Gluteeniton lounas: bataattiranskikset, lohimedaljongit, lehtikaalisipsit ja sienikastike

Meillä oli viikonloppuna ystäviä kylässä. Kuten aiemmin kirjoitin, meillä mies tekee yleensä aina ruuat. Lue tästä En tee koskaan ruokaa -postaus.

Lauantain lounaaksi mies teki tällaisen kokonaisuuden: bataattiranskikset, tai bataattilohkot oikeastaan, lohimedaljongit, lehtikaalisipsit, sienikastike ja salaatti. Varsinkin bataattiranskikset olivat niin taivaallisen hyviä, että päätin jakaa niiden reseptin teille. Nämä reseptit lehtikaalisipsejä lukuunottamatta ovat mieheni kehittelemiä.

bataattiranut

Bataattiranskikset

Kuori ja lohko bataatit lohkoperunoiden kokoisiksi.

Paista voissa hetken, että tulee pintaan väriä.

Aseta lohkot uuninpellille ja lisää vähän suolaa ja pippuria.

Sekoita (gluteenitonta) korppujauhoa ja parmesan-juustoa puolet ja puolet -suhteella. Ripottele bataattien päälle ja sekoittele.

Paista 200 astetta 45 min tai 1 h; sen verran, että bataatit ovat pehmeitä ja rapeita.

Lohimedaljongit

Leikkaa fileestä 3 cm:n leveä pala. Tee keskelle viilto nahkaan asti ja taita.

Paista pienessä rasvamäärässä hetki, että pinta saa väriä. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsäksi.

Silppua päälle tilliä tai lehtikaalisipsejä, jos teet samalle aterialle sipsejä.

Lehtikaalisipsit

Katso ohje tästä postauksesta.

Gluteeniton sienikastike

Paista sieniä (esim. kuivatut ja liotetut mustatorvisienet) ja sipulia voissa niin kauan, että neste haihtuu.

Lisää vähän valkoviiniä. Paista niin kauan, että lähes kaikki valkoviini on haihtunut.

Lisää vettä ja Knorrin tai jonkun muun valmistajan gluteeniton kasvisliemikuutio (esim 6 dl vettä ja 1,5 kasvisliemikuutioa).

Lisää lipstikkaa. Keitä kokoon, kunnes neste häviää puoleen.

Lisää kermaa (esim. 2dl).

Keitä hetki. Lisää sitruunaa, suolaa ja pippuria mauan mukaan.

Suurusta Maizenalla.

Salaatti

Salaattina meillä oli vain salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua. Salaatin joukossa oli loppu parmesan-korppujauhoseos.

raakakakku

Ei siis mikään kevyin ateriakokonaisuus, mutta ihan mielettömän hyvää!

Jälkiruuaksi meillä oli piparinmakuinen raakakakku, jonka ohjeen nappasin netistä jostain. Ohjeessa oli viisi liivatetta, mikä oli kyllä liikaa. Illalla söimme vielä vähän muun muassa juustoja, miehen Espanjasta tuomaa kinkkua sekä lohi- ja katkarapuaiolia.

juusto

Onko teillä jotain bravuureja, joita tykkäätte tarjota ystäville? Oletko tehnyt bataattiranskiksia?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä