Lasten joululahjakeräys: vinkit joulun tärkeimpään lahjaan

Meillä on ollut jo muutamana vuotena jouluperinteenä lasten joululahjakeräys. Välillä olemme osallistuneet muutamaan eri keräykseen, välillä vain yhteen. Keräyksillä hankitaan lahjoja lapsille, jotka eivät välttämättä muuten saisi yhtään joululahjaa.

Olen käynyt usein hakemassa jonkun lapsen lahjatoiveen joulupuusta jonkun oman lapseni kanssa. Tällöin olemme valinneet lahjan saajan, joka on täysin saman ikäinen kuin mukana ollut lapseni. Jos lahjassa ei ole ollut tarkkaa toivetta, olen antanut lapseni valita lahjan tietyllä summalla.

lasten joululahjakeräys

Joululahjatoive: sukkia

Tänä vuonna otin itse lahjatoiveen, joka kosketti minua. Toiveena oli sukkia ja kirja 17-vuotiaalle pojalle. Kysyin projektista vastaavalta työntekijältä, onko nuori itse kirjoittanut toiveen. Kuulin, että toive oli äidin kirjoittama ja että poika lukee paljon.

En uskaltanut kuitenkaan ostaa kirjaa. Ajattelin, että jos hän lukee paljon, hän on ehkä lukenut valitsemani kirjan ja paljon muutakin kirjastosta. Pelkäsin, että hän ei pidäkään kirjasta ja on aika kurjaa, jos ehkäpä ainoa lahja on vääränlainen.

Koska toiveena oli sukkia, ajattelin, että tarvetta on muillekin vaatteille. Niinpä ostin hänelle vaatekauppaan lahjakortin, jolla hän saa hyvän hupparin ja lisäksi sukkiakin. Lisäksi ostin suklaarasian ja karkkia.

lasten joululahjakeräys

Lasten joululahjakeräys opettaa lapsille elämästä

Kotona juttelin lasten kanssa jälleen joululahjakeräyksestä. Kerroin, että tämä ostettu lahja on koko joulumme tärkein lahja. Lapset pohtivat lahjan antamista ja lapsiperheköyhyyttä fiksusti. Tämän lisäksi käyn lasten kanssa ostamassa esimerkiksi lasten hammasharjoja ja -tahnoja seurakunnan hygieniatarvikekeräykseen.

Ihanaa, että meidänkin kunnassamme on aina ollut enemmän lahjan antajia kuin lahjaa toivoneita perheitä. Mahtavaa, että ihmiset lähtevät näihin keräyksiin mukaan!

Jos toivot lapsellesi lahjaa esimerkiksi perheen työttömyyden, sairauden tai yksinhuoltajuuden vuoksi, kysy onko esimerkiksi omassa seurakunnassanne lahjakeräystä.

Osallistutko lasten joululahjakeräyksiin?

lasten joululahjakeräys

Joululahjakeräyksiä

Keräyksillä kerätään lahjoja lapsille, joiden perheessä on vaikea taloudellinen tilanne esmerkiksi sairauden, työttömyyden tai yksinhuoltajuuden vuoksi.

Kommentit

2 kommenttia
Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Hienoa, että haluat aina osallistua! Jätin kirjalahjakortin ostamatta, kun juttelin ensin työntekijän kanssa, joka vastaa koko projektista ja tuntee perheen. Pohdin, että olisin ostanut 20 euron lahjakortin kumpaankin, mutta ajattelin, että sillä ei saa välttämättä kirjaa eikä kunnollista vaatetta.

Avatar

Me osallistumme myös joulupuu-keräykseen, jossa on sama idea. Kolme lastamme saa valita itse puusta mieleisensä lahjan saajat (yleensä sukupuoli ja ikä täsmäävät oman kanssa) ja ideoida lahjat sen mukaan.

Olemme halunneet yleensä tukea nuorten osallisuutta ostamalla esimerkiksi leffalippuja, pelilahjakortteja (joita käytetään verkossa pelattaviin peleihin) tai lahjakortteja Heselle tai kahvilaan. Toisin sanoen siis jotain sellaista, jonka avulla varattommampikin nuori voisi edes lerran olla kuten toisetkin.

Myös nuo sukat voivat olla erittäin tärkeitä. Ne ovat yllättävän kalliita hankkia, rikkinäiset on nolot, eikä niillä siksi tee oikein mitään, samoin parittomat sukat tuovat epävarmuutta. Lisäksi lahjakortinhan olisi voinut ostaa vaikka sinne kirjakauppaan.

Osallistumma keräykseen tänäkin vuonna.
Tämä siitäkin huolimatta, että olemme tänä vuonna itse aiempaa heikommassa taloudellisessa asemassa. Oma sairaus on vienyt minut pitkälle sairaslomalle ja sairaseläkkeelle, mikä tekee elämästä paikoin tosi tiukkaa. Meillä on kuitenkin vielä jotain, mistä jakaa myös muille.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä