Gluteeniton ja laktoositon maustekakku suklaahipuilla

gluteeniton leivonta

Yksi jouluperinteistämme on ollut aina maustekakun leivonta. Olen saanut maustekakun ohjeen ystävältäni jo kymmenen vuotta sitten. Olemme muokanneet ohjetta lisäämällä mausteiden määrää sekä suklaata. Muutama vuosi sitten, kun Aavan keliakia oli todettu, vaihdoimme jauhot gluteenittomiksi ihan yksi yhteen.

Tässä teillekin resepti nopeasti tehtävään maustekakkuun.

Gluteeniton ja laktoositon maustekakku

  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 175 g laktoositonta voita taikinaan ja vähän vuoan voiteluun
  • 1 prk laktoositonta kermaviiliä
  • 4,5 dl jauhoja, esim. Fin mix tai vehnäjauhoja, jos gluteeni käy
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 3 tl kaardemummaa
  • 3 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • Suklaata, esim. Pandan suklaat ovat gluteenittomia
  • Gluteenittomia korppujauhoja

Voitele kakkuvuoka ja kuorruta se gluteenittomilla korppujauhoilla.

Vaahdota sokeri ja munat.

Lisää joukkoon sulatettu, vähän jäähtynyt voi sekä kermaviili ja mausteet. Sekoita kevyesti. Pilko suklaa pieniksi palasiksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Paista 180 asteessa 40 min tai enemmän. Kumoa jäähtyneenä.

gluteeniton mustekakku

Mitä te leivotte jouluna? Me tehdään myös ainakin pipareita ja glögi-tuorejuustokakkua.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä