Eikö ketään kiinnosta koulun löytötavaralaatikot?

Aavalta hävisi uusi pipo. Kävin taas yhtenä aamuna viidessä minuutissa läpi kaikki koulun löytötavaralaatikot.

Löysin pipon.

Löysin myös kaulahuivin. Ja lapasen. Ja kaksi eri paria olevaa sormikasta.

Viimeksi löysin myös mekon ja leggingsit. Tällä kertaa saalis oli nuo viisi vaatekappaletta.

Nämä olivat siis lapseni vaatteita. Näiden lisäksi laatikot tursusivat muuta tavaraa.

Koulun löytötavaralaatikot

Koulun löytötavaralaatikot surullinen näky

Koulun löytötavaralaatikot tursuavat kalliita takkeja ja ulkohousuja. Lisäksi sieltä löytyy pipoja, lippiksiä, hanskoja ja heijastinliivejä.

Löytötavaroissa on myös sukkia, huppareita, neuletakkeja ja housuja.

Löytätavarat ovat aika surullinen näky. Jos lapsen takki on löytötavaroissa eikä kukaan kaipaa sitä, tarkoittaako se, että takin puuttumista ei ole huomattu? Onko takkeja niin monta, että yhden katoaminen ei haittaa?

Todellako me elämme näin suuressa yltäkylläisyydessä?

Kiire välitunnille tärkeämpää

Kyllä minä todellakin tiedän, että lapset hukkaavat koko ajan tavaroitaan. Laatikoita on monella käytävällä, eikä lapsi ehkä edes tiedä, missä kaikkialla laatikoita on. Kun on kiire välitunnille, on tärkeämpää ehtiä pelaamaan jalkapalloa vaikka sitten pää paljaana kuin jäädä etsimään kadonnutta pipoa.

Monella vanhemmalla ei tietenkään ole mahdollisuutta käydä löytötavaroita läpi eikä heillä muutenkaan ole juurikaan käyntiä koululla.

Tiedän myös, että ei todellakaan auta, vaikka kaikissa lapsen vaatteissa olisi nimet. Siistijöillä ei ole resursseja käydä etsimässä, että mikähän naulakko on tämän Aavan, 1A, mikä tässä pipossa lukee. Ymmärrän sen oikein hyvin. Sitä paitsi ei ole mitenkään ihmeellistä, että sisäkenkä tai lapanen löytyy 20 metrin päästä omasta naulakosta, kun koulussa riittää vilskettä.

Sitä vain silti mietin, että nuo koulun löytötavarat kertovat aika paljon yhteiskunnastamme, kun monia ei haittaa, että ulkohousut ja takit ovat koko syyskauden koulun löytötavaralaatikoissa… Mitä se oikeasti kertoo meistä?

Kommentit

6 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hyvä idea! Ehkä ei ihan sukkiin pysty laittamaan, mutta ainakin noihin urheiluvarusteisiin ja reppuihin!

Avatar

Vaatteissa pitää olla nimi, jotta itse tunnistan tai lapseni tunnistaa vaatteen omakseen. Laatikkoon jäävän ne vaatteet, joita on ehkä kaikilla muillakin. Et ole ihan varma, onko tämä pariton sormikas nyt teidän vai naapurin, joten jätät ottamatta.

Meidän pienessä koulussa löytätavarat on kuvattu koulun facebooktimin avoimeen kansioon. Sieltä voi selata kotisohvalta käsin laatikon sisällön. Erityisen kätevää 👍🏻
Eteenkin isommat vaatteet löytävät näin helposti kotiin.

Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Isossa koulussa ei auta vaikka on nimi…

Avatar

Minä olen niin samaa mieltä juuri kävin tänään koululla etsimässä kadonnutta heijastin liiviä. Ei löytynyt. Mutta voi elämä mikä määrä tavaraa. Vaatteita myös uudenveroisia ulkovaatteita ja kenkiä sekä reppu. Eikä kukaan näitä tunnu kaipaavan? Miten ei huomaa jos ala asteelainen hukkaa reppunsa?

Avatar

Minä käyn aktiivisesti etsimässä hävinneitä vaatteita/tavaroita ja tarkistan myös löytölaatikot… Toivon että lapset oppivat sen joskus myös itse

Avatar

Kirjoitan nimen lisäksi vaatteisiin nykyään myös puhelinnumeron.
Tämä takaa lähinnä jäähallille jäävien varusteiden löytymisen kotiin, mutta helpottaa myös esimerkiksi bussiin jääneiden vaatteiden löytymistä kotiin. Usein löytäjälle on helpompaa laittaa suoraan viesti numeroon kuin palauttaa tavaraa löytötavaratoimistoon.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä