Yleinen 4.4.2018
Mainos

Parhaat aseet lapsiperheen kodin ikkunoiden pesuun

Mainos Sinituote

Mitä kaikkea lapsiperheen ikkunoista voi näkyä?

Pihan keinut, hiekkalaatikko, potkupyöriä ja polkupyöriä, trampoliini, puissa kiipeileviä oravia, lumihankia tai kukkapenkkejä, riippumatto…

Väärin. Tai oikein. Näkyisi, jos näkyisi läpi.

Mitä kaikkea lapsiperheen ikkunoissa voi näkyä?

Sormenjälkiä, kädenjälkiä, lasten ja koirien kielten ja nenien jälkiä, puuroa, maitoa, tussia, töihin lähtevälle isille ikkunan läpi annettuja pusuja…

You name it, kaikkea löytyy. Vaikka meillä on jo vähän isommat lapset, meiltäkin löytyy ikkunoista ainakin jotain näistä.

Tämä kevätaurinko todellakin paljastaa kaikki pusut ja kädenjäljet ikkunoista!

ikkunanpesu

Miten pestään lapsiperheessä ikkunat?

Miten pestään parhaiten lapsiperheessä ikkunat? Tässä näppärä seitsemän kohdan luettelo, jota seuraamalla onnistut.

1. Aseta itsellesi palkinto

Vaikeinta on aloittaminen. Siispä päätä palkinto, jonka saat, kun kaikki ikkunat on pesty. Ihan sama onko se suklaalevy, päiväunet, juoksulenkki vai merkkilaukku. Aseta palkinto.

2. Lahjo perhe urakkaan mukaan

Monta ikkunaa, monta perheenjäsentä, yksi äiti. Lahjo, pakota tai uhkaa koko perhe projektiin. Lupaa palkinnoksi vaikka elokuvailta ja popparit (tämän lisäksi saat itse myös sen oman palkintosi, koska sinä sen urakat aloitat ja lopetatkin).

ikkunoiden pesu

3. Valitse laadukkaat välineet

Totuus on, että paskoista välineistä tulee vain huono fiilis ja huonoa jälkeä. Osta varrellinen ikkunanpesin ja hyvä kuivain sekä ikkuna- ja peililiinoja, niin lapsetkin pystyvät osallistumaan helposti. Pölykinnas on ihan loistava pölyjen pyyhkimiseen esimerkiksi verhotankojen päältä.

4. Anna lasten ottaa tuntuma välineisiin

Aloita ikkunoiden karmien ja sälekaihdinten pyyhkimisellä esimerkiksi pölymiekalla. Lapset ja miekat sopivat hyvin yhteen, joten laita pienet merirosvot pyyhkimään pölyt pölymiekalla.

Anna siimaa pari minuuttia alku- ja lopputaisteluille. Enemmän alkutaistelulle, koska ainakin meillä pölyjä on tarttunut pölymiekkaan aina mukavasti siivoamisen lopussa, joten taistelu pölyisillä pölymiekoilla ei ole hyvä idea sittenkään

ikkunoidenpesu

pölymiekka

5. Käytä mahdollisimman vähän pesuaineita

Esimerkiksi Sinituotteiden ikkuna- ja peililiinoja voi käyttää ilman pesuaineitakin. Varsinkin lasten käsiin on kiva antaa vaikka pelkkä vettä sisältävä suihkepullo ja peililiina. Puhdasta tulee pelkällä vedelläkin tai miedolla pesuaineella.

6. Pese muutama ikkuna kerralla

Pese parin huoneen ikkunat kerralla tai rykäise kaikki kerralla – miten vain. Aloita projekti hyvissä ajoin ennen niitä synttäreitä, valmistujaisia, ristiäisiä, rippijuhlia… Ja kun huomaat, että taas on nuoltu ja taputeltu ja lasten ja koirien nenillä tahmaistettu ikkunoiden alareunat, niin pyyhi ikkunat siivousliinalla.

SINI

7. Nauti palkinnot

Nauti palkinnoistasi samalla, kun katselet ikkunasta ulos etkä ikkunan nenäriviä.

Ikkunoidenpesu

Lista on koottu saamiemme Sinituotteiden innoittamana. Saan ilokseni arpoa teillekin blogini Facebook-sivulla ja tämän postauksen kommentointikentässä Sinituotteita!

Osallistu arvontaan blogin Facebook-sivulla tai kommentointikentässä kertomalla, mihin vuodenaikaan peset mieluiten ikkunat – tai kuinka kauan olet paennut koko projektia. Saan arpoa teille 5 kappaletta 60 euron arvoisia tuotepaketteja. Arvon 3 tuotepakettia Facebookissa ja 2 tuotepakettia täällä blogissa.  Arvonta-aika päättyy 03.05.2018 kello 18.00.

Sinituotteen arvonta

sinituote

Kuinka usein peset ikkunat vai pakoiletko koko projektia? Kerro, niin olet mukana arvonnassa!

Huom: Blogissani on kommenttien tarkistus päällä, joten kommenttisi näkyy vasta, kun olen ehtinyt sen hyväksyä. Ei siis huolta vaikka ei heti näkyisikään.

Lue myös

10 vinkkiä, joilla lapsiperheen koti pysyy siistinä

Kommentit (213)

Ennen kesälomaa on ikkunanpesu, sitten vasta lomailemaan !

1 vastaus

Ikkunat on pakko pestä 4-6 kertaa vuodessa. Tahmatassut käy tekemässä kädenjälkiä ruutuihin, vaikka kuinka yrittää kieltää, ja isoissa ikkunoissa jäljet näkyy. Ulkopuolella taas kissat käy istumassa ikkunalaudoilla ja jättävät nenunjälkiä lasiin vieri viereen. 🙄😁 + kun maalla asutaan ja talossa on vanhat ikkunat niin peltopöly kerääntyy äkkiä ikkunoihin. Mutta mikäs siinä, tykkään ikkunanpesusta kyllä!! Välineille olis toki käyttöä, niitä kun joutuu käyttämään alituiseen. 😉

1 vastaus

Keväisin pesen 🙂

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä. Kohta pitäs taas pestä.

1 vastaus

Hehe, minä pakoilen taidokkaasti pitkiäkin aikoja, nyt taitaa olla kohta toinen vuosi täynnä niin, että avaisin ikkunat ja pesisin välistä. Viime kesänä huidoin pihan puolelta alakerran ikkunat lattiamopilla ja suihkulastalla 😁

1 vastaus

Viimeksi olen pessyt ikkunat kun vaihdoimme asuntoa 😀 en meinaa muistaa koko ikkunanpesu projektia..muistan sen kyllä aina kun katson noita ikkunoita kirkkaassa valossa mutta sitten se taas unohtuu melkein heti…eli pakoilen ikkunoiden pesemistä paljonkin 😀

1 vastaus

Mukana arvonnassa! 🙂

1 vastaus

Ikkunat pestään 3x vuodessa tai tarpeen mukaan

1 vastaus

2 x vuodessa

1 vastaus

Keväisin on pesty.. Kirkkaudessa kiva katsella laseista läpi. Syksyllä kukaan pimeässä näe niitä likaisia ikkunoita. 🤗

1 vastaus

Pesen ikkunat keväisin ja syksyisin, tosin joskus jää väliin ja nyt on yksi ikkuna jäänyt väliin jo useamman vuoden – se suurtöisin. Minulla ei lasten sormen jälkiä näy, mutta sitäkin enemmän koiran kuonon jälkiä ja sylkeä, kun ne räkä poskella huutaa jollekin näkyvissä olevalle eläimelle.

1 vastaus

mieluiten en pese koskaan 😂 kerta vuoteen on sopivasti tullut muutettua mut jos nyt joutas kun pysyvä koti💗

1 vastaus

Rakastan ikkunoitten pesua! Kaks kertaa vuojesa kaikki pinnat, sisäpintoja jatkuvasti 😂

1 vastaus

2 kertaa vuodessa tulee pestyä ikkunoitten kaikki pinnat, mutta sisäpinnat pesen joka toinen kuukausi☺️

1 vastaus

Pyyhin aina tarvittaessa, mulla on tupperin liinat ja ite yllän kaikkiin ikkunoihin ylhäältä alas, tosin nenänkuvat on maks metrissä lattiasta ja sormet vähän päälle

1 vastaus

Maailman laiskimmasta päästä oleva siivooja hallitsee delegoinnin. Isäntä pesee ikkunat kakdi kertaa vuodessa. Nytkin uutuuttaan hohtavat pimennysverhot odottavat pääsyä puhtaisiin yläkerran ikkunoihin.

1 vastaus

Ikkunan pesu on ihan hirveetä. Kaupungissa kerrostaloasunnossa 2 lapsen ja 2 kissan kanssa 🙈
Aikoinaan ilmoitin itseni jopa siivous ohjelmaan koska ikkunat olivat niin likaset enkä saanut niitä puhtaaksi 😂
Tää Sini tuote setti tulis tosiaan tarpeeseen, tällä hetkellä ikkunan pesuun mulla taitaa olla ämpäri valmiina 😆

1 vastaus

Onnea nimimerkki Mukula! Voitit tuotesetin! Laitan sinulle meiliä!

1 vastaus

Kaksi kertaa vuodessa ikkunat ja parvekelasit vaan kerran, ne on niin suuri töiset. Toki jos on jotain merkittäviä tarhroja niin niitä tulee pyyhittyä ohimennen pois usein.

1 vastaus

EN tykkää ikkunoiden pesusta.. Pakkohan se on tehdä niin ei muutakuin rätti käteen ja viereen ämpäri jossa tiskiainetta ja vettä 😀 Kerran vuodessa eli keväällä.. Jos jaksan 🙂 <3

1 vastaus

Keväällä pesen ikkunat joka puolelta ja viimeistään jouluksi sisäpuolelta. Jos on kovasti pikku sormen jälkiä, niin ikkunanpesuaine ja ikkunaliina apuna muulloinkin.

1 vastaus

Kerran vuodessa tulee pestyä ikkunat joka pinnoilta. Sisäpintoja pyyhdin useammin, aina kun huomaan niissä riittävästi lasten sormenjälkiä tai kun on vieraat/juhlia tulossa.

1 vastaus

Pakoilen yleensä ikkunoidenpesua. Kevätkesällä pesen ne ehkä mieluiten pahimman siitepölyn lähdettyä, mutta ikkunat kaipaisivat pesua myös syksyllä, ettei ne olis aivan kamalan näköiset kavättalven auringon näyttäessä kaiken lian. Vaikka joka vuosi aion käydä jokaisen ikkunan kaikki välit läpi, jää aika usein joku käymättä ja pestyä vain sisäpinta.

1 vastaus

Keväällä tai syksyllä tulee yleensä pestyä 🙂

1 vastaus

Pesen ikkunat kerran vuodessa.

1 vastaus

Kevät ja syksy ovat vuodenajat jolloin ikkunat huutavat pesijäänsä. Keväällä kun auringonvalo lisääntyy niin huomaa ikkunoiden oikean tilan, syksyllä kun aurinko paistaa jo matalammalta ikkunat taas kertovat omaa tarinaansa. Ikkunat pesen (tai pesetän perheellä) noin kaksi kertaa vuodessa.

1 vastaus

Olen välttänyt ikkunoiden pesun viimeisen 8 vuoden aikana, sillä että mies tykästyi siihen. Itsekin aikoinani kyllä pidin siitä. Keväällä oli tapana pestä.

1 vastaus

Pesen ikkunat keväällä, pahimman siitepölykauden jälkeen.🙂

1 vastaus

Pesen ikkunat yleensä myös syksyllä, mutta ihaninta puuha on keväällä. Tuntuu kuin kaikki talven tunkkaisuus olisi sen jälkeen tipotiessään:).

1 vastaus

Olen paennut kauan! Mutta keväisin ja syksyisin…

1 vastaus

Pyrin pesemään ikkunat kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Itse puuha on ihan ok mielestäni kun vain vauhtiin pääsee, mutta se projektin aloittaminen…huoh!

1 vastaus

Pesen keväisin ja syksyisin kotona ja mökillä! Tykkään ikkunanpesusta varsinkin hyvillä välineillä homma hoituu!

1 vastaus

Pesen ikkunat kaksi kertaa vuodessa. Tärkein pesu on näistä kerroista on kevät ja teen sen mahd pian talvihiekoituksen poiston ja katupesun jälkeen. Silloin valo tulvii sisään eikä katupöly häiritse 🙂

1 vastaus

Keväällä, kun aurinko näyttää KAIKEN ikkunoista! Sillon on pakko! Useamminkin tarvitsisi, mutta..

1 vastaus

Hei 😊 Kesälomalla pesen kenties 😉

1 vastaus

Keväisin pesen ikkunoiden kaikki pinnat ja syksyisin vain uloimman ja sisimmän. Parvekelasit vielä tähän päälle. Peseminen on ihan mukavaa puuhaa silloin, kun aikaa on.

1 vastaus

Tänään kävin minun iäkkäillä vanhemmillani pesemässä ikkunat🧡 Ja nyt loppu viikosta pitäisi ottaa urakaksi omat ikkunat. Keväällä ja syksyllä pesen. On sen jälkeen niin ihana istua sohvalla ja katsoa ulos 🌞Olen varmasti outo kun tykkään pestä ikkunoita kun vaan saan sen aloitettua. Olisi tietty kiva kun olisi kunnon välineet siihen eikä pelkkä pieni lasta, ämpäri ja rätit🤣

1 vastaus

pesen keväisin ja syksyllä,muutaman ikkunan kerrallaan

1 vastaus

Pesen ikkunat 2 kertaa vuodessa kokonaan ja välissä tarpeen mukaan sisä- ja ulkopintoja.

1 vastaus

Nyt kun ei ole enää koiraa ja lapsetkin ovat jo isompia, pesen ikkunat kerran vuodessa. Pesun teen keväisin tai alkukesästä kun katupöly on harjattu pois ja pahin siitepölyaika ohi 🙂

1 vastaus

Joskus hurjina nuoruusvuosinani pesin ikkunat jopa kuusi kertaa vuodessa ja silloin pestäviä pintoja oli liki 250. Nelilapsisessa perheessä se oli taatusti omaa aikaani, kaikki katosivat ympäriltä vähin äänin 😀
Nyt mummoikäisenä välttelen parhaani mukaan 😊

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä

1 vastaus

Hanna

1 vastaus

Minulla ei ole säännöllistä vuodenaikaa ikkunoidden pesuun. Talvella ei tietenkään. Ehkä kevät ja kesä todennäköisimmät. Voin aivan mainiosti pestä ikkunat kahden vuoden välein.

1 vastaus

Kunnon välineillä homma sujuu 😉
Krächerin ikkunanpesulaite imee veden mutta käytän mikroliinoja kuivaukseen 😉

1 vastaus

Oi, noilla välineillä vois jopa innostua pesemään 😍 Nyt pesen kerran vuodessa kriittisimmät ikkunat, muut harvemmin..

1 vastaus

Yleensä x2/ vuosi. Jostain syystä makkarin ikkunan pesuväli oli 2-3 vuotta. Pestiin syksyllä miehen kanssa yhdessä. Sen verran isot ikkunat, ett on hyvä jonkun pitää ikkunoista kiinni kun ovat auki. Ettei putoa saranoiltaan.

1 vastaus

Oh, pakoilen tai pesen vähän kerrallaan, mutta kerran vuodessahan vähintään ne on kaikki läpi käytävä ja koirankirsun ulottuvilla olevat pyyhkäistävä aika useinkin…

1 vastaus

Apua, pitäisi pestä useammin.. pesen kerran vuodessa ja yleensä keväisin! 🙂 Muutimme talvella uuteem kotiin, joten nyt olisi todellakin tarvetta uusille tuotteille, kun ikkunoitakin on tuplasti enemmän kuin ennen 😀

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä pesen ulkoa ja sisältä, sisäpuolelta ruukaa pyyhkiä melkeinpä viikoittain.. kesällä varsinkin, kun kärpäset sotkii🙈

1 vastaus

Keväällä ja ja syksyllä pesen ikkunat.

1 vastaus

Pesen ikkunat kerran vuodessa keväällä, mutta yritän pakoilla sitä aina melkein kesään asti… Äitini on aikoinaan iskostanut minuun tavan, että ikkunat on pestävä edes kerran vuodessa ja sitä yritän noudattaa :).

1 vastaus

Keväällä pesen. Pitäisi varmasti pestä syksylläkin, mutta yleensä en sitten ehdi/jaksa/muista jne.. Sujuvasti välttelen siis ikkunoiden pesua, koska en kertakaikkiaan siitä tykkää ja niitä ikkunoita on niin paljon. 🙈 Ehkäpä tämän jutun innoittamana koitan seuraavalla kerralla lahjoa muutkin peeheen jäsenet mukaan hommiin.

1 vastaus

Viimevuonna jäi pesemättä, koska pikkuvauva-arki. Nyt hyvin alkanut urakka tyssäsi (pari viikkoa sitten…?) kun en löytänytkään ikkunoiden irroitettavaa avauskahvaa mistään!

1 vastaus

Keväisin ja tarpeen mukaan muulloin, sisäpinnat vaatii pesua useasti kun pikkumies tykkää ikkunoita lääppiä 😏 nykyisillä vehkeillä on kyllä niin tympeetä, että mieluiten jättäisin ikkunapesut väliin.

1 vastaus

Pakoilen ikkunan pesua, se on tosi inhokkihommaa! 🙁

1 vastaus

Vähintään kerran vuodessa. Aina keväisin.

1 vastaus

Kerran vuodessa tulee ikkunan raidoitettua tasaisen epätasaisesti… eiku miten se oli 😁

1 vastaus

Keväisin yritän ikkunat pestä, mutta viime vuonna jäi pesu tekemättä kaiken muun tohinan keskellä.

1 vastaus

Kaikilla on omia tapoja mutta teen sen mieluiten yksin. Mies töihin , lapsi kouluun , koirat pihalle. Ensin imuroin ja samalla ilmanputsaaja päällä , sitten pölyt pyyhitään sitten ikkunat pestään. Onneksi kohtuullisen pieniä ikkunoita. Lisätyötä tuottaa se kun asutaan hiekkatien varrella. Myös pölyttävä kuivuri navetan toisella puolen tuo omat haasteensa. Mutta ah , kun ne on puhtaat niin kahvikin maistuu paremmalta ja pihan linnut näkyy paremmin 😉

1 vastaus

Kerran vuodessa joka puolelta, sisäpinnoilta 1-2kk välein, riippuen.onko sormen jälkiä

1 vastaus

Pakkokin usein pestä kun vieressä on hiekkatie ja takapihalla on kuivuri. Mieluiten häädän muut pois ja teen sen yksin 🙂

1 vastaus

Kaksi kertaa vuodessa pestään ikkunat, keväällä ja syksyllä.

1 vastaus

Apua, kauhulla luin jonkun pesävän jopa 6x vuodessa! Itselle se 1-2x tuntuu jo olevan liikaa. Tuo pesusetti tulisi tarpeeseen, ehkä edes vähän lisäisi motivaatiota!?

1 vastaus

Hiekkatie tuo omat haasteensa projektin aloittamiseen ja kuivuri takapihalla 🙂

1 vastaus

Kerran vuodessa asunnolla (kevät tai syksy), mökillä kerran kesässä – ihan kivaa puuhaa hyvillä välineillä, jos sää vain osuu kohdalleen.

1 vastaus

Meillä varsinainen ikkunanpesu on onneksi miehen hommaa! Itse toimin ”aputyttönä” siirrellen verhot/tavarat syrjään, pesen pellit ja irrotettavat ulkoristikot jne. Kesällä kerran käydään koko 150 neliön talo parissa erässä yhdessä läpi.

1 vastaus

Keväällä tulee pestyä,tosin vain pakon edessä:D.Laadukkaat välineet kieltämättä innostaa siihen hommaan.Vielä kun keksisi millä ukon saisi mukaan pesu-urakkaan. Ehkä jos olisi joku tekninen härveli…?

1 vastaus

Kerran vuodessa pestään!

1 vastaus

Keväisin pesen, ei kuulu lempi puuhiini mutta en halua kesäsin vetää verhoja ikkunoiden eteen peittääkseni likaiset ikkunat 😀
Muutamat nenun ja tassujen jäljet tulee pestyä pitkin vuotta sisäikkunoista ja jatkossa seuraan liittyy varmasti taaperon taidonnäytteiden pesut.

1 vastaus

Kerran vuodessa 😀

1 vastaus

Onnea nimimerkki Sofia! Voitit tuotepaketin! Laitan sulle meiliä.

1 vastaus

pari kertaa vuodessa

1 vastaus

Eipä taida toimia tämä kommentoiti 🙁 Kommentoin eilen illalla, mutta eiä näy mittään!
Ja inhoan ikkunan pesua, en pese!

1 vastaus

Hei, en ollut ehtinyt hyväksyä kommenttiasi. Nyt ehdin!

1 vastaus

Lähinnä silloin kun on pakko, eli keväällä ja syksyllä 😀

1 vastaus

YRITÄN pestä syksyllä ja keväällä. Mutta esim. yhden huoneemme ikkunaa ei olla pesty viiteen vuoteen, koska siinä huoneessa ei ole tullut vietettyä aikaa. Nyt huone on käytössä ja pesun aika tullut 😅

1 vastaus

Yleensä keväällä pestään. Pikkulapsivaiheessa taisi kerran mennä kolme vuotta pesemättä mutta sitten oli pakko pestä koska läpi ei enää juurikaan näkynyt.

1 vastaus

Ikkunoita kyllä sisäpuolelta tasaisesti juurikin pienten sormenjälkien takia. Ulkoapäin vain silloin kun jaksan repiä ikkunat auki. Katupöly on aivan mahtodonta likaamaan ikkunoita ja todella ällöä siivottavaa. Pölyjä sen sijaan pyyhin muuten ihan kokoajan, lapset ja lemmikit yhdistelmä takaa sohvalla pomppijoita riittävän.

1 vastaus

Yleensä pesen keväällä ja syksyllä, mutta nyt on rempattu asuntoa kohta vuoden verran sisältä sekä ulkoa etten ole viitsinyt pestä koska tulos ei missään näkyisi. Nyt tarkoitus kohta ruveta hommiin.

1 vastaus

En oikein tykkää hommasta, mutta joskus se vaan on pakko tehdä. Satunnaisesti olen pessyt jonkun erityisen näkyvän/likaisen ikkunan useamminkin, mutta koko talon käyn läpi vain kerran vuodessa. Yleensä ajoittuu loppukevääseen kun on jo sopivan lämmintä pitää ikkunoita auki.

1 vastaus

Viimeksi, kun innostuin ikkunoiden pesusta, into lopahti jo yhden ikkunan jälkeen. En pese siis joka vuosi. Nyt on pakko pitää sälekaihtimet alhaalla, ettei näkyisi, kuinka likaisia ikkunat ovat. Varmaan lähiaikoina pitäisi tarttua toimeen ja silloin hyvät välineet olisi tarpeen.

1 vastaus

Aiemmin kerran tai joskus jopa kaksi vuodessa, mutta nyt en reiluun vuoteen, hups! Useimmin se fiilis iskee keväisin kun aurinko paistaa sopivasti ja paljastaa totuuden. Ehkä nyt olisi syytä aloittaa!

1 vastaus

Pesen ikkunat yleensä keväällä sen jälkeen kun katukivet on lakaistu pihoilta, ei heti pöly sotke.

1 vastaus

Pesen ikkunat keväällä ja syksyllä eli kaksi kertaa vuodessa.

1 vastaus

Tavoitteena on pestä ikkunat kerran vuodessa. Mieluiten pesen keväisin auringon alkaessa lämmittää ja likaisten ikkunoiden paljastuessa auringon valossa. Viikonloppuna tuli onneksi jo tämän vuoden pesuprojektista selvittyä. ☺️

1 vastaus

Kevät on ainut aika kun tulee edes mieleen. Toki lasiovi pestään kun näkyy kadenjälkiä koiran kuola jälkiä tms

1 vastaus

Keväisin pesen 🙂

1 vastaus

Keväällä tulee pestyä ikkunat, se on yleensä parin tunnin urakka, mutta ammattilaisena ja kun panostaa kunnon välineisiin puhdasta tuleepi.

1 vastaus

Kesän korvilla pesen ikkunat, tosin aloitus saattaa viipyä viikon jos toisenkin. Nyt voi loman kunniaksi ottaa urakan käsille

1 vastaus

Pesen silloin kun ”The Fiilis” iskee. Vuodenajasta riippumatta, tokikaan pakkasilla ei kannata pestä ainakaan ulkopuolelta. Viimeksi ikkunanpesujen välillä ehti mennä pari vuotta. Varmasti kunnon välineillä tulisi vähän useammin pestyä. 😀

1 vastaus

Keväällä pesen 🙂

1 vastaus

Liian harvoin. Joka toinen kevät.. Ns. paraati-ikkunat yritän pestä vuosittain, jos ennätän.

1 vastaus

Se on kyllä totta että kunnollisilla välineillä tulee paremmin puhdasta kun pili-paleilla.. Ikkunat pesen mieluiten kesäpaisteen lämmössä. 🙂

1 vastaus

Keväällä/ kesällä

1 vastaus

Kerran vuodessa, keväällä tai saattaa tuo joskus venähtää kesäänkin saakka. Hyvät välineet tulisi tarpeeseen!

1 vastaus

Keväällä pojan kanssa otetaan siitepöly- ja katupölykauden mentyä reipas kolmen tunnin urakka. Palkinto on siinä kun kirkkaista laseista näkee läpi. Sama syksyllä ennen pakkasia. Mentelmä on ollut klassinen: ensin suihkupullosta vedellä ikkuna märäksi, sitten ikkunanpesuaine perään ja sanomalehdellä kuivaksi. Uudet välineet voisi tehdä kyllä terää jos toimivat.

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä.

1 vastaus

Pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin, on tavoitteeni. Pian pesuprojekti olisi aloitettava, vaikken sitä kovin innolla odotakaan..

1 vastaus

Kerran vuodessa keväällä ennen siitepölyjä on yritetty. Inhokki kotityöni joten hyvät välineet tulisi ehdottamasti tarpeeseen!

1 vastaus

keväisin,näissä ikkunoissa katupölyä,kaipaa pesua tehokkailla tuotteilla

1 vastaus

Viimeksi varmaan 6 vuotta sitten pesin ikkunat.

1 vastaus

Pesen monta kertaa vuodessa, rakastan ikkunoiden pesua 😍 Käyn aikuisten tyttärien ikkunat pesemässä myös koska itse haluan .
Uudet välineet olisi upeaa saada 😊

1 vastaus

keväällä

1 vastaus

Pesen ikkunat aina keväisin tai alkukesästä, kun siitepölyaika on ohi.

1 vastaus

Kerran vuodessa

1 vastaus

Pakoilen…

1 vastaus

kevät ja syksy

1 vastaus

Kesällä pesen,mutta jokunen vuosi jää joskus väliin.Tarvetta on uusille välineille.

1 vastaus

Kerran vuodessa aina keväisin tulee ikkunat pestyä. 🙂

1 vastaus

Noin kerran vuodessa, kun tulossa on vieraita, ei ole pakkasta, ja ikkunat näyttävät likaisilta.

1 vastaus

kevää ja syksyl…ja jos tarvetta sit useammin

1 vastaus

2xvuodes jos tarvetta sit useemmin

1 vastaus

Kerran vuodessa ja muutoin pesen jos lasten sormenjälkiä niin useasti.

1 vastaus

Viimeksi on pesty yli kaksi vuotta sitten…

1 vastaus

Keväällä pestään ikkunat ja hyvät välineet olis tarpeen!

1 vastaus

Avaan ikkunat yleensä kerran vuodessa pestäkseni kaikki pinnat. Sisäpuolelta ja ulkoa pari kertaa vuodessa ja tarpeen mukaan silloin kun pienten lastenlasten kädet ja suut ovat käyneet ikkunoissa tarpeeksi monta kertaa. Minulla on lahjaksi saatu ikkunanpesin Kärcher, mutta useimmiten pesen ikkunat Sini-tuotteen välineillä. Pesimellä on hankala pestä korkealta ja pikapesu käy näppärämmin ihan perinteisesti pesuaineella, lastalla ja kuivausliinalla.

1 vastaus

Keväällä ja yritän saada tyttäreni pesemään ne. Uudet välineet tarpeen. Jo viime vuonna tytär valitti, että surkeat ja vanhat välineet.

1 vastaus

Kyllä keväällä ja syksyllä on perinteiset pesut. Välillä tulee pestyä, kun oikein likaiselta näyttävät

1 vastaus

Kerran vuodessa keväällä/kesällä, miten ehdin ja kun tulee se inspis päälle

1 vastaus

Kerran vuodessa.

1 vastaus

Keväällä.

1 vastaus

Kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä pesen.

1 vastaus

1-2 kertaa vuodessa, riippuu siivoojan innostuvuudesta 🙂 ja vuodesta jos kovin pölyinen ja kuiva kesä niin pestään syksylläkin…

1 vastaus

Pesin noin viikko sit, oli pakko kun katsoin niitä likaisia ikkunoita jonkun päivän. Ulkoa pesin ruutuikkunat vanhalla tekniikalla, rätti ja lasta ja vettä tietty ja pesuainetta. Muut ikkunat pesinkin ikkunapesurilla jonka sain pojaltani. Ja syksyllä pesen toisen kerran kokonaan välit ja kaikki. Mut kyllä välillä pesen ikkunoita ulkoa vaan tässä välissä ja sisältäkin jonkun…

1 vastaus

Keväisin pesen

1 vastaus

Meillä pestään ikkunat keväällä, kesällä ja syksyllä. Tarvittaessa tietysti vielä useamminkin.

1 vastaus

Keväällä kesällä ja2 kertaa syksyllä

1 vastaus

Pesen kerran vuodessa …noin

1 vastaus

Kerran vuodessa.

1 vastaus

Ikkunat pestään keväällä ja syksyllä.

1 vastaus

noin 1 vuodessa ja mielellään keväällä kun on hyvä valo. mutta pakenen sitä pesua aika usein

1 vastaus

Yleensä keväisin ja syksyisin, useimmiten mies hoitaa ikkunanpesun.

1 vastaus

En pese ikkunoita

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä olis ajatus mutta olen hyvä pakoilemaan tässä asiassa 😅

1 vastaus

Kohta olisi ikkunanpesuaika, keväällä tai viimeistään kesällä. Tänne uuteen kotiin täytyy hankkia uudet välineet, olispa hienoa voittaa ne!

1 vastaus

Keväisin tulee pestyä…yleensä.

1 vastaus

Kerran vuodessa pakko pestä pakoilun jälkeen.

1 vastaus

Keväällä yleensä on ikkunanpesu-urakka.

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä mutta välillä tulee luistettua ikkunanpesusta etenkin syksyllä.

1 vastaus

Pesen ikkunat aina keväällä kun kadut on pesty , koska siitä nousee kauhea pöly. Syksyllä olen laiska ja en välttämättä pese mutta hyvillä välineillä varmasti olisi intoa tehdä se useammin!

1 vastaus

Keväällähän ne olisi ihana saada puhtaaksi, mutta lykkään hommaa joskus jopa seuraavaan vuoteen, koska vanhan talon irroitettavat ruudut on erittäin työlästä pestä.

1 vastaus

Keväisin

1 vastaus

Keväisin pesen, mutta pääasiassa olen hyvä pakoilemaan tätä velvollisuutta. Auttaisi varmasti asiaa kunnon ikkunanpesuvälineet että muuttuisi mielekkäämmäksi.

1 vastaus

Odotan siksi kun kadut ja pihat on pesty sorasta puhtaiksi. Pesussa annan lasten auttaa, sitten jälkeenpäin hiukan korjailen, kun lapset eivät ole paikalla.

1 vastaus

Olemme nykyisessä asunnossa asuneet 1,5 vuotta ja kerran vain olen ikkunat pessyt kauttaaltaan; noloa! Toisaalta, perheessä ei vielä ole lemmikkejä taikka lapsia, joten ulos näkee vielä. Jospa saisin pestyä ennen laskettua aikaa, eli 2.8…

1 vastaus

Tänä vuonna täytynee kai jo ”taas” pestä…

1 vastaus

Kerran vuodessa, yleensä toukokuussa, pestään meillä asuinkerroksen ikkunat. Alakerran ikkunat pestään tarvittaessa, eli ovat todella likaiset.

1 vastaus

Kerran vuodessa tai joskus harvoin kaksi…

1 vastaus

1-2 kertaa kunnolla ja sisälasista saisi pyyhkiä pieniä sormen- ja nenänjälkiä joka päivä jos vain jaksaisi

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä pestään. Sisäpintoja joutuu pesemään kerran tai kaksi kuussa. Riippuu siitä kuinka nopeasti ikkunoihin ilmestyy tarpeeksi paljon esim pieniä kädenjälkiä.

1 vastaus

Keväällä ja Syksyllä 🙂

1 vastaus

Lähinnä pakoilen, mutta kerran vuodessa yritän..

1 vastaus

Alakerran ikkunat keväisin ja syksyllä,vintin ikkunat on jääneet vähän huonommalle pesulle ja mökillä yritän kerran kesässä pestä klasit puhtaiksi🤔

1 vastaus

Nyt tulee täyteen kolme vuotta kun olen pakoillut ikkunanpesua (vain sisäpuolelta olen pessyt) ja alkaisi olla korkea aika tehdä se inhokkitoimenpide! On niin sameanharmaat lasit, että ei parane ikkunaan päin katsella. Ikkunanpesuvälineeni ovat vanhat ja kuluneet eivätkä todellakaan yhtään innosta tarttua toimeen. Ennen tätä pisintä taukoa sain pestyä ikkunat kahdesti vuodessa, jostain syystä homma on aina tuntunut vastenmieliseltä vaikka jälkikäteen kyllä olen nauttinut puhtaasta lopputuloksesta.

1 vastaus

kerran vuodessa eli keväisin

1 vastaus

keväällä pesen… ja olen oppinut jo jakamaan ikkunoita monelle päivälle… ei tule niin isoa urakkaa kun ikkunoita on paljon… ja monenkertaisia…

1 vastaus

1-2 kertaa vuodessa. Keväällä siitepöyjen jälkeen ja syksyllä jos likaiset

1 vastaus

Kaksi kertaa vuodessa ikkunoiden ulko- ja sisäpinnat ja väleistä. Kesällä usein ulkoa ja tarpeen vaatiessa sisäpinnat.
Ei pakkopullaa, kun on hyvät työvälineet.

1 vastaus

Keväällä kerran vuodessa 💪

1 vastaus

Kerran vuodessa siitepölykauden jälkeen

1 vastaus

Jossain ilkunoissa oli vielä vuosi sitten tehtaan imukuppien jäljet. Ollaan asuttu tässä 10v 🙈 hyvin siis osaan paeta pesua.

1 vastaus

Meillä vaimo pitää huolen ikkunanpesusta. Kerran yritin mutta jäki ei ollut tarpeeksi siistiä.

1 vastaus

Noin kerran kaksi vuodessa 🙂

1 vastaus

Pari kertaa vuodessa. Nyt näyttää taas siltä et olisi aika pestä.

1 vastaus

pakoilen 😀 pariin vuoteen en ole tainnut ikkunoita pestä, mutta nyt alkaa olla niin karsean näköiset että taitaa olla aika ottaa itseä niskasta kiinni…

1 vastaus

Keväällä kun ilmat ovat lämmenneet ja lumet sulaneet 🙂

1 vastaus

Pesen ikkunat keväällä ja syksyllä. Nyt kun saisin uudet välineet niin olisin todella kiitollinen niistä.

1 vastaus

Huhti-Toukokuussa on ikkunoiden pesu.

1 vastaus

Keväisin kun pahin katupölyaika on ohi.

1 vastaus

Isossa vanhassa talossa osa ikkunoista on vuosikaudet pesemättä, esim. pienet ikkunat korkealla tai hyvin ahtaassa paikassa. Silloin kun pesuun viimein ryhdytään, ajankohta on yleensä myöhäinen kevät tai alkukesä, vaikka asiaa onkin haudottu jo helmikuun aurinkoisista päivistä lähtien. Kolminkertaisissa ikkunoissa on pestävää pintaa siinä määrin, että yleensä jo kahden ikkunan jälkeen on syytä pitää tauko (joka voi kestää parikin viikkoa).

1 vastaus

Kesällä tulee yleensä pestyä. On kyllä muutama vuosi välissä taas vierähtänyt. Viime vuonna ikkunat pesi äitini. =D

1 vastaus

Viimeistään juhannukseen mennessä… tai sitten kesälomalla heinäkuussa 😉

1 vastaus

Keväällä mieluiten, tuntuu aina että pitää aina talven jäljiltä saada kaikki liat pois 🙂

1 vastaus

Kun kevät aurinko alkaa lämmittämään.

1 vastaus

Musiikin siivittämänä, fairy ja etikka apuaineina. Kuivataan Kärcherillä.

1 vastaus

kesällä kun on aikaa…

1 vastaus

Kerran vuodessa

1 vastaus

Olen jo pari vuotta pakoillut tätä hommaa 😳

1 vastaus

En ikinä kun ei ole Sinin tarvikkeita

1 vastaus

Mielestäni paras aika pestä ikkunat on alkukesästä, kun kevään pahimmat pölyt on laskeutuneet. Itselläni se on edessä, kumpa joku päivä saisi inspiraation.

1 vastaus

Kerran vuodessa, yleensä keväällä pakon edessä. Toisaalta ensimmäinen lapsi vasta tulossa ja koirakaan ei oo onneksi ikkunoista kiinnostunut.

1 vastaus

Keväällä kun tulee tarpeeksi lämmin ilma.

1 vastaus

Yritän pestä kaksi kertaa vuodessa: syksyllä ja keväällä. Näin maisemakin näkyy vähän kirkkaammin. Nyt viime syksynä jäi ikkunat pesemättä kun esikois tytär syntyi 🙂

1 vastaus

Muutaman kerran vuodessa, ainakin ulko-ja sisäpinnat. Nyt vastasyntyneen vauvan kanssa sain apuja anopilta. Hän pesi myös välipinnat. Olen aina tykännyt ikkunan pesusta ja uuden kuivanimurin kanssa homma on vielä mukavampaa. -sini, jolla siivous sujuu-

1 vastaus

Kaksi tai kolme kertaa vuodessa isompi pesu ja ehkä verhojen vaiho. Olohuoneen ja keittiön ikkunat tulee pestyä useammin kun on vain kaksi pintaa ja aurinko paistaa niin ei voi katsella nyt kun on eläkkeellä ja enemmän kotosalla.

1 vastaus

pesen keväällä toukokuun alussa

1 vastaus

keväällä…olen jo siirtänyt kuukauden

1 vastaus

Valitettavasti pakoilen, ryhdyn siihen pakosta ennen juhlia ja/tai pidemmällä vapaalla, on niin vietävän paljon ikkunoita isossa kaksikerroksisessa talossa lasitettuine parvekkeineen ja terasseineen.

1 vastaus

Kesälomalla

1 vastaus

Heti kun tenttiurakka on ohi.

1 vastaus

pakko pestä kerran keväisin..

1 vastaus

Kesäisin yleensä pesen! Tai äitini tulee pesemään😁

1 vastaus

Keväällä ja syksyllä. Ja lähes joka päivä sormenjäljet ja ruuat ikkunoiden alaosista

1 vastaus

Ikkunat on odottaneet aika pitkään, kun oli sairaan miehen hoitaminen ja siitä seurannut kuolema ja suru ole vieläkään loppunut.
Kevät kuitenkin herättänyt vähän ajatukseen *tee niin kuin mies olis halunnut siun tekeävän*, joten pikku hiljaa siivonnut koko kotia perusteellisemmin, apuna viisi vielä kotona asuvaa lasta (20, 16, 13, 11 & 8 vuotiaat).

ennen äitienpäivää peseytyy ainakin alakerran ikkunat. Vähän kerrallaan niin into ei lopu kesken 🙂

ja

1 vastaus

Osanottoni! Voimia arkeen!

1 vastaus

Ensi viikolla on ikkunanpesua tiedossa.

1 vastaus

Joka viikko pyyhin/pesen ikkunat 😀 koira ja taapero yhdistelmällä sotkua on isoissa ikkunoissa heti!

1 vastaus

Joka kevät ja syksy pesen ikkunat ja parvekelasitukset sekä lisäksi kevättalkoissa rappukäytävämme viiden kerroksen ikkunat. Tämän keväinen urakka on vielä edessä eikä sitä pääse pakoon.

1 vastaus

Lykätty on viime syksystä, kohta olisi aika. Kun vaan motivaatio löytyisi 🙂

1 vastaus

Keväällä yleensä tulee pestyä!

1 vastaus

No, pyrin siihen et kerran vuodessa ja sisäikkunan voin pyyhkästä vaik jouluks jos oikein on tahmanen.

1 vastaus

Keväisin ja syksyisin, jouluksi sisältä

1 vastaus

Kerran vuodessa,yleensä keväisin.

1 vastaus

Pesen yleensä loppu kesästä ikkunat.

1 vastaus

Keväisin 🙂

1 vastaus

Keväällä aina pesen, yleensä toukokuussa. Joskus, jos inspiraatio iskee, saatan pestä vielä syksyllä ulommaisen ruudun. Ei se mitään kivaa hommaa ole, mutta pakkohan se on hoitaa. Ja puhtaat ikkunat näyttävät hetken aikaa niin ihanilta 🙂

1 vastaus

Meilä on niiiiin vanhat ja huonot ikkunat jo, ettei niitä saa puhtaaks ilman kunnon välineitä! 🙈 Ja aivan liian harvoin innostun niitä siitä syystä pesemään.

1 vastaus

Yritän pakoilla koko projektia sillä ikkunoita on monta.

1 vastaus

keväällä ja syksyllä

1 vastaus

Pakon edessä

1 vastaus

Lähinnä paennut.
Vaikeita vuosia, ongelmia vanhimman tyttären kanssa ollut. joutui mielialan vuoksi yläasteella jo osastolle. Sen jälkeen ollut enemmän tai vähemmän problematiikkaa asian tiimoilta. Perheessä myös kaks yhteistä poikaa joilla adhd, poikien isällä add, ja bibolaari, eiköhän siinä jo ole riittävästi yhdelle perheelle.Paljon on ollut haasteita ja vaikeuksia. Aina ei ihan ensimmäisenä ole ikkunanpesu mielessä. Muutettu reilu vuosi sitten ja vieläkään en ole makuuhuoneen ikkunoita pessyt. Viime kesänä aikain voimia pestä muun asunnon ikkunat, kun oli rippijuhlat. Että semmosta. Tsemppiä muillekin kevääseen.

1 vastaus

Ennen kesälomaa on ikkunanpesu, sitten vasta lomailemaan !

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA on pirkanmaalainen toimittaja, tiedottaja ja kolmen kouluikäisen äiti. Blogin aiheina naiseus, äitiys, arki, lapset, koti, keliakia ja huumori. Vertaistukea uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Liity mukaan Facebookin lähes 6000 seuraajan ryhmään! Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Weekend, wellcome! #tgif #weekend #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: