Meidän kodin sotkut tavallisena keskiviikkona

”Siivoatko ihan hirveästi ennen kuin otat kuvia kodista blogiisi”, minulta aina välillä kysytään.

No, joskus vähän. Keittiötä siivoan vähän ja olohuonetta pikkuisen. Aavan huonetta jos kuvaan siistinä, niin silloin on suurin piirtein Sale ja Jenni tulossa kylään, joten siivousoperaatio on ollut massiivinen.

Imuroimme kerran viikossa, jolloin yleensä käsky on, että myös lastenhuoneet ovat siistit. Vaan eiväthän ne huoneet ole siistejä enää puoli tuntia siivoamisen jälkeen.

Turha kuvitella, että lasten kasvaessa huoneet pysyisivät siistimpinä. Ehei, huoneen tavarat vain muuttuvat toisiksi, mutta samalla tavalla ne ovat pitkin lattioita ja pöytiä.

Blogeissa kiertää nyt Julia Toivolan aloittama haaste, jossa bloggaajat kutsuvat kurkistamaan kotiinsa sellaisena kuin koti on juuri nyt.

Tervetuloa meille ihan tavallisena keskiviikkona 12.9.2018 kello 17, jolloin olen juuri saapunut kotiin muun perheen ollessa jo kotona.

Tervetuloa meille!

arki

Olen aamulla nostanut viimeksi kengät kenkätelineisiin, joten aika siistiltä näyttää. Aavan takki, reppu ja ratsastuskypärä sekä ilmeisesti naapurinlapsilta jäänyt Aku Ankan taskukirja eivät ole ihan löytäneet paikkaansa.

Kenkätelineessä on myös pyyhe, jolla on ehkä kuivattu pyörän satulaa, sekä jotain narua.

kodari

kodari

Kodinhoitohuoneessa on yhä ystäviltä rippijuhliin lainattu jääkaappi sekä sen päällä näköjään muun muassa neuletakki, jota etsin pari päivää sitten.

Pöydällä on ainakin Henrikin lenkkarit ja säbävaatteet.

Meidän kodinhoitohuoneen rakennus oli muuten massiivinen operaatio. Kurkkaa tästä energia- ja kodinhoitohuoneremontista kertova postaus!

arki

arki

Arkena meillä on aina valkoisen ruokapöydän päällä vahaliina, joka on tällä kertaa niin värikäs, että herkimpiä sattuu silmiin.

Pöydän päähän kerääntyy aina posteja.  Tuolin selkänojalla olevaan pussiin kerätään kierrätyspaperia.

Keittiö me pyritään siivoamaan joka ilta, joten ihan ok nytkin.

koti

koti

koti

koti

Olohuoneen sohvapöydällä on tabletti ja lehtiä ja lattialla peli, jota pelasin eilen naapurinpojan kanssa hänen ollessa meillä hoidossa.

Toisella sohvalla on lehti ja kirja, joita Aava on lukenut.

Sohvatyynyjä kääntelen oikeinpäin aika usein. Nytkin ne ovat ihan miten sattuu.

koti

Meidän makuuhuoneessa on minun vaatteitani ja kirjoja.

Kurkista meidän takkahuone-makkaria tästä postauksesta.

piano

Yläkerran aulan pianotuoli kerää jatkuvasti vaatteita. Ei ole kauan, kun tyhjensin sen, joten nyt on vain pianon päällä pari vaatetta.

Legot

Legot

Henrikin luvalla nappasin hänenkin huoneestaan pari kuvaa. Hän ei useinkaan enää rakenna Legoilla, mutta nyt oli joku autonrakentamisprojekti kesken. Ihan vain tiedoksi kuulemma, että harvoin tulee enää rakennettua.

Matildan huoneeseen en teitä päästä, mutta voin paljastaa, että keskustelemme huoneen järjestyksestä aika usein…

Voitte kurkata huonetta jokin aika sitten tehdystä postauksesta Teinin huone. Kyllä, huone on kuvattu suursiivouksen jälkeen.

tytön huone

tytön huone

tytön huone

tytön huone

hama-melmet

askartelu

hamahelmet

koulupöytä

pöytä

Aavan huoneessa on monta askartelu- ja piirtelyprojektia kesken. Myös heppaleikit ovat jääneet keskelle lattiaa. Sanoisin, että tuo keskilattia on nyt harvinaisen siisti.

Huone on yhden tytön huone, vaikka siellä onkin kerrossänky ja kahden hengen pöytä. Kerrossänky jätettiin muuton yhteydessä kaverisängyksi, ja kahden hengen pöytä saatiin ystäviltä, kun se oli ylimääräisenä heillä.

Meillä on siis 7-, 12- ja kohta 15-vuotiaat lapset, joten koti ei ehkä näytä samalta kuin monen tähän haasteeseen osallistuneen pikkulapsiperheen koti, joka on ihanan värikäs kaikkialle levitellyistä palikoista, palloista, purkeista ja nukenrattaista. Meidän olohuoneemme ei enää täyty leluista, mutta se täyttyy esimerkiksi Aku Ankka -lehdistä, joita meillä on yleensä kaikki tasot täynnä. Olemme myöskin vähemmän kotona kuin perheet, joissa on kotihoidossa olevia lapsia.

Siis kysymykseen vastaus uudelleen: Kyllä, yleensä järjestän pikkuisen olohuonetta ja keittiötä ja lastenhuonetta paljon ennen kuvien ottamista.

Vastaus kysymykseen onko meillä aina täysin siistiä: ei todellakaan.

Lue myös

10 vinkkiä, joilla koti pysyy siistinä

Sopiiko teinin huone kodin sisustus- ja siivoustyyliin?

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Tänä aamuna keittiö oli täynnä astioita ja kodinhoitohuoneen lattialle oli heitetty likapyykkejä, joten ei aina näin siistiä. Mulla on siivoushullu mies, joten yleensä on aika siistiä 😉

Avatar

Teillä on kyllä perussiistiä aina, jos näissä kuvissa on sotkuista ?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä