Rippimekon etsintä saa äidin ja teinin hulluiksi

Rippimekko on kuulkaa elämää suurempi asia. Hei sinä äiti, jonka tytär pääsee kesällä 2019 ripille! Pikkuvinkki: aloittakaa rippimekon etsintä viimeistään tammikuussa. Me aloimme etsiä rippimekkoa toukokuussa, kun rippijuhla oli 12. elokuuta. Se oli virhe. Aloitimme ihan liian myöhään.

Katsokaas kun rippimekon valinta ei ole mikään pikkujuttu, ei todellakaan. Sehän on once in a lifetime -rippimekko, The rippimekko. Se on oltava täydellinen.

Se on kuulkaa todellinen äiti-tytär-suhteen Via Dolorosa se mekon etsintä.

rippimekko

Rippimekko: Äidin määräykset

Annoin rippimekon valintaan oikeastaan vain yhden kriteerin: hinnan. Kipurajani oli alussa muistaakseni 120 euroa. Kun olimme kierrelleet tuntikausia Helsingissä ja Tampereella, nostin kädet ylös ja hinasin kipurajani 160 euroon. Sen yli en suostunut menemään. Tyttären vaatimukset, meidän vanhempien antama kattohinta ja tarjonta eivät kohdanneet.

Rippimekko: Tyttären vaatimukset

Matildan toiveina olivat valkoinen tai sininen väri, tyköistuva vyötärö, pituus polvien yläpuolelle, ei liikaa mitään tyhmää pitsiä, ei missään nimessä kukkia ja kaunis yläosa. Tähän yhdistettynä jopa 160 euroa, niin kyllähän nyt pitäisi löytyä.

Väärin. In your dreams, sinä kärsimätön mutsi.

Kiertelimme ensin muutaman tunnin Helsingissä ja sitten muutaman päivän Tampereella. Tilasimme myös joitain mekkoja kokeiluun eri verkkokaupoista. Toiveiden mukaista mekkoa ei vain ollut yhtään missään, paitsi 300 eurolla. Voin kertoa, että jalat väsyivät ja tunteet lämpenivät kummallakin.

Kunnes sitten:

rippimekko

The rippimekko

Toki olisin voinut sanoa, että sinä otat tämän 40 euron mekon ja sillä siisti. Halusin ihan aikuisten oikeasti kuitenkin panostaa mekkoon sen suunnittelemani summan verran. Halusin myös, että tytär olisi tyytyväinen mekkoonsa ja että rippipäivä olisi siltäkin osin onnistunut.

Lopulta löysimme toisella tai kolmannella Halosen kiertelyllä mekon, joka vastasi toiveitamme ja jota Matilda halusi kokeilla. Jo se sai minut hyppimään tasajalkaa riemusta. Hän ei nimittäin kovin montaa halunnut edes sovittaa, kun näki heti, että mekko ei ollut se oikea. Aika monesta minäkin näin, että ei kannattanut edes kokeilla. Joitain hän kokeili ja totesimme heti, että ei, seuraava. Tai sitten vilkaisin hintalappua ja sanoin, että eiköhän jatketa matkaa…

Mekon alkuperäinen hinta oli 145 euroa, mutta se oli alerekissä 75 euroa! Juhuu!

Huomasimme kuitenkin, että mekon vetoketju oli vähän rikki ja mekon edessä oleva pitsi oli mennyt muutamasta kohdasta rikki. Saimme lopulta mekon ilman palautusoikeutta 60 eurolla. Mekko piti viedä kuitenkin ompelijalle, joka otti korjauksesta 40 euroa, mutta niin tai näin, alle kipurajani, ihana mekko ja tyytyväinen tyttö!

Eikö olekin ihan täydellinen mekko?

rippimekko

rippimekko

rippimekko

Äidin mekko: 35 euroa

Entäpä minun mekkoni? Tokmanni, 40 euroa, alerekissä 15 euroa, ja pienennys ompelijalla 20 euroa. Yhteensä siis 35 euroa. Just hyvä, heh.

rippimekko

Kirjoitan myöhemmin postauksen vielä gluteenittomista ja laktoosittomista tarjoiluistamme sekä juhlien ohjelmasta.

Kohtasivatko teillä nuoren ja vanhemman asun vaatimukset?

Lue myös

Niin onnellinen (rippijuhlat vietetty)

Kommentit

18 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Kiva, että uskalsit ostaa just itsesi näköisen!

Avatar

Aivan ihana mekko ?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos! Ehkä se olikin kaiken sen tuskan arvoista, heh.

Avatar

Jäin oikein miettimään, mitä itse puin päälle i konfirmaatiopäivänä.
Sen muistan, että ystäväninosti juhlaan housupuvun Espanjasta. Se oli mielestäni täydellinen valinta tyttölapselle, jonka en ollut koskaan nähnyt pukevan päälle hametta.
Itse pukeuduin siskoltani lainaamaan tummansiniseen, pitkään hameeseen ja valkoiseen paitaan. Kengätkin taisivat olla lainatavaraa. Mahtoikohan muut silloin olla tietoisempia siitä, mitä päälleen pukivat vai menikö se kaikilla niin, että kunhan jotain sopivaa…

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Minulla oli olkatoppauksilla varustettu kukkamekko, heh.

Avatar

Ihanat, molemmat mekot ja molemmat naiset ! ?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos ihana Petra!

Avatar

Kiitos tästä! Minulla on kaikki tämä vielä onnellisesti edessä, mutta jotain merkkejä tulevaisuudesta on havaittavissa… Neiti 5v, joka on eppulainen, ei lapsi enää.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Joo, äkkiä se oma maku tulee esille…

Avatar

Aivan ihanat, kauniit mekot kummallakin! Kannatti nähdä vaivaa.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos!

Avatar

Muistan kun omaa rippimekkoani etsittiin vain pari viikkoa ennen ripille pääsyä ja muistaakseni kolmas kauppa mistä löytyi se mekko joka ei näyttänyt liikaa paljasta pintaa mutta ei ollut täynnä prinsessoja (olin kummalinen välikoko lasten ja naisten osastojen välissä). Hintaa mekolla oli 30€ ja äitini vielä pitkään ostosreissun jälkeen kummasteli kuinka helppoa se olikaan 😀

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Sehän kävi hienosti!

Avatar

Kiitos tästä postauksesta! 😀 Meillä edessä ensi vuonna kaksostyttöjemme rippijuhlat joten tuo kaikki kuvailemasi on siis edessä TUPLATEN… Kummallakin tyttärellä luonnollisestikin oma makunsa, ja tarkka sellainen molemmilla. Toiselle luulin jo löytäneemme unelmien rippimekon – ja ostimmekin sen jo tänä kesänä. Ajatuksena, että tytär käyttäisi sitä nyt (hieman pienennettynä) tämän kesän erinäisissä juhlissa ja ensi kesänä omissa rippijuhlissaan… Mutta mitä ihmettä – tämän kesän juhliin mekko oli lopulta tytön mielestä liian hieno ja tuleviin rippijuhliin kuulemma liian tavallinen. Koska pitsimekko… ja nykyään tuntuvat olevan muotia vanhojenpäivämekkojen tyyliset juhlamekot, lyhyinä versioina. Huoh!

Tuo teidän tyttären mekko näyttää todella nätiltä! Samoin sinun oma löytösi.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tiedän tunteen… Tsemppiä kovasti!

Avatar

Kaunis mekko, tyttö ja äiti.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiitos!

Avatar

Täydelliset mekot löysittekin ihanaiset! Itse kammoan hameita ja mekkoja, rippivaate oli housuhamehaalari, sisaren häihin väkisin edellisenä päivänä ostettu kukka(yök) pitsi(tuplayök) kammotus kaikkine röyhelöineen. Mutta oma häämekko oli täydellinen, inhoan valkoista ja satuinkin löytämään korsettiyläosalla olevan sinivihreänvioletin(kylläh!) ihanuuden alesta pölyyntyneenä ja se oli kuin tehty miulle. Moni kauhisteli että Hyi sellaista, mutta kun näkivät päällä olivat umpirakastuneita-niin kuin minäkin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä