Silmien laserleikkaus oli elämäni paras päätös

Vanhojen tanssiaiset lukiossa. Hetkeä ennen tansseja toinen piilari putoaa. Toinen piilari on tallessa silmässä, mutta väärin päin. Piilari hiertää koko esityksen ajan.

Lapsi hyppää uimahallissa kerta toisensa jälkeen hyppypaikassa. Seison vieressä ja valvon hyppyjä. Joka kerta silmäni täyttyvät kloorivedestä, ja piilarit liikkuvat ja hankaavat. Vaihto silmälaseihin ei auta, koska en näe märillä laseilla mitään.

Uimahallin saunassa on joka kerta yhtä kiusallista. En näe ilman silmälaseja mitään ellen laita nenääni kiinni kohteeseen. Jotta näkisin, keitä muita saunassa on, minun pitäisi katsoa todella tarkasti vieressä istuvaa. Eihän vieraita alastomia naisia voi katsoa tarkasti. Siispä en katso ketään, mikä ehkä kummastuttaa saunassa istuvia tuttujani.

Haluaisin katsoa sohvalla telkkaria kyljellä maaten, mutta se ei onnistu.

Talvella silmälasien sangat ovat jääkylmät. Kun astun sisään, lasit huurustuvat välittömästi.

Ratsastusharrastuksessa kypärä ei meinaa istua hyvin silmälasien takia. Sama ongelma lasketellessa.

Kesällä kävelemme kadulla ja poikkeamme kauppoihin. Muut nostavat aurinkolasit pään päälle, minä kaivan laukusta silmälasikoteloa ja vaihdan laseja edes takaisin.

Välillä en saa piilareita millään hyvin. Jännitän suuria juhlapäiviä. Haluaisin pitää piilareita, mutta mitä jos en saakaan niitä hyvin?

silmien laserleikkaus

Oli järkytys saada silmälasit

Muistan yhä miltä tuntui saada silmälasit 12-vuotiaana. Olin laiha, muodoton ja poikahiuksinen tyttö, joka sai kuin huutomerkiksi nenälleen isot lasit. Ne eivät ainakaan parantaneet asemaani lievästi koulukiusattuna.

On onni asua kehittyneessä maassa, jossa on mahdollista saada oikeanlaiset silmälasit. Monille silmälasit sopivat hyvin. Minä käytin 22 vuotta silmälaseja, mutta en tykännyt niistä koskaan.

Neljä vuotta sitten kävin silmien laserleikkauksesta. Muistan yhä olla kiitollinen siitä päätöksestä lähes joka päivä.

Näkökenttäni on laajempi. Mitkään lasit eivät koskaan tuo samaa kirkasta näkymää kuin omilla silmillä nähtynä. Lasit voivat niin helposti olla naarmuiset, likaiset tai vähän vinossa.

Puiden latvat ovat teräväreunaiset kaukanakin horisontissa.

Lapset eivät huku, kun näen heidät uimarannalla ja uimahallissa koko ajan helposti ja tarkasti.

Silmien laserleikkaus on helppo ja nopea

Vaikka silmien laserleikkauksessa on aina pieni riski ja leikkaus on kallis, suosittelen sitä lämpimästi. Operaatio on nopea ja aika helppo, ja näkökyky on hyvä lähes heti leikkauspöydältä noustessa. Jälkihoito ei kestä kauan. Toki joskus voi käydä toisella tavalla, mutta minun kokemukseni oli hyvä.

Minulla oli miinusta 3,5. Ei siis kauhean paljon, mutta selkeästi kuitenkin. Laserleikkaus oli elämäni paras päätös. Paras sijoitus minuun itseeni. Sain näkökykyni takaisin!

Ihan mahtavat neljä vuotta.

Oletko sinä käynyt laserleikkauksessa?

Kommentit

8 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Niinpä, harmi! Onneksi on piilarit ja lasejakin saa niin monenlaisia kivoja!

Avatar

Kävin laserleikkauksessa 1.5v. sitten. Molemmissa silmissä oli miinusta 6.5. Minua huvitti, koska laserleikkaus lasketaan kauneusleikkaukseksi. Ei esim. voi saada sairaslomapäivää leikkausta varten. Itse halusin vain NÄHDÄ. Ja oli oikein onnistunut päätös. Samana iltana jo ajoin lapsen kaverisynttäreille pimeänä talvi-iltana maaseudulle 10km. Ja olin niiin onnellinen! Toki näön tarkentuminen vei aikaa jopa noin vuoden, mutta kuitenkin näin jo todella hyvin heti leikkauksen jälkeen. Paras päätö s ikinä!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tiedän tunteen! Parasta!

Avatar

Kannattaa nauttia onnistuneesta leikkauksesta ihan hiljaa. Entä jos joku menee suosituksestasi leikkaukseen ja asiat meneekin pieleen?

Ystäväni katuu antamaansa suositusta.

Itsellä leikkauksesta kolme vuotta ja seurauksista kärsin päivittäin. Kaikkien silmät eivät leikkausta kestä ja sen jälkeen syyt leikkaukselle tuntuvat lähinnä naurettavilta. Mieluummin likinäköiset mutta terveet silmät!

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No, en minä ole vastuussa siitä, onnistuuko jonkun leikkaus vai ei. Leikkauksia on tehty hyvin paljon, ja haluan uskoa, että kaikki riskit minimoidaan. Todella harmi kuulla, että sinun leikkauksesi ei onnistunut. Tsemppiä!

Avatar

Ymmärsit viestin väärin, et tietenkään ole vastuussa siitä. Mutta voisit pahasti katua innokkuuttasi suositella leikkausta riskeistä huolimatta, jos vaikka ystäväsi silmät vaurioituisivat leikkauksessa. Ymmärrätkö nyt mitä tarkoitan?

Halu uskoa ei riitä. Laserleikkaukset ovat kovaa bisnestä ja tuloksen toivossa leikataan liian löyhin perustein.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Toki harmittaisi ystävän puolesta. Joku voisi suositella minulle silikoneja tai vaikka kasvojen kiristystä, mutta itse teen silti päätöksen ja lääkärikin kertoisi riskit. Minusta on kiva kuulla tarinoita myös siitä, että kaikki menee hyvin. Lähipiirissäni kaikilla leikkauksessa käyneillä on onnistunut hyvin laserleikkaus. Tiedän vain onnistumistarinoita.

Avatar

Harmi kun tuo ei kaikille vaan sovi. Mulla on ollut lasit 9-vuotiaasta saakka ja -6 näkö, en siis todellakaan nää yhtään mitään ilman laseja. Viime syksynä päätin että nyt menen laserleikkaukseen, mutta tutkimuksessa selvisi että sarveiskalvo on liian ohut toimenpiteeseen. Vaihtoehdoksi olisi jäänyt silmänsisäinen piilolinssi, mutta sen hinta oli sitten niin yli mun budjetin että asia jäi sikseen. Onneksi silmälasien ja piilareidenkin kanssa voi elää, vaikka melko ärsyttävät ovatkin :/

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä