Ostin lapselleni lävistykset

Oliko klikkiotsikko? Ei kai, koska korvareiäthän ovat lävistykset.

Aava oli haaveillut jo kauan korvakoruista. Hän jutteli korvien rei´ittämisestä säännöllisesti ehkäpä vuoden ja sitä ennen silloin tällöin. Kyselin aina, että onko hän ihan varma toiveestaan, jolloin Aava vastasi, että ei nyt vielä, mutta myöhemmin.

Juttelimme, että otamme ne sitten, kun hän ymmärtää, että niiden ottaminen sattuu ja että niitä täytyy hoitaa oikein, ja kun hän on vähän isompi.

Sanoin myös, että kun ne otetaan, otetaan sitten lähtökohtaisesti kerralla kumpaankin korvaan vaikka se sattuisikin. Sanoin, että täytyy olla itse täysin valmis. Jos yhtään epäröi, niitä ei oteta. Kerroin lapselle, että kenenkään muun mielipiteellä ei ole siinä kohtaa väliä, eikä hänen tarvitse ottaa niitä koskaan, jos ei itse tosi kovasti halua.

koravakorut

Korvikset palkkiona oppimisesta

Tänä kesänä haave voimistui koko ajan. Teimme diilin.

Jokaisella meillä on joitain opeteltavia asioita, joiden opetteleminen nopeutuu, kun jutussa on joku porkkana odottamassa. Seitsemänvuotiaan opeteltavia asioita nyt voivat olla vaikka huoneen siivoaminen, r-äänteen treenaaminen tai kasvisten syömisen opettelu. Sovimme, että kun Aava opettelee tiettyjä hänelle uusia asioita, hän saa korvikset.

Koska alkusyksy meni niin hienosti, hän lunasti palkintonsa viime viikonloppuna.

Kun menimme kauppakeskuksessa kultakelloliikkeeseen, huomasimme siellä isosiskon ystävän, joka oli myös ottamassa korvareikiä. Aava sai seurata ihan vierestä kaverin korvien rei´ittämistä ja päättää vielä sen jälkeen uudestaan, että haluaako hän ihan oikeasti korvikset. Aava halusi.

Korujen valinta olikin vaativampi operaatio kuin itse rei´itys. Ei kuulemma sattunut yhtään, ja nyt meillä on superonnellinen 7-vuotias korvisten omistaja.

Luulen, että tämä aika oli meidän perheelle ja tälle lapselle hyvä. Tämän pienemmälle en olisi ehkä laittanut koruja vaikka tiedän, että esimerkiksi kolmevuotiaille ja vauvoillekin on laitettu ihan onnistuneesti muissa perheissä.

Minä lähdin siitä, että lapsi itse kovasti toivoi korviksia ja oli nyt mielestäni oikean ikäinen.

korvakorut

Minkä ikäiselle sinä ostaisit lävistykset korviin? Miten korvisten kanssa on sujunut?

Kommentit

17 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Voi että, pitää muistaa tosiaan joka ilta tarkkailla!

Avatar

Itse menen ottamaan parin viikon päästä, näin yli 30-vuotiaana. 😀 olipa hienoa, että teidän reissu sujui noin hyvin. Onko Aavalla hyviä vinkkejä annettavaksi minulle?

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

”No, ei mitään vinkkejä oikeestaan. Sujuu ihan hyvin.”

Avatar

Älä vain ota ampumalla vaan mene ihan oikeaan lävistysliikkeeseen! Korvareikiä ei missään nimessä suositella tehtäväksi enää ampumalla, vaan ainoastaan neulalla. Tuo kone esim ampuu korun niin että lukko on todella tiukalla, ja lapsilla monesti lukko uppoaa korvalehden sisälle. Lävistysliikkeessä koruissa ei ole takana lukkoa, vaan edessä pallo. Halvaantumisriski on myös olemassa ampumalla tehtäessä. Lisäksi ääni korvan juuressa on todella kova. Kävimme ottamassa korvikset juuri lapsellemme, ja laittaja oli todella osaava alan ammattilainen eikä mikään korumyyjä tai kampaaja.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Näitä olenkin nyt lueskellut… Toivotaan, että nämä paranee hyvin. Kiitos tiedosta, vinkiksi muille!

Avatar

Meillä otettiin vähän ennen kuin ehkä oli tarkoituskaan. Lapsen ollessa viisi oli päiväkotiryhmässä kova korvisbuumi. Ja aika klassisesti, kun kaikilla muillakin oli, tuli korvikset meidänkin taloon. Sillä mitä sitä kieltämään, kun lapsi sellaiset halusi, eikä minulla mitään vastaankaan ollut.
Laitto sujui hienosti, ilmekään värähtämättä, samoin reikien hoito alkuun ja nyt. Olemme pitäneet kiinni siitä, että roikkuvat, isot korvakorut eivät ole lasten juttu.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, lapsi käyttää korvakoruja toisinaan. Vaihtaa tai on vaihtamatta, ihan itsenäisesti. Ei ole ollut ongelmia ja tuskin tuleekaan.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiva kuulla!

Avatar

Oliko millanen tapa laittaa? Mun aikana ne ”ammuttiin” rustosta läpi.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kultakelloliikkeessä laitettiin. Kaipa se sit oli ampumalla.

Avatar

Vieläkö joku revityttää korvat ammuttamalla kultasepänliikkeessä?
Sitä laitetta ei saa steriloitua, ja ampuminen vastaa lähinnä kynän työntämistä väkisin paperin läpi, kun taas LÄVISTÄMINEN, joka tässä ei ole kyseessä, olisi kuin reiän tekeminen sopivalla rei`ittäjällä ja sitten sen kynän laittaminen siihen siistiin reikään. Ja lisäksi steriileillä välineillä.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

No joo, olen nyt lueskellut näitä. Toivotaan, että paranee hyvin. Lävistys se silti on siinä mielessä, että moni kauhistelee lävistyksiä, mutta ei laske korvareikiään samaan kategoriaan.

Avatar

Meillä tytär alkoi puhua korviksista jo noin 2½ vuotiaana. Kun oli niistä yli vuoden jankuttanut lupasin joskus että sitten isona viisi vuotiaana tyttönä saat jos vielä haluat. Ja voi miten sitä maagista 5v ikää odotettiinkaan, ja silloin korvikset sai.

Hyvin on sujunut, paranemiseen meni mielestäni kyllä pidempään kuin itselläni aikoinaan (tai sitten aika kultasi muistot, en tiedä), lähes 2 kk meni että olivat kunnolla parantuneet. Seuraava onnen päivä olikin sitten kun sai vaihtaa harjoituskorvikset ”oikeisiin”.

Hän on nyt 8 vuotias ja pari viikkoa sitten sai ensimmäiset korvarenkaat, tähän asti on saanut vain nappikorviksia. Kovasti on renkaita ja roikkuvia korviksia pyytänyt mutta jotenkin olen ajatellut että napit on turvallisemmat kun eivät jää mihinkään kiinni. On kyllä niin onnellinen renkaistaan nyt.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin.

Avatar

minäkin tulin iloisena lukemaan, että nyt on valveutunut äiti, kun kävi otattamassa reiät oikealla tavalla, mutta riemutsin liian aikaisin. Ei voi mitään 🙁

Avatar

Jos mun poika tahtoo joskus reijän/reijät korviin, hän saa. Ampumalla. Itse olen ampumalla saanut reijät korviin 24vuotta sitten, vieläkin kunnossa, myös nenä koru ammuttiin 6v sitten, hyvin voi sekin.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kiva, että et anna sukupuolen määrätä asiaa. 🙂

Avatar

Nuorempi poikani halusi korvikset 10-vuotiaana, nyt ovat olleet pari vuotta. Tyttö täyttää pian 7 eikä vielä ainakaan kummempaa hinkua ole laitattaa reikiä vaikka kavereilla suurimmalla osalla onkin. Itse taisin ottaa 14-vuotiaana ekan korviksen, yhden kun tiesin että äiti oli sitä mieltä että aikuisena sit vasta 😀
Seuraavan kerran osaan ainakin tarkkailla ihan hysteerisesti sitä reikien paranemista, pojalla upposi kaksi kertaa sinne korvalehden sisään ne lukko-osat niin että käytiin päivystyksessäkin kertaalleen kaivamassa pois…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä