Uskalla leikata reilusti tytön hiuksia – kyllä, niistä tulee paksummat

Olen tässä ihmeekseni huomannut, että meidän perheen vauva täyttää ihan kohta seitsemän. Seitsemän! Se tuntuu uskomattoman isolta ja toisaalta samaan aikaan tosi pieneltä, koska Matilda täyttää tänä vuonna jo 15 ja Henrik 12.

Luin Aavasta kirjoittamiani viisivuotis- ja kuusivuotispostauksia juuri ja jaoin niitä blogin Facebook-sivulle. Tuli oikein ikävä viisivuotiasta Aava, mikä ihana ikä! Ihanan pikkuvanha, kiukutteleva prinsessa!

Lue tästä Viisivuotias: ihana kiukkupussi täydellisellä huumorintajulla

Ja tästä Kuusivuotias: niin pieni, niin iso.

prinsessa

Aava viisivuotiaana.

Viisivuotispostauksessa kirjoitin siitä, että Aava halusi kasvattaa Tähkäpään hiukset. Hiukset olivat todella pitkät, ohuet ja takkuiset.

Postausta nyt uudestaan lukiessani tajusin, että hiukset ovat nyt ihan erilaiset.

Kävimme joka aamu hiustappeluita, kun Aava oli 5- ja 6-vuotias. Lopulta viime syksynä eskarin alkaessa olimme kumpikin sitä mieltä, että nyt loppuvat tappelut.

Leikkautimme Aavalle pitkän polkan tai vähän yli. Jokatapauksessa hiukset lyhenivät valtavasti.

En löytänyt siitä nyt ihan täydellistä kuvaa, mutta näistä näkee suuntaa muutoksesta.

Kuusivuotias

Lyhyemmät hiukset kuusivuotiaana.

Muistan, että häntä harmitti. Minuakin harmitti salaa, mutta olin hiljaa. Olin kuitenkin tyytyväinen, kun harjaaminen helpottui valtavasti.

Tajusin postausta lukiessani, että nyt keväällä, kun hän täyttää seitsemän, hiukset ovat ihan erilaiset. Ne ovat nyt paksummat ja kiiltävämmät.

Alla olevassa kuvassa hiukset ovat olleet letillä ja latvoja pitäisi tasata, mutta itse näen näissä kuvissa, ja tunnen hiuksissa harjatessakin, ison eron.

Ihan vaan rohkaisuna, että uskalla leikata tytön Tähkäpää-hiuksia reilusti, se kyllä kannattaa! Vaikka tiedän, että perheen prinsessa ei siihen helposti suostu…

Hiukset seitsemänvuotiaana.

Taistellaanko teillä hiusten harjaamisesta, pesusta tai leikkaamisesta? Mitkä ovat parhaat vinkkisi lasten hiusten hoitamiseen?

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

No leikkaa jos tukka on sitä laatua

Avatar

Meillä myös leikellään tyttöjen hiuksia reilusti aina kun on ollut tarve. Ja siinä kolmenvuoden kantturoilla he ovat itsekkin kokeilleet tätä hiustenleikkuuta.? Tästä yllätyksestä tosin äiti ei ollut kovinkaan innoissaan. Mutta joo…kyllä se vahvistaa hiusta. Paksut ja terveennäköiset tukat koululaisina. Joten samaa mieltä kanssasi että uskaltakaa leikata. Arki helpottuu eikä tarvii kinata kampaamisesta. Yks minkä muuten vinkkaan, niin Argan öljy tukalle tekee hyvää ja tukkatakut saa kyytiä.

Avatar

iik, pitäiskö meidänkin raaskia leikata takkutukan kutreja.. Ei olla vielä leikattu neitin hiuksia kertaakaan tämän melkein 4v elämän aikana 😀 ei meillä tarvitse tapella harjaamisesta ja saan letitellä niitä yleensä aina kun haluan ja ehdin, mutta hiuslaatu on kyllä sellainen että se on sekunnissa takussa.

Avatar

Kannattaa ne ”vauvatukan” jämät leikata jotka jääneet sinne latvoihin. Ja muutenkin. Huomannut tämän 3 tytön äitinä.

Avatar

Mä leikkasin mun tytön Lilyn hiukset. Hiukset oli tosi takkuiset Pitkät hiukset ulottuivat peppuun asti.Lily suuttui kun sanoin että nyt loppuu takkuillut. No leikkasin Lilylle polkan. Kuitenkin minä ja Lily oltiin ihan tyytyväisiä hyvin se sitten meni. Leikkaa VINKKI TASOITA HIUKSET JOKA KUUSSA

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Meillä kans nyt korona-aikana Aavalta lähtibpaljon pituutta. Yhä harmittelee mut paljon helpompi harjata.

Avatar

Mun tytöllä oli ohut tukka. Mä sanoin että leikataan vähä tukkaa. No Tytti otti ihan rauhassa vaikka sakset liikkuivat kokoajana. Mä leikkasin Tytille polkan. Tukka oli lyhyt mutta todella paksu kiitos neuvoista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä