Kiinnostavatko muumimukit enää ketään?

Muumimukeja on meistä ihan jokaisella. Niitä annetaan synttäri- ja valmistujaislahjaksi kaiken ikäisille. Tori.fi:ssa käydään tiukkaa huutokauppaa himotuimmista mukeista, ja uutuuksia odotetaan ja jännitetään vesi kielellä. Ei ole synttäreitä eikä muitakaan juhlia ilman muumimukeja. Aamu alkaa parhaiten vain muumimukista juodulla kahvilla. Minun mammamukiani ei sitten ota kukaan!

Kuulostaako tutulta? Muumimukit, nuo suomalaisuuden himoitut symbolit, revitään käsistä niin lähikaupan hyllyiltä, lentokentiltä kuin Ruotsin-laivojen myymälöistäkin. Kaikki haluavat saada itselleen ainakin ne harvinaisimmat mukit!

Niin, tai kuulostiko tutulta? Kuulostaako enää tutulta?

Olen yhtäkkiä tässä huomannut, että esimerkiksi Facebookin sisustusryhmissä yksi jos toinen kertoo luopuneensa muumimukeista. Kirppisryhmissä myydään kerralla isoja määriä muumimukeja.

Eivätkö muumimukit olekaan enää se juttu? Ostaako niitä enää kukaan?Muumit

Muumimukit

Yhtäkkiä en enää haluakaan keräillä muumimukeja

Kauan suosiossa ollut, himoittu ja haluttu keräilykohde, jokaisen kodin iloinen ja värikäs muumimukikokoelma ei taida enää sytyttää.

Sisustuksen harmaat, mustat ja valkeat värit ovat siirtyneet yhä enemmän myös astiastoihin, sen olen selkeästi huomannut esimerkiksi sisustusryhmiä lukiessani. Minäkin himoitsen lähinnä Perfect Homen Vit Lilja -sarjaa ja Marimekon astioita. Koska muuallakaan kodissamme ei ole kirkkaita ja räiskyviä värejä, en tarvitse niitä astioihinkaan.

Hämmästyin kuitenkin sitä, että olen alkanut miettiä myyväni muumimukini. Olen jo muutaman vuoden ajan käyttänyt lähinnä enää talvisin talviaiheisia mukeja, mutta muuten en enää juurikaan laita muumeja pöytään. Katamme aina keräämämme Vit Lilja -astiasarjan mukit pöytään, kun saamme ystäviä kylään. Muumit jäävät silloinkin kaappiin.

Ei ole kauan siitä, kun laskin, että minun muutamalla mukillani olisi tienannut mukit myymällä yli 700 euroa. Luulenpa, että hinnat ovat laskeneet roimasti. Kannattaisiko yrittää enää myydä mukeja? Vai kannattaako säästää muumimukit niin kauan, että tulisi ehkä uusi buumi?

Mitä luulette, ostaako kukaan nyt muumimeja? Ainakin niitä on valtavasti myynnissä Torissa, mutta kauppa ei taida käydä?

Muumimukit

Oletko sinä kerännyt muumimukeja? Keräätkö yhä? Jos olet myynyt, niin harmittaako myyminen? Saitko myymisestä hyvin rahaa?

Kommentit

15 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No, joku haluaa aina tietynlaisen laukun, auton, maton tai vaikka koiran. Joku taas harrastaa vaikka salilla käymistä ja se on vaan se hänen juttunsa. Intohimoja on monenlaisia.

Avatar

Moi! Olen kerännyt mukeja n.10-13v ja nyt jos koskaan on ns.keräilijän markkinat. Hypetys mukeista on,taas,tällä erää ohi,ja hinnat alkavat palata normaaleiksi eikä pyydellä enää aivan käsittämättömiä hintoja. Itse maltoin olla vuoden,melkein kaksi,ostamatta yhtään harvinaista mukia juurikin hintojen älyttömän nousun takia,mutta nyt saan himoitsemani mukit melkein puolet halvemmalla! Joten ei,älä myy mukejasi,ainakaan niitä harvinaisempia. Jos et kestä katsella niitä tilaa viemässä hyllyssä,pakkaa hyvin talteen ja odota pari vuotta,kyllä se hypetys sieltä vielä palaa ja saat hyvät rahat niistä 🙂

Avatar

Kerään edelleen, mutta into on kyllä laantunut viiden vuoden takaisesta. Nyt enemmänkin on tullut kerättyä, jotta saa kokoelmaa kasvatettua. Mutta käyttöastioina meillä on marimekon siirtolapuutarhasarja, jottei muumiähkyä tule.

Avatar

Hmmm… Kyllä niitä varmasti vielä kerätään, mutta ehkä nykyään on pienempi ostajajoukko. Itse olen ostanut viimeiset vuodet uuden mukin, mutta monesti miettinyt, mihin minä niitä kerään.Kiinnostaako ne lapsia koskaan ja vievät ne lopulta kierrätyskeskukseen. Lisäksi tuo made in thailand ei paljon sydäntä lämmitä. Juu… Designed In Finland mutta uuden mukin hinta on Thaimaassa valmistamisesta huolimatta jopa arvokkaampi kuin vuosia sitten.

Avatar

Itse laittaisin kannelliseen muovilaatikkoon ja varastoon. Juuri nyt ovat ”laskeva sesonkia”, keräämiä varmasti on, mutta niin on tarjontaakin.
Uskon muumimukien vielä tulevan. Aikanaan. Kun niistä nyt vauhdilla halutaan eroon, meidän lapsemme tahtovat taas omansa, kun saavat omia lapsia.
Ajan kanssa.
Sitten josku ne voi olla ihanaa taas kattaa pöytään.

Avatar

Veikkaisin niiden vielä nousevan uuteen nousuun. Nyt jatkuvasti ilmestyvät uudet mukit ja täyttyvät kaapit varmasti on saanu keräilijät kyllästymään. Itse en ole niitä varsinaisesti kerännyt, eikä montaa keräilijää lähipiirissä olekkaan ollut. Mukeja olen sitten kuitenkin lahjaksi saanut ja koska ne tavallaan ovat nyt olleet lasteni suuressa suosiossa ajattelin säästää ne lapsille sitten kun en itse enää siedä niitä yhtään katsella.

Avatar

Mä pidän niistä kovasti, mutten keräile harvinaisia kalliita ollenkaan. Eli ihan käyttöön ja niin ettei itku tule jos hajoaa!
Juuri ostin Torin kautta kolme muumimukia, kun myin pois muiden sarjojen Teema-mukit.

Avatar

Ite en oo koskaan niistä hirveesti tykänny, muutaman oon lahjaks saanu..

Avatar

Itse myin omani jo onneksi! Muumimukit rahaksi nimellä taisi olla Fasebookissa.

Avatar

No ei ne hinnat vieläkään ole riittävästi laskeneet. Huutonetissä ja Torilla myynnissä paljon juuri siksi että pyyntihinnat vielä aivan taivaissa ja ostajat loistavat poissaolollaan. Jotkut eivät vaan tajua, jos haluaa myydä niin hinnat täytyy tiputtaa reilusti. Toisaalta uskon että kohdalleni osuu vielä muumimukien nousukausikin.

Avatar

Älä missään nimessä myy!

Avatar

En omista yhtään muumimukia, en tykkää niistä, liian levottomia etenkin uudemmat. Luin n. Puoli vuotta sitten lehdestä jutun jossa asiantuntija sanoi muumimukien tulleen tiensä päähän ja jos hänellä mukeja olisi niin möisi ne äkkiä pois, jos niillä on tarkoitus saada rahaa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Niin kai se on. Useimmat on varmaan kerönneet itselleen, eivät myyntiä varten. Mä tykkään talven kausimukeista, ne kuuluu mun jouluun aina. Sain taas uuden talvimukin.

Avatar

Mielestäni mukit eivät todellakaan ole tulleet tiensä päähän. Päin vastoin. Itse tulen ostamaan ja myymään mukeja niin kauan kuin vain kiinnostusta on. Luulen siis, että tämä on täysin subjektiivista.

Avatar

Muumimukit on meillä käytössä ja niissä on nirhaumia, joten ne ei kelpaa keräilijöille😀. En maksaisi muumimukista satoja euroja! Mikä saa ihmiset maksamaan mukista ja keräilemään niitä. Tai esim. Arabian ” kissakannu”. Sekin on arvoltaan nykypäivänä 200 € luokkaa, kun ostaessa 70-luvulla murto-osan keräilyhinnasta. Muumimukit on ylihintaisia kaupassa muutenkin. Tavismukit ajaa saman asian mihin ne on tarkoitettu eli juomiseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä