Äitiys 9.8.2018

Näin onnistuu koulukirjojen päällystäminen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Back to school!

Meillä alkoi koulu tänään torstaina. Aava tykkäsi kovasti ensimmäisestä koulupäivästään ja jäi iltapäivällä kotona eteiseen istumaan ja lukemaan uutta Aapistaan. Sen pidemmälle hän ei ehtinyt, kun Aapisen kimppuun oli päästävä heti.

Kaikki eivät enää päällystä kirjoja ekologisista syistä, mutta kirjojen kestävyyden ja oppilaalta toiselle kierrättämisen kannalta olen todennut, että ehdottomasti täytyy päällystää. Muistan itse hyvin, miten repulla laskettiin mäkeäkin talvella, joten kovalla koetuksella ovat kirjat.

Tässä ohjeet koulukirjojen päällystämiseen!

Koulukirjojen päällystäminen

Välineet: Kirja, sakset, pitkä viivotin, kontaktimuovia ja puhdas, tasainen alusta.

koulukirjat

Aseta kirja ruudukkopuolen päälle. Mittaa alue, jossa on 1,5-2 ruutua tyhjää kirjan ympärillä. Ota huomioon kirjan selkämykseen menevä muovi.

Leikkaa ruudukon viivoja apuna käyttäen oikeankokoinen pala muovia.

Taita muovi kahtia ja tee terävä taitos. Näin keskikohta on helpompi havaita.

Aseta kirja tarkasti keskikohdan päälle.

Leikkaa keskikohdasta ja kulmista ylimääräiset palat pois. Kuvassa vasta toiselta puolelta leikattu.

Irrota taustapaperi puoliväliin asti ja käännä paperi sivuun. Aseta kirja tarkasti kirjan selkämyksestä kohdalleen pitämällä kirjaa pystyssä. Aseta kirja paperin päälle.

Laita muovi tarkasti ja hitaasti viivottimen avulla kannen päälle.

Jos selkämyksen kohdalle tai kulmiin jäi liikaa muovia, leikkaa lisää. Liimaa muovit kirjan kansien päälle sisäpuolella.

Valmis!

Päällystätkö kirjat näin vai jotenkin toisella tavalla?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (7)

Itse olen myös päällystämisen kannalla. Meillä ekaluokka alkaa ensi viikon ke. Jännää. Löysin Suomalaisesta kirjakaupasta biopohjaista kontaktimuovia. En ole vielä kokeillut, joten en tiedä onko hyvää. Se on pelloplastin. Normaalia olisin ostanut jos tätä ei olisi ollut.

1 vastaus

Itse raotan muovia alupaperista sentin kerrallaan ja vedän viivottimella sen kirjan kanteen paikalleen. Ei jää kupruja niin herkästi kuin tuolla tavalla tehdessä. Viimeisenä vasta nuo keskiyön leikkaamiset tai joskus ennen kirjan takakantta päällystäessä.

1 vastaus

Varmasti turvallisempi tapa! Mä oon tottunut tuohon, paksulla muovilla ei jää yhtään kupruja.

1 vastaus

Mä leikkaan ylimääräiset muovipalat kulmista silleen viistosti, leikkaan siis kolmion pois nurkista enkä neliötä.
Ja irrotan muovin taustapaperin tolleen puoliväliin ja sitte vaan lätkäsen sen kirjan kannen siihen enkä nätisti asettele 😀

1 vastaus

Minäkin välillä leikkaan kulmat pois viistosti!

1 vastaus

Kaikkea muuta tähän maailmaan on keksitty vuosien varrella, aids-lääkkeistä älykännyköihi , mutta sitä en jaksa ymmärtää, miksei vielä ole on kstuttu keksimään sellaisia koulukirjan kansia, jotka kestäisivät ihan itsestään!
Miksi tämä ”muoviralli” joka vuosi (on isommassa taloudessa, saati koululuokassa tai kokonaisessa koulussa, muuten aika monta rullaa ja käytettyä työtuntia)
Meillä koulutoimi edellyttää kirjojen päällystämistä. Oppilaalta toiselle kiertävis kirjoissa on myös kuntoluokitus, joss kirjaan lukuvuoden aikana tulleet kulumat pisteytetään. Jos kirja on kulunut käytössäsi enemmän kuin tarkoitus on ollut, joudut maksamaan koulukirjastasi korvauksia. Tämän vuoksi päällystettäväksi tulee käytännössä myös vanhoja, kierrossa olevia oppikirjoja, joita edelliset eivät ole muovittaneet.

1 vastaus

Meillä alkaa koulu ensi maanantaina, joten eiköhän sitten meilläkin kirjat saa muovia pintaan. Poika on aikamoinen sähläri ja kirjat ovat kovalla koetuksella. Ekalla ja tokalla päällystämisestä huolimatta kirjat saivat kyytiä 🙂
Mukavaa perjantaita 🙂

1 vastaus

Itse olen myös päällystämisen kannalla. Meillä ekaluokka alkaa ensi viikon ke. Jännää. Löysin Suomalaisesta kirjakaupasta biopohjaista kontaktimuovia. En ole vielä kokeillut, joten en tiedä onko hyvää. Se on pelloplastin. Normaalia olisin ostanut jos tätä ei olisi ollut.

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yli pyykkivuorten
HANNA MAARIA Havaintoja perhe-elämästä, äitiydestä, naiseudesta, sisustamisesta ja lapsen keliakiasta. Vertaistukea myös uhmaikään, kouluikään, murrosikään ja ruuhkavuosiin. Blogissa mukana "Aava", s. 2011, "Henrik", s. 2006, "Matilda", s. 2003 ja aviomies. Yhteydenotot: ylipyykkivuorten@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Vielä saan pitää sinua kädestä. 💕 #kaksplusblogit #äitibloggaaja #ylipyykkivuorten

ylipyykkivuortenblog

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: