä monenlaista, jos läksyiltä, ruuanlaitolta ja muulta arjen asialta jää aikaa.

Liikkumisen paine on koko ajan takaraivossa.

Lasten harrastukset nappaavat osan vapaa-ajasta. Selvitettäviä asioita on koko ajan liittyen lasten asioihin, kodin remontteihin ja muihin ajankohtaisiin asioihin. Laskujen maksamista, lehtitilausten perumista, lasten koulukuvien tilaamista.

Jos ei ole tekemistä, voi istua sohvalla viltin alla ja katsella ikkunasta ulos ihan vain omissa ajatuksissa tai lähteä halaamaan puita.

urheilu, liikunta

En muista, mitä on tylsyys

Aikuisen tekeminen on sillä tavalla hyvää, että jos jää aikaa, on kiva lähteä vaikka yhden lapsen kanssa jonnekin tai lähteä yksin juoksemaan tai lukea sohvalla lehteä. Kaappien siivoamisesta tulee hyvät kiksit sitten, kun se on tehty. Tietenkin iso osa arjesta menee tehtäviin, jotka on pakko hoitaa.

Onko vapaa-ajan tylsistymistä ruuhkavuosia elävillä aikuisilla? Työttömyys on ehkä sellainen ajanjakso, jolloin tylsyys, turhautuminen, toivo ja epätoivokin ovat läsnä.

Miltähän tuntuisi, jos ei olisi oikeasti mitään tekemistä? Tuntuisiko se hyvältä vai yhtä tuskaiselta kuin lapsesta, joka hylkää kaikki ehdotetut ideat?

Joka tapauksessa: Lapseni, nauti siitä, että sinulla ei ole mitään tekemistä! Se on varmasti ihanaa! Tai en tiedä. En muista.

Onko huolestuttavaa, jos ei muista, mitä on tylsyys? Vai onko tylsyys vain negatiivinen asia?

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Näin juuri. Kukaan ei voi arvostella toisen elämäntilannetta. Voimia arkeen!

Avatar

Itse en tiedä mitään ruuhkavuosista,koska me emme lasta ole saaneet.
Mutta tartuin,koska voi olisikin joskus tylsää tai ei mitään tekemistä näin aikuisena 🙂
Ehkä pointin haluaisin esittää,että olen tällä hetkellä pitkällä sairaslomalla ja varmasti ajatellaan herkästi,että juu tuollahan on aikaa vaikka mihin ja ei tarvitse aikatauluista välittää.
Näin ei kyllä ole olisikin 😀
Herätyskello soi joka aamu ja samat asiat kuten muillakin on tehdään niissä vaan sairauksien takia kestää kauemmin niin ei ehdi olla mitään tekemistä hetkeä 🙂
Olisi pitänyt lapsena nauttia niistä ”tylsistä hetkistä”
Mukavaa päivää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä