Norjalainen firma varasti blogini nimen ja osoitteen!

Jos haluat perustaa blogin, ihan ensimmäinen tehtäväsi on keksiä blogillesi nimi. Kun olet keksinyt mielestäsi hyvän nimen, googlettele nimeä kauan. Tarkista, että sen nimistä blogia ei ole olemassakaan kenelläkään. Perusjuttu. Ethän nyt halua, että lukija luulee jonkun ihan vieraan blogin tekstejä sinun teksteiksesi tai päinvastoin! Omannäköisen, erottuvan ja blogin tyyliin sopivan nimen keksiminen ei ole helppoa, mutta siihen kannattaa todella käyttää aikaa.

Aloitin bloggaamisen heinäkuussa 2015 nimellä Yli pyykkivuorten, läpi lasikattojen. Blogialustani oli silloin Vuodatus. Pääsin joulukuussa 2015 mukaan Kaksplussan blogiverkostoon, jolloin vaihdoin blogialustani Bloggeriin. Syksyllä 2016 lyhensin blogini nimen pelkäksi Yli pyykkivuorten -nimiseksi. Samassa yhteydessä ostin blogilleni oman domainin eli nettiosoitteen, joka oli näppärästi vain ylipyykkivuorten.fi.

Huhtikuussa 2017 blogini pääsi osaksi Otavamedian Kaksplussan blogiportaalia. Tässä yhteydessä blogini osoitteeksi vaihtui Kaksplussan osoite www.kaksplus.fi/blogit/ylipyykkivuorten. Irtisanoin vanhan osoitteeni keväällä 2017. Vanhasta osoitteestani meni jonkin aikaa automaattinen siirto uuteen osoitteeseeni.

Jouluna 2017 kuulin, että joku oli ostanut vanhan osoitteeni ja perustanut blogin nimeltä Ylipyykkivuorten.fi!

blogin nimen varastaminen, saman niminen blogi

Miten blogini nimi liittyy bloggaamisohjeisiin?

Blogini kaiman ensimmäiset julkaisut ovat heinäkuulta 2017. Blogi käsittelee bloggaamista: se kertoo vinkkejä, miten kirjoitetaan hyvä postaus. Postausten kirjoittajaksi on laitettu vain nimi Juulia.

Miten ihmeessä bloggaamisohjeita antavan blogin nimi on Ylipyykkivuorten.fi? Minun blogini nimi tulee Kaija Koon biisistä niin kuin moni varmasti tietääkin. Haluan blogini nimellä puhua naiseudesta, supernaisista, äitiydestä ja siitä, miten kotitöihin meinaa hukkua, mutta niiden yli voi myös kiivetä. Miten tuo nimi liittyy kirjoittamisohjeisiin?

Olen lähettänyt kirjoittajalle muutaman viestin, joissa olen kysynyt, miksi he ovat ostaneet vanhan osoitteeni ja ottaneet käyttöön saman nimen kuin minun blogillani. En ole saanut vastausta.

Blogin osoite rekisteröity Norjassa

Viestintäviraston mukaan osoite on rekisteröity Norjassa. Kyseessä lienee joku firma. Oletan, että tällaista Juuliaa ei ole olemassakaan.

Virallisesti he eivät ole tehneet mitään väärää, koska en ole rekisteröinyt blogini nimeä ja olin irtisanonut domainin. Osoite oli siis vapaassa käytössä.

Tuntuu vain todella kummalliselta, että osoite olisi keksitty tuulesta vain. En tiedä, onko heillä ollut käytössään tietoja, kuinka paljon osoitetta on klikattu – ehkä semmoinen voisi vaikuttaa, kun minulla oli jo tuolloin jopa 30 000 yksilöllistä kävijää kuukausittain ja sivunlatauksia tietysti tuota määrää paljon enemmän.

Kuinka usein lukija luulee tulleensa minun blogiini ja meneekin heidän blogiinsa? Uskallan pohtia näin 2,5 vuoden bloggaamisella ja lähes 500 julkaistun blogipostauksen määrällä.

Otin teille kuvankaappauksen tuosta sivusta, että teidän ei tarvitse käydä itse kurkkaamassa – ei anneta heille klikkejä yhtään enempää kuin on pakko. Halusin vain avautua tästä itseäni pikkuisen harmittavasta jutusta. Tämä blogi on minun lapseni, minun rakkauteni, tärkein harrastukseni ja satojen tuntien työnäytteeni. Tuntuu kurjalta, että joku vain menee ja nappaa blogini nimen, joka on kuitenkin ehkä vähän tavallisesta bloginimestä poikkeava.

Jos blogisi osoite muuttuu, harkitse pitäväsi myös se vanha, että ei kävisi näin!

Yli pyykkivuorten blogi

Miten sinä keksit blogisi nimen? Mitä blogisi nimi tarkoittaa? Mitä se merkitsee sinulle? Onko kenellekään muulle käynyt näin?

Lue myös

300 kävijän blogista portaaliblogiksi

 

Kommentit

13 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No, ymmärrän kyllä sen. Oli vain outoa, että on otettu sama nimi kuin blogillani, vaikka ymmärrän, ettei tuo mikään oikea blogi olekaan. Olen ihan tyytyväinen 30 000 yksilölliseen kuukausikävijään vaikka se vaatimattomalta ehkä sinun mielestäsi kuulostaakin.

Avatar

Ymmärrän kyllä harmituksesi! Onpa jotenkin kurjasti tehty toiselta osapuolelta 🙁

Oman blogini nimen keksin eräänä syksyisenä lauantai-iltana, kun katsoin mustaa olkkarinpöytäämme, jonka pinnalla oli ohut kerros pölyä. Siinäpä se: ”Pölyä Pinnoilla”. Sopi kuin nakutettu aikaan, jolloin olin lasten kanssa kotona ja tähän nykyhetkeen, kun eletään niin sanottuja ruuhkavuosia. Pölyä on pinnoilla, välillä vähemmän, välillä enemmän.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyvä nimi kyllä! Blogisi nimi kuulostaa kyllä tutulta, täytyy käydä taas kurkkimassa!

Avatar

Mun on/oli muunnelma eräästä elokuvasta. Koska se on lähinnä itselle tehty niin eipä niitä kävijöitä monia ole 😀

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Mutta huolella valittu nimi varmasti!

Avatar

I kinda feel you. Aloitin oman blogini vuoden 2013 kesällä ja tuolloin ei ollut vielä muodissa etunimen ja toisen nimen yhdistäminen blogin nimeksi. Hannamaria oli ensimmäisiä, ellei ensimmäinen, ja nyt niin moni muu seuraa perässä.

Ei sillä että se mun tiedät kyllä mitä päivittäin raavittaisi, mutta hauska vaan miten blogeja syntyy kuin sieniä sateella ja kas kummaa, nimenä etunimen ja toisen nimen yhdistelmä. Niin ja vielä ärsttyävämpää on että jollakulla on omistuksessa mun etu- ja sukunimen yhdistelmä .com jaaaaaa sivulla lukee vaan coming soon XD. En haluaisikaan sitä oman portfolion osoitteeksi!

Ugh. Olen puhunut.

hanna
http://www.hannamariav.com

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Sä oot kyllä sit ollut ihan ensimmäisiä bloggaajia! Ja edelläkävijä nimenkin kanssa!

Heh, oon miettinyt, että jos vaihtaisin blogin nimeä, niin siitä tulisi etunimi + toinen nimi eli Hanna Maaria. Ehkä en vaihda, heh.

Avatar

Aloitin bloggaamisen 2007 ja nimeksi muottoutui VillaNanna, joka on esikoiseni luokkatoverin keksimä nimi. Ei blogille vaan meidän entiselle kodille, joka oli sisältä kuin karkki. Erittäin värikäs siis. En ole vielä törmännyt siihen, että nimeä käyttäisi joku muu.

Avatar

Mun blogin nimi on kommammaa – eikä varmana tule vastaan muualla, ellei se sitten tosiaan ole ”varastettu” minulta.

Kun aloitin bloggausta viitisen vuotta sitten halusin keksiä erikoisen nimen. Kateellisena luin muiden ihania ja toisinaan erikoisiakin nimiä, mutta en todellakaan halunnut aloittaa hommaa kopioimalla. Halusin olla uniikki ja erilainen. Kommammaa on tuolloin viisi vuotta sitten esikoisemme (täyttää kohta 7) käyttämä sana, ja jotta hohdon voisi heti pyyhkiä sanan ympäriltä kerron sen tarkoittavan kananmunaa 😀 Poika ei osannut sanoa kananmuna vaan suusta tuli aina kommammaa.

Avatar

Voi ei! Todella ikävää, epäiden heidän valinneen tuon osoitteen noiden klikkausten määrän takia. Oman blogini nimen, Arjen parempi puoli, mietintään meni jonkin aikaa. Ajattelin että haluan kirjoittaa niistä arkea paremmaksi tekevistä asioista, jättää ne pohjamudissa möyrimiset muille ja keskittyä tuomaan esiin meidän perheen arjen parempi puoli, joten siitä nimikin löytyi 🙂

Avatar

Ikävä homma tuollainen blogin osoitteen ja nimen pölliminen. Itse juuri ostin blogilleni oman domainin. Pitää pitää mielessä, että jos jokus osoite vaihtuu, niin pidän tämän vanhan edelleen itselläni. Niin rakas blogista on minulle kuitenkin tullut.

Mun blogini nimi syntyi pitkän pohdinnan ja googlettelun jälkeen olohuoneen lattialla istuessani (illalla pojan mentyä jo nukkumaan) läppäri sylissä. Olimme puhallelleet poikani kanssa useana päivänä saippuakuplia olohuoneessamme ja sinäkin päivänä olimme hassutelleet ja ihastelleet kuplia. Hän rakasti kuplia ja sitä kuinka ne leijailivat pitkin olohuonetta, niissä oli taikaa. Minä taas rakastin häntä, yhteisiä hassuttelu hetkiämme ja kaunista kotiamme (varsinkin olohuonetta). Siinä se sitten oli, täydellinen ja merkityksellinen nimi blogille Saippuakuplia olohuoneessa. Nimi tuntui kätkevän sisäänsä kaiken todella tärkeän, perheen ja kodin. Nyt asumme jo eri kodissa ja pieniä rakkaita on kaksi, mutta edelleen hassuttelemme ja puhaltelemme saippuakuplia olohuoneessa. Nimi tuntuu täydelliseltä edelleen.

Tällainen oli minun blogini nimen tarina.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ihana tarina blogilla! Täytyypä käydä kurkistamassa blogiasi!

Olen nyt kuullut, että muillekin on tehty samoin kuin minulle. Ilmeisesti ideana on, että yrittäisin ostaa heiltä kalliilla osoitteeni takaisin. Tuo blogi on kai vain sellainen täyteblogi.

Avatar

No voi voi. Jokainen sen tietää, että vanhentuneet nettiosoitteet menevät myyntiin tietyn ajan kuluessa ja ovat näin ollen vapaasti kenen tahansa ostettavissa. Täysin normaalia toimintaa siis. Mitä suuremmat kävijämäärät osoitteessa aikanaan ollut, sitä enemmän niistä esim. huutokaupoissa maksetaan tai suoralla kaupalla pyydetään. Tässä tapauksessa tosin kävijämäärä on ollut vaatimaton (vain 30000/kk), mutta nähtävästi joku voinut hankkia osoitteen varastoon muuten vaan ja mahdollisesti edelleen jälleenmyyntiin, taikka sitten osoite on ollut osa isompaa bulkkiostoa. Nettiosoitteiden ostoon ja myyntiin erikoistuneet firmat voivat kerralla ostaa kerralla vaikka muutamia tuhansia vanhentuneita osoitteita pois kuljeskelemasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä