Humoristinen listaus: lapsiperheen välttämättömimmät hankinnat

Vauvaa odottavat lukevat usein erilaisia listauksia lapsiperheen välttämättömistä hankinnoista. Listauksia löytyy aina vauvan tarvitsemista vaatteista ja muista tarvikkeista sairaalakassin pakkaamiseen.

Ajattelin tehdä teille listauksen, joka on voimassa kauemmin kuin vauvavuoden ajan. Lapsiperheen välttämättömimmät hankinnat listattuna, olkaa hyvä!

vanhemmuus

Täikampa

Päiväkoti ja koulu lähestyvät useita kertoja vuodessa viesteillä, joissa kerrotaan, että taas kuhisee useammassakin päässä. Heti viestin jälkeen haet täikamman ja käyt läpi jokaisen perheenjäsenen pään – ja viimeiseksi omasi. Check, mielenterveyden perustaso palautettu! Täikampa on ihan paras työväline tiukkojen nuttarakampausten tekemisessä.

Kihomatolääkkeet ja täishampoot

Särkylääkkeiden lisäksi voi ostaa kaappiin kunnon arsenaalin täiden ja kihomatojen karkoitukseen tarkoitettuja myrkkyjä, että voi toimia sillä sekunnilla, kun ensimmäistä perheenjäsentä alkaa kutittaa mistä vain.

Munakello

Munakelloon voi ajastaa ajan, jonka saa käyttää pelaamiseen tai kunkin sisaruksen leikkimiseen tietyllä lelulla, josta riidellään. Huone on siivottava ennen kuin munakello soi. Hampaita täytyy pestä munakellon soimiseen asti. Pikkukoululainen lähtee kouluun, kun munakello soi. Teinin on ehdittävä suihkusta pois ennen kuin kello pirisee (ilman kelloa suihkussa käytetty aika on 38 minuuttia). Tiimalasi toimii myös joissain tapauksissa.

The Piilopaikka

Ehdoton hankinta kotona on piilopaikka, jota kukaan muu ei tiedä. Sinne kätketään kauas pienistä sormista ja herkkusuista äidin suklaat sekä kriisitilanteissa takavarikoidut kaukosäätimet, peliohjaimet ja kännykät. Isoon piilopaikkaan mahtuvat myös joululahjat ja parhaassa tapauksessa joskus äitikin.

Suklaa, viini, mitä näitä nyt on

Jotta äidin ei tarvitsisi heikkona hetkenä vetää lasten muumitikkareita, suosittelen kätkemään The Piilopaikkaan suklaata.

lapsi

Ihoteippi

Ihoteippi, erityisesti ruskea Leukoplast, on täydellinen vaatteiden nimikoinnissa. Erityisesti hankalat villasukat ja lapaset saa nimikoitua ihoteipilla! Lue tästä.

Isot taskut

Äidin takin paras ominaisuus on isot taskut, joista eivät tavarat putoa ja joihin mahtuu kännykkä, avaimet, lompakko, nenäliinat, varavaippa, pikkuautoja, tutti, hedelmäsose ja rusinapaketti.

Auton avain kaukosäätimellä

Kun yhdessä kainalossa on taapero ja kaksi ruokakassia ja toisessa uhmaikäinen ja kaksi ruokakassia, kaukosäätimellä toimiva auton avain on lahja taivaasta. Erityisen upeaa on löytää auto parkkihallista kaukosäätimen avulla auton vilkuttaessa valojaan. Halleluja mikä keksintö!

Viivotin

Viivottimella mitataan, että kukin lapsi saa yhtä paljon jäätelöä, karkkia ja suklaata ja yhtä vähän pahaksi luokiteltua ruoka-ainesta. Viivottimella mitataan myös tarkasti samankokoiset tilat kullekin lapselle sohvalta, säkkituolista, auton takapenkiltä ja alueelta, jolla kukin leikkii itse rauhassa.

Kalenteri

Kalenteriin kirjoitetaan ylös lasten neuvola-, koululääkäri- ja hammaslääkärikäynnit, eskariin otettavat eväät (unohdin neljäntenä eskaripäivänä pakata lapselle mukaan metsäretken eväät, t. Mother Of The Year), palautettavien kyselylomakkeiden deadlinet, liikuntatuntien varusteet, lasten kokeet, harrastusten pysyvät ja muuttuneet ajat, miehen työmatkat, ystävien vierailut, kummilasten syntymäpäivät, vanhempainillat (lue!), leirikoulun varainkeruun myyntilistojen palautuspäivät, sählyturnaukset, pianokonsertit, vanhempainvartit… You name it! Muista kirjoittaa ylös ja muista lukea kalenteria. Ne asiat muistamalla pärjää arjessa edes joten kuten.

Pikku Kakkonen

Let´s face it, Pikku Kakkonen tai muu lapsen hetkeksi sohvaan naulaava ohjelma on keidas vanhemmuuden aavikolla. Vanhemmuuden korkeakoulussa jo vuosia opiskelleet ymmärtävät myös pikkukakkosseksin merkityksen koko ihmiskunnalle.

lapsi tv

Lukko

On hirveän kätevää, jos vessassa on lukko. Lukkojen takana voi (yrittää) käydä rauhassa pissalla (lue tästä millaista on käydä taaperon kanssa vessassa) tai laskemassa kymmeneen savun noustessa korvista uhma- tai teiniraivareiden keskellä, paketoida joululahjoja tai sulkeutua miehen kanssa viettämään pikkukakkosaikaa (katso edellinen kohta).

Näillä tavaroilla pärjäät ainakin ensimmäiset 15 vuotta. Sen jälkeen alkaa helpottaa! Ehkä. En voi tosin luvata.

Mitkä asiat tai tavarat unohdin listasta?

Lue myös

Näiden syiden vuoksi sisarukset tappelevat

Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Heh, en mäkään ole koskaan ostanut mitään täishampoita valmiiksi. Enkä todellakaan käytä viivotinta, se vain kertoo sisarussuhteista jotain oleellista. Vitsiä siis 🙂 Huikea idea tuo varapiilo!

Avatar

Meillä on täikampa nutturan tekoa varten, mutta se on hukassa. En ole koskaan kokenut tarvetta sen hysteeriseen käyttöön.
Samoin täishamppoot ja kihomatolääkkeet pysykööt apteekissa. Kyllä niitä sieltä sitten saa, jos oikeasti tarvitsee. (Esimerkiksi aikuisen ihmisen, joka hoitaa käsihygieniansa, kuten kuuluu, suolistosta kihomato poistuu luonnollisesti isoksi kasvettuaan, eikä munat pääse uudelleen kiertoon, jos ei sitä takapuolta raavi ja sormiaan nuoleskele)

Viivotin. Tuohon en lähde myöskään. Olen halunnut alusta pitäen opettaa lapsilleni, ettei elämässä mene tasan. Mikään. Koskaan. Sen faktan kanssa on parempi oppia elämään kuin pullikoida vastaan.

Pisteeni menee tuolle piilolle. Jalostuneempi versio on hommata kaksi piiloa. Se toinen, jota mies luulee piiloksi, ja se toinen, jossa todella säilytät sen lempisuklaasi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä