Maailman paras kana-pestopasta, myös gluteeniton

Alla oleva kuva ei anna millään tavalla oikeuksia tälle jumalaiselle ruualle. Maailman paras kana-pestopasta!

Mieheni laittaa meillä yleensä aina ruuat, koska hän on aiemmin kotona arkena ja koska hän haluaa viikonloppuisin kehitellä uusia ruokia ja maustaa niitä eri tavoin. Tämä kana-pestopasta oli niin täydellistä, että päätin jakaa miehen kehittelemän ohjeen teille.

Jos käytät gluteenitonta, vaihda vain pasta gluteenittomaan ja katso, että välineet ja työtasot ovat puhtaita.

Kana-pestopasta, ainekset

Viidelle

700 g kanasuikaleita

suolaa, pippuria, paprikamaustetta, valkosipulimaustetta, yrttimaustetta

1 dl valkoviiniä (ja lisäksi yleensä 1-2 dl ruuanlaittajalle lasiin nautittavaksi ruuan valmistuessa)

4,5 dl ruokakermaa

1 lasipurkki valmispestoa

(kuivattuja valkosipulilastuja)

sitruunamehua

kirsikkatomaatteja

basilikan lehtiä

käyttämääsi pastaa

kana-pestopasta

Kanapastan valmistusohje

Laita pasta kiehumaan. Paista kanat ja mausta ne.

Kaada viini kanojen päälle ja anna hetken kiehua.

Lisää ruokakerma ja pesto. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää sitruunamehu ja anna taas hetken kiehua.

Lisää halutessasi kuivattuja valkosipulilastuja, jos nyt niitä löytyy kotoa.

Halkaise tomaatit kahtia ja lisää kastikkeeseen. Anna tomaattien hetken lämmetä, mutta älä anna niiden pehmentyä ja muussaantua.

Lisää basilikan lehtiä.

Jos haluat vahvan maun, älä sekoita kastiketta ja pastaa valmiiksi vaan tarjoile ne erikseen. Makuasia, toimii myös niin, että sekoitat kypsään pastaan kastikkeen.

Älyttömän hyvä kana-pestopasta, kokeile!

Kanaruokia

Täydellinen kanaleipä, myös gluteeniton!

Täytetyt kanatortillat uunissa – myös gluteeniton

Koko perheen suosikkiruoka: thaimaalainen kanakastike

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä