Pahimmat hiusmokat ikinä

Minulla on bad hair day joka aamu.

Minulla on siis hankalat hiukset. Ne ovat todella paksut, todella kuivat ja todella kihartuvat. Jos niille ei tee mitään, ne ovat kiharat, pörröiset ja niin kuohkeat, että tukkaa näyttää olevan neljän ihmisen määrä. Ei, en näytä kuvaa. Instan stooreissa mökkifiiliksissä ne ovat kuitenkin näyttäytyneet juuri sellaisina pirulaisina kuin ne oikeasti ovat.

Herralle kiitos suoristusraudasta!

hiusten väri

Olisipa luonnostaan tällaiset, mutta ei, ne ovat neljä kertaa pörröisemmät ja kuin Rölli-peikolla.

Lapsena minulla oli aina poikatukka, siis aina. Tästä olen avautunut ennenkin, joten äitiä säästääkseeni en avaudu enää. Sen vain kerron, että surin lyhyitä hiuksiani. Kun olin seiskalla, kampaaja sanoi, että hiuksia ei ole pakko lyhentää. Sen koommin minulla ei ole ollut lyhyitä hiuksia.

Pahin hiusmokani ikinä on permanentti viidennellä luokalla. Harkitsin tässä hetken kuvan julkaisemista, mutta ei, en pysty.

Kuvitelkaa vapaasti pojalta näyttävä tyttö, jolla on etuhiukset ja takaa ja sivuilta olkapäille pituus. Hiuksissa on palanut säkkärä permanentti, jollaisia näkee ehkä kirkossa ja vanhainkodeissa. Lisäksi kuvittele nenän päälle suuret, pyöreät silmälasit. Ei tietenkään vielä meikkiä, mutta ehkä jo finnejä.

Jep, sait hyvin kiinni mielikuvasta. Hyvä.

Toiseksi pahin mokani on ehdottomasti etuhiukset. Ei enää ikinä!

hiusten väri

Vaikka blondius sopisikin ehkä luonteeseeni, en ehkä aina tunnista, jos joku puhuu minusta, että se blondi merkityksessä se vaaleahiuksinen nainen.

Minulla on ollut vaaleat hiukset lähes koko ajan asuessamme Pirkanmaalla, mutta ei todellakaan ole ollut aina.

hiusten väri

Minulla on ollut monen vuoden ajan yksi väri aina pari vuotta, minkä jälkeen olen vaihtanut väriä.

Minulla on ollut maantienväriset, vaaleanruskeat, tummanruskeat, lähes mustat, punaiset, punertavat, keltaiset ja – uskokaa tai älkää, nuorena myös violetit ja vihreät hiukset.

Vaihtelen hiusteni väriä aika usein, koska en yksinkertaisesti tiedä, mikä väri sopisi minulle. Nyt taas pohdin samaa.

hiusten väri

hevoset

Kuva Veera Konsti

Pituuksista pidän polkasta, pitkästä polkasta sekä mahdollisimman pitkästä. En usko, että koskaan leikkaan tukkaa, jossa näkyy niska. Lapsuusvuodet niska paljaana riittivät.

hiusten väri

Tähän vielä puolet pörröisyyttä lisää, niin aletaan olla lähellä aamulookiani.

Olin nuorena neljä kertaa hiusmallina. Joka kerta minut valittiin värimalliksi ja aina punaisen värin malliksi. En tiedä oikein miksi, mutta usein mietin, että sekö olisi oikeasti paras väri minulle? Se ei tosin tunnu omalta.

hiusten väri

Mietin tässä nyt, että värjäänkö ennen Matildan rippijuhlia hiukset ja jos värjään, niin minkä värisiksi? Ikuisuuskysymys, johon en tiedä vastausta.

Mielellään ei kuitenkaan mitään hiusmokaa kiitos…

hiusten väri

Onko sinulle aina ollut selvää, mikä hiusväri tuntuu omalta?

Kerro pahimmat hiusmokasi blogin kommenttikenässä tai Yli pyykkivuorten -blogin Facebook-yhteisössä!

Kommentit

16 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiva, kun löytyy se oma.

Avatar

Minä laittaisin vaikka muutaman ohuen punaisen raidan hiuksia piristämään ja muuten antaisin olla vaaleana. Minusta siulle sopii hyvin vaaleat pitkät hiukset, ne ovat sinulle luonnollisemmat.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Enpä ole punaisia harkinnut, täytyypä pohtia.

Avatar

Mikähän on oma luonnolinen värisi? Ei ole ketään jolle ei oma värinsä sopisi.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Maantien värinen kai.

Avatar

Hauskoja kuvia, mahtavaa aikamatkailua!
Ja sinulle tosiaan sopii monen väriset hiukset, varsinkin kesällä vaaleat on kyllä aina erityisen kauniit.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos!

Avatar

Luonto on niin fiksu, että se on useinmiten valinnut valmiiksi sen meille sopivimman hiusvärin. Samoin se on valinnut meille parhaiten sopivan lämpöasteen siihen väriin. Lähtökohtaisesti siis hiusten luonnollinen väri sopii parhaiten ihosi ja silmiesi väriin ja värilämpötilaan.
Tämä on tietysti ihan järkeen käypä juttu! Vaikka se kieltämättä on ehkä päässyt tässä maailmassa vähän aiheestä eksymään: useinmiten kadulla kohtaamasi (nainen) kantaa päänsä päällä jotain ihan muuta väri, kuin sitä omaa ja oikeaa. Miesten maailmassa oma luonnollinen hiusväri on onneksi yleisempi valinta. Silti emme kovinkaan usein (koskaan?) ajattele, että onpas tolla huonon väriset hiukset…
Mainosmaailma on saanut meidät uskomaan, että hiusten värille kuuluu tehdä jotain. Ei kuulu. Hiukset ovat oman värisinään kantajalleen todennäköisesti se kaikkein kaunein kehys.
(Ei, en ole vielä siellä. Mutta projeksti on hyvällä mallilla)

Samoin kannustan miettimään suhdettasi suoristusrautaan. Moni meistä muista maksaisi maltaita (ja osa maksaakin) paksummista hiuksista. Henkilökohtaisesti omaan sellaisen lasisen suorat karvat, joihin ei letti eikä kihara tartu. Karheampi kihara hius olisi välillä enemmän kuin toivottu juttu 🙂
Opettele, edes yhtenä päivänä viikossa, rakastamaan hiustasi juuri sellaisena kuin se on. Kulje ensin yhtenä päivänä viikossa sen kanssa kiherana, pörröisenä ja ihanana, juuri sellaisena kuin sen on. Ensin laitat ehkä kiinni, pikku hiljaa totut pitömään auki. Huomaat, että herätä ihmisissä kiinnostusta, mutta huomaat myls, kuinka positiivista se ihailu on.

Kehopositiivisuus voi olla myös armoa omiin karvoihin. Suosittelen kyseenalaistamaan markkinamaailman meille syöttäviä hiusarvoja ja kokeilemaan sitä, mikä on oikeastikin meidän omaa!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

En minä joka päivä suorista, mutta tykkään suorasta kyllä enemmän. Et ole nähnyt millainen tämä pahimmillaan on!

Avatar

Pitkä tukka minusta tekee monen naisten väsyneen näköiseksi . Se latistaa yleensä ilmeen raskaaksi – kokeileppa joskus rohkeasti lyhyttä tukkaa. Itse olen löytänyt polkkatukan (tai no hartoista pari milliä ylöspäin siten että yltää alkuun kiinni pinnien avulla . Osaan pitää auki hiuksia vain jos on tää mun polkkatukka. Muuten nuttura pään päällä on tylsä mutta sopii mulle ja keventää mun pyöreitä kasvoja. Oma väri paras väri (vaalea joka talvella kokee hetken harmauden mutta kevät aurinko saa aikaan jo raitoja. Kiiltoa antaa kiinne joka ei tue vaan antaan sen kiillon. Olen käynyt ja kokeillut erilaisia tyylejä hiuksiini jo 7vuotiaqsta asti (ihana äiti kun antoi mun käydä kampaamossa) . Hevosenaisen luottotukaksi on osoittautunut tuo malli jonka kerroin – helposti sen saa myös juhlakuntoon ja töihin myös. Sitten kun jos kasvatan pitkän tukan niin se ohenee niin paljon että on ihan liru joten tämä polkka tukka pysyy ilmavana ja hyvänä ilman laittoakin .

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No, mä näytän väsyneeltä muutenkin, heh. En osaa olla lyhyessä tukassa.

Avatar

Miun mielestä siulle käy parhaiten viilee puhas vaalee. Jos vaihtelua kaipaat, vaaleenruskee tai keskiruskee, ei kovin tummaa. 😉
Luonnonkiharat hiukset itsekin omaavana ymmärrän tuon suoristuskierteen, mutta parturi-kampaajana kannustan unohtamaan raudan välillä. Jokin kiharan hiuksen muotoilutuote (kiharavoide tms.) voisi tehdä kiharoista kauniimmat. Suosittelen myös jotain hiusöljyä pituuksille ja latvoille päivittäiseen käyttöön. Harja on luonnonkiharan pahin vihollinen, se viimeistään ”pörröttää” hiukset. Eli harjaus mieluiten pesun yhteydessä, ei kuivana ollenkaan, jos mielii pitävänsä kiharan nättinä. Ja jos koet että hiukset ovat ”räjähtäneet” aamuisin, testaa laittaa hiukset yöksi kiinni, letille, nutturalle tai patukoille. Väittäisin että hiukset ovat aamulla ”hallitummat” ja kiharakin kauniimpaa.
En tiedä miten yleensä käsittelet/pidät hiuksia (paitsi että suoristat) ja kenties tiedät jo kaiken kirjoittamani, mutta näpyttelimpä kuitenkin, jos vaikka voin olla avuksi. 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Joo, samoja juttuja olenkin huomannut. Kiitos!

Avatar

Mun mielestä sulle kävisi sellanen balayage-tyylinen värjäys, jossa tyvi olisi hieman tummempi ja pituudet vaaleahkot. Sitten lisäksi hopeashampoo taittamaan keltaisuutta pois 🙂

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kuulostaa hyvältä!

Avatar

Ai että, permanentti viidennellä luokalla. Myös otsatukka permanentattu. Että voin samaistua.
Mulla on ollut nuorempana punaiset ja violetit hiukset, mutta aina palaan tummaan. Aikuisiällä muutamaan otteeseen vaalealla raidotetut, mutta ei. Tumma on oma värini, se vaan vaihtelee keskiruskeasta tummempaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä